Hidrojen Elementinin Özellikleri Nelerdir?

Hidrojen Elementinin Özellikleri Nelerdir?
11.04.2022 14:00
Hidrojen elementi ile ilgili merak edilen birçok konu bulunmaktadır. Hidrojen elementinin özellikleri nelerdir ve hidrojen sülfür nedir gibi soruların yanıtlarına yazımızda yer verdik.

Hidrojenin hem fiziksel hem de kimyasal bir özelliği bulunmaktadır. Hidrojenin fiziksel özellikleri şu şekilde bilinmektedir; renksiz, kokusuz, tatsız ve oldukça yanıcı bir madde olarak bilinir. Sıvılaşması en güç ikinci gazıdır. Yoğunluğu ise 0,09 mol olarak bilinmektedir. Hidrojenin kimyasal özellikleri ise şu şekildedir. Hidrojen ametal bir elementtir ve eksi ile artı yüklü ir elektronlardan hidrojen oluşturmaktadır.

Hidrojen Sülfür Nedir?

Hidrojen sülfür, renksiz, çürük, çatlak yumurta kokusunda zehirleyici bir gaz olarak bilinir. 1976’da C. Louis Berthallet tarafından bileşiği meydana getiren elementler temin edilmiştir. Çok şiddetli bir zehir yapısına sahip olan hidrojen sülfürün 10-5’lik bir konsantrasyonda da kokusu hissedilebilir. Sıvılaştırılmış hidrojen sülfür elektriği iletmez. Hidrojen sülfür az miktarda petrolde bulunurken, kaplıcalarda ve tabii gaz kuyularında da bulunmaktadır. Saf hidrojen sülfür elde etmek için kalsiyum veya baryum, sülfür reaksiyonuna sokularak oluşturulmaktadır. Hidrojen sülfür bugüne kadar bulunmuş olan en yüksek Süperiletken dönüşüm sıcaklığına da sahip olduğu bilinmektedir. Hidrojen sülfür ayrıca da yanıcıdır. %4,5 oranında hidrojen sülfür içeren hava patlayıcı olarak bilinir.

Hidrojen Peroksit Nedir?

Hidrojen peroksit, bir ilk yardım malzemesinden çok daha fazladır. Harika bir dezenfektan özelliği taşımaktadır. Her evde muhakkak bulunması gereken güzel bir bileşendir.

Hidrojen Ametal Mı?

Halojenler ve soygazlar da ametal doğada olarak bilinir. Hidrojen metal ya da ametal olarak kabul görülemez. Diğer ametallar grubunda incelenmektedir.

Hidrojen Asit Mi Baz Mı?

Hidrojen klorür kuvvetli bir asit olmaktadır. Hidrojen klorür basit bir moleküler yapıdan oluşmaktadır. Hidroklorik asit bir klor atomu ve hidrojen atomundan oluşan bir bileşik olarak da bilinir. Oda sıcaklığında bulunan bir litre su içinde 450 litre kadar bir oranda çözünebilmektedir.

Hidrojen Bağı Nasıl Oluşur?

Hidrojen bağı, bir molekül oksijen, azot veya klorür gibi elektronegatif bir atoma bağlı hidrojenin kısmi artı yükle yüklenmesi sonucu oluşur. Başka veya aynı moleküldeki elektronegatif atom ile yapmış olduğu kuvvetli bir bağdır. Hidrojen bağı aslında iki farklı atom sonucunda oluşum göstermektedir.

Hidrojen Çatlağı Nedir?

Hidrojen çatlağı, soğuk çatlama veya gecikmeli çatlama olarak adlandırılabilmektedir. Bu tip çatlağın başlıca ayırt edici bir özelliği, çoğunlukla kaynak sırasında veya kaynaktan sonra meydana gelmektedir. Ayrıca bu çatlaktan da kısa bir süre sonra gerçekleşmektedir.

Hidrojen Doğada Nasıl Bulunur?

Hidrojen doğada serbest bulunmaz. Bileşikler halinde bulunmaktadır. En çok bulunan bileşiği ise su olarak bilinir. Isı ve patlama enerjisi gerektiren her alanda kullanımı oldukça pratik olan hidrojenin yakıt olarak da ihtiyaç olduğu enerji sistemlerinde, su ya da su buharı olarak atmosfere karışır.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir