Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir?

Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir?
03.11.2022 21:41
Beyaz eşyalar kadar gerekli hale gelen derin dondurucuların detayları merak ediliyor. Derin dondurucu nasıl temizlenir, buz tutar mı, neden karlanma yapar, neden soğutmaz? Yeni alınan derin dondurucu nasıl temizlenir, neden ses yapar, rafları nasıl takılır? Detaylara birlikte bakalım.

Derin dondurucularınızı hangi aralıklarla temizlemek istediğiniz size kalmış bir tercihtir. Derin dondurucular ideal olarak yılda 2 defa temizlenmelidir. Her parçası ayrı ve detaylı bir şekilde temizlendiği taktirde, kullanım sürelerini de arttırmış olursunuz.

Temizlik için öncelikle dondurucunun içindeki tüm malzemeleri boşaltın. Dondurucunuzu kesinlikle kimyasallar ile temizlememeniz gerekir. Boş bir şişenin içine 1LT saf su ve yarım çay bardağı sirke koyup karıştırın. Karışımı, fıs fıs yardımıyla dondurucunun içerisine sıkarak, temiz bir bezle silebilirsiniz.

Derin Dondurucu Neden Buz Tutar?

Teknolojik ürünler kullanma klavuzları ile satılmaktadır. Bu klavuzu kullanarak eşyalarınızın daha uzun ömürlü olmasını sağlayabilirsiniz.

Derin dondurucuların öncelikle kapaklarının iyice kapatıldığından emin olunmalıdır. Herhangi bir boşluk kaldığı taktirde buzlanmaya sebep olabilir.

Sıcaklığını -18 dereceye ayarlamalısınız. Daha düşük sıcaklıklar da buzlanmaya sebep olacaktır. Yeterli şekilde havalanmasını sağlamanız gerekiyor. aksi taktirde fazla neme maruz kaldığında da dolabınızda buzlanma olacaktır.

Derin Dondurucu Neden Soğutmaz?

Kullanım kaynaklı ya da üretim kaynaklı birtakım sorunlar yaşanabilir. Belli bir sistem ile çalışan derin dondurucular yeterli performansta soğutmuyorsa bu sistemdeki bir tıkanıklıkla ilgili olabilir.

Derin dondurucularda kompresör adı verilen sistem parçasının bozulmuş olması da soğutmamasına sebep olacaktır. Ürünün hızlı dondurma bölümünden kaynaklanan bir arıza da olabilir.

Derin Dondurucu Neden Karlanma Yapar?

Öncelikle ürünü kullanmayı çok iyi bilmeniz gerekmektedir. İlk kurulduğu zaman hemen fişe takmamalı, 4 saat kadar beklemelisiniz. Daha sonrasında fişini takıp, boş bir şekilde 12 saat kadar ürüne kurulum yapmalısınız. Bu ayrıntılara dikkat ettiğiniz zaman ürün sorunsuz şekilde çalışacaktır.

Ancak, derin dondurucuların en önemli noktalarından biri kapaklarının sıkıca kapalı olduğundan emin olma noktasıdır. Eğer bir hava boşluğu varsa ya da uzun süre kapağı açık unutulursa, nemlenerek karlanma yapacaktır.

Derin Dondurucu Neden Ses Yapar?

Cihazınız tesisat kaynaklı doğru çalışmayabilir. Öncelikle cihazdan gelen sesi iyi anlamak gerekiyor. Eğer bu ses rüzgar sesi gibi uğuldayan, su sesi gibi püsküren bir sesse, cihazın donanımından kaynaklı gaz dolaşımıdır. Bu normal bir sestir.

Rahatsızlık verecek kadar, motordan uğultulu bir ses geliyorsa, dondurucunun alt kısmında, ayak ayarı denilen bir düzenek bulunur, oradan çevirerek ayarlayabilirsiniz. Ses kesilmiyorsa teknik servisten destek isteyebilirsiniz.

Derin Dondurucu Rafları Nasıl Takılır?

Sandık tipi yatay derin dondurucular yerine, daha derli toplu ve daha az yer kaplayan dikey derin dondurucuları da tercih edebilirsiniz.

Raflar çekmeceli ya da indirmeli kapak olarak kullanılması uygundur. Zaten rafların rayları ve takılma aparatları kenarlarında bulunuyor. Dizaynını kendinize göre istediğiniz şekilde yapabilirsiniz.

Yeni Alınan Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir?

Bir derin dondurucunun uzun süre kullanılmasını istiyorsanız, kurulumunu düzgün bir şekilde yapmanız gerekir. İlk kurulduğu zaman, hemen fişe takmayarak 4 saat kadar beklenmesi gerekmektedir.

İlk alındığında bu bekleme süresinde, dolabınızın içini doğal ürünlerle temizleyebilirsiniz. Örneğin, karbonat ve limon ile hem içerisindeki ağır kokudan arındırmış olursunuz hem de mikroplarını kırarsınız. Bunun için bir paket karbonat ve bir tane limon yeterli olur.

Karbonatı ürünün içerisine serpin ve üzerine limon sıkarak aktif olmasını sağlayın. Limonu bir bez gibi kullanarak, ürünün her yerinde gezdirerek temizleyebilirsiniz. Bulaşık süngeri ya da telini ürüne değdirmeyiniz. Ürün çizilip deforme olabilir.

 

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir