Denizlerde Niçin Dalga Olur?

Denizlerde Niçin Dalga Olur?
02.01.2023 22:07
Günlük hayatımızda yaptığımız doğru bilinen yanlışlar hakkında ve merak edilen soruları cevaplamaya çalıştık. Denizlerde niçin dalga olur, sonbaharda neden yapraklar dökülür, neden öfkeleniriz? Domates aslında meyve mi, kanımız kırmızı iken damarlarımız neden mavi ve yeşil, parmaklar suda kalınca neden buruşuyor?

Rüzgarların denize getirdiği enerji hareketi sonucunda dalgalar oluşmaktadır. Suyun itme kuvveti ve enerjiden kaynaklı olarak özellikle rüzgarlı bölgelerde çok çabuk dalga kuvveti oluşur. Bu yüzden denizlerde dalga oluşacaktır. Eğer şiddetli rüzgarların olduğu yerler varsa orada daha çok sörf adı altında sporların gelişmesi de sağlanır. Olumsuz bir durumu mantıklı bir spora çevirmek insan hayatına kazandırılan güzel bir gelişmedir.

Sonbaharda Neden Yapraklar Dökülür?

Sonbaharda yaprakların dökülme nedenlerinden biri mevsimler farklı bir aya ve farklı bir döneme başlamaktadır. Dünyanın yenilenmesi için ve doğanın yeniden doğması için bir takım değişimler olmak zorundadır. Tıpkı yaprakların dökülmesi gibi eğer yaprak dökülmezse ağaç meyve vermez. Yeniden doğmaz. Çünkü ağaçlarının doğası gereği belli bir olgunluğa oluştuğu için meyve verdikten sonraki işlem yaprak dökmek olacaktır. Yaprağın dökülmesi de genellikle sonbahar aylarında olacaktır. Kışın sert ve yağmurlu havası hassas yapılı yaprakların ağaç gövdelerinden ayrılmasına neden olmasıyla ağaçların yeni bir budaklanma dönemi de başlar. Bu sürekli bir döngü gibi var olan ve her ağacın yeniden doğması açısından önemli bir olay olmaktadır.

Neden Öfkeleniriz?

İnsanoğlunun yaratılış gereği hayvani bir yönü vardır. Hayvanlardan ayrılmamızın nedeni de bu yönlerimizi törpülemek olmaktadır. İnsanların o öfkeli ve cani yönleri hayvanlara benzediği yönleridir. Sürekli öfkelenen ve öfkesini kontrol edemeyen insanın bilinçaltında ve kendi tanımadığına dair bir geçeklik vardır. Bu yüzden insan kendi benliğini tanımadığında ve bu kontrolü ele alamadığında öfke kontörlünü her daim karşısına çıkacaktır.

Domates Aslından Meyve Mi?

Domates aslında meyve mi diye sürekli soru ve cevaplar gelir. Bazı sebze ve meyveler hem meyve hem de sebze sayılır. Domates ailesi grubunda olan yiyecekler genellikle sebze raflarında yer alır. Fakat bitki uzmanların da bir kısmı domatesi belirli özelliklerinden ötürü meyve grubuna aldığı söz konusu olmaktadır.

Kanımız Mavi İken Damarlarımız Neden Mavi ve Yeşil?

Kanımız mavi iken damarlarımızın mavi ve yeşil olması o kişiye özgü bir durumdur. Kişinin yetiştiği ortam ve beslenmesi gibi ön gelişmeler damarlarının renginin de farklı olmasına neden olacaktır. Örneğin esme ve açık tenli kişilere göre damarın rengi de değişmektedir. Bu yüzden her türlü çevre ve kişiye bağlı değişken olaylar damarların renginin tonunu değiştirir.

Parmaklar Suda Kalınca Neden Buruşur?

Parmakların ve derinin çok fazla suda kalması belli bir süre sonra deri altındaki bazı noktaların hissedilmemesine neden olur. Bu yüzden fazla suyun içinde kalan deri buruşma evresine geri dönecektir. Bundan ötürü parmaklarınızı belli bir süre sonra suyun altında hissedemeyebilirsiniz. Bu tamamen derinin ve insan vücuduna ait bir özellik olmaktadır.

 

 

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir