Dini Takıntılar Dinden Çıkarır Mı?

Dini Takıntılar Dinden Çıkarır Mı?
29.10.2022 14:08
İslam dini kuralları olan bir din olarak karşımıza çıkmaktadır ve kişilerin bazı eylemleri gerçekleştirmesi dinden çıkılmasına sebebiyet verebilmektedir. Dini takıntılar, fal baktırmak, Allah’ın varlığından şüphe etmek dinden çıkarır mı? Allah’a küfür etmek, mezhepleri inkar etmek dinden çıkarır mı? Domuz eti yemek dinden çıkarır mı? İşte merak edilen tüm detaylar...

Dini Obsesyonlar kişi için çok acı ve ızdırap verici olsa da aslında diğer Obsesif Kompulsif Bozukluğun türleri gibi o da ruhsal bir hastalığın sonucunda meydana geldiği bilinmektedir. Doğru bir psikoterapi ve gerekiyorsa ilaç tedavisi birlikte yürütülerek takıntıların tedavi mümkündür fakat bu rahatsızlık kişileri dinden çıkarmaz.

Fal Baktırmak Dinden Çıkarır Mı?

Fal türlerinin hiçbiri Müslümanlar için caiz olmayacaktır. Çünkü gerçekleşmemiş olanı yalnızca Allah bilecektir. Ne peygamberler ne de bir başkası gelecekte ne olacağını bilemezler.

Fal bakmak hakkında bu kısa ve öz hadis ile görülüyor ki İslamiyet'e göre fal bakmak/baktırmak haram olarak bilinir çünkü geleceği sadece Allah bilmektedir. Fal baktırmanın oldukça günah olduğunu ve fal baktıran kişinin namazının kabul olmayacağını açıklandığı bilinmektedir. Kişi bu hareketiyle dinden çıkmaz fakat çok büyük günahtır.

Allah'ın Varlığından Şüphe Etmek Dinden Çıkarır Mı?

Çoğulu "şubeh" ve "şübehat’’ olarak bilinmektedir. Şüphe veya şüphecilik inanç, ibadet, günlük muameleler ve ceza hukukunda sonuçlar doğurmaktadır. Bir kimsenin mümin sayılması için iman esaslarını şevksiz ve şüphesiz kabul etmesi gerekmektedir. Kur'an-ı Kerim'de müminin şüpheden sakınmasını bildiren çeşitli ayetler bulunmaktadır. Kişinin çok fazla şüphe etmesi dinden çıkarıcı davranışlarına sebebiyet verebilir.

Allah’a Küfür Etmek Dinden Çıkarır Mı?

Sövmek ile kastedilen ise; aşağılayıcı, küçük düşürücü, şeref, haysiyet ve değeri zedeleyici her türlü ifade ve sözler olacaktır. Bu surette Allah'a söven bir kişi Müslüman olduğunu zannetse ve kendisini böyle nitelese de mürtet bir kafirdir. Bu durumla karşı karşıya bir kişinin dinden çıkılacağı çok açıktır.

Mezhepleri İnkar Etmek Dinden Çıkarır Mı?

Mezhepleri beğenmeyen, onlardan birine uymayan veya mezheplerin kolay yanlarını alan bir kimseler, asırlardan bu yana gelip geçmiş tüm milyonlarca Müslümanın yolundan ayrılmış olacaktır, kendi başına yeni bir yol tutmuş olacaktır.

Netice olarak; kişinin kendi hevesine uyarak sık sık mezhep değiştirmesi onları hafife almak manasına gelecektir. İnkar etmek doğru bir davranış değildir fakat dinden çıkılmaz.

Domuz Eti Yemek Dinden Çıkarır Mı?

Zina etmek, şarap içmek dinimizde yeri ne ise domuz eti yemek de öyle olacaktır. Bunların hepsi haram olan şeyler olarak bilinmektedir.

Yapılacak şey, tövbe edip Allah'tan af dilemek şeklindedir. Haram olan şarabı içen ne günah işlemiş ise haram olan domuz etini yiyen de aynı şekilde günah işlemiş kabul edilir. Birinin diğerinden farkı olmayacaktır. Ama bizde sanki domuz eti yemek, dinden çıkmak gibi algılanmaktadır. Bu eylem sonucunda dinden çıkılmaz.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir