Defne Tohumu Zehirlenmesi Nedir?

Defne Tohumu Zehirlenmesi Nedir?
28.08.2021 11:30
Oldukça faydalı olan tohumlardan bir tanesi de defne tohumudur. Defne tohumu zehirlenmesi nedir, faydaları nelerdir, nasıl ekilir, fiyatı kaçtır?

Oldukça faydalı olan tohumlardan bir tanesi de defne tohumudur. Bu tohumun defne ağacından elde edildiği bilinir. Çeşitli hastalıklarda kullanılan defne tohumu özellikle alternatif tıpta kullanılır ve aynı zamanda bilimsel tıpta çeşitli ilaçların içeriğinde yer alır. Parlak siyah renkte ve elips şeklinde olan bu tohumların büyüklüğü zeytini geçmektedir. Acı bir tada sahip olan defne tohumu, genelde romatizmal hastalıklarından da tedavisinde kullanılmaktadır. Aktarlardan rahatlıkla elde edilebilen defne tohumunun entienflamatuar özelliği yani iltihap giderici bir etkisi de bulunur. Özellikle kronik iltihabın giderilmesinde etkisi oldukça büyüktür. İlaç niyetine bir bardak su ile yutulan ve düzenli bir şekilde kullanılan defne tohumunun bağışıklık sistemini de hem koruyan hem de destekleyen bir özelliği bulunmaktadır. Bilhassa kış aylarında tüketilmesi bağışıklık sisteminde yaşanan sorunları da iyi bir şekilde giderir. Doğal iltihap giderici olarak da bilinen defne tohumunun aynı zamanda bazı zararları da bulunur. Aşırı derecede çok tüketilmesi iyi değildir ve alerjik reaksiyonlar geliştirilmesine neden olabilir. Hem bütün olarak hem de ezerek kullanılan defne tohumu hakkında tüm merak edilen sorular ve bu soruların yanıtları sizler için hazırlandı.

Defne Tohumu Zehirlenmesi Nedir?

Defne tohumu zehirlenmesi defne tohumu kullanımının aşırıya kaçılması durumunda başa gelen bir durumdur. Bazı romatizma hastalarının iltihap kurutması nedeni ile bu tohumu sık ve aşırı miktarda yuttukları bilinmektedir. Bu durum ise zehirlenmeye sebebiyet verir. Defne tohumundan zehirlenmenin anlaşılması oldukça zordur. Uzunca bir süre belirti vermeyebilir. Fakat zaman içinde kişinin kendini daha yorgun hissetmesi, kronik ağrılarının artması, mide bulantısı ve kabızlık, kaka renginde değişiklikler ile hasta zehirlendiğini anlayabilir. Bu durumda kanı derhal dehidrasyonla arıtmak gerektiğinden acil servise başvurmak gereklidir. Kullanılan bazı ilaçlar, bazı mevcut hastalıklar ve kullanılan defne tohumu ile birlikte varsa eğer diğer bitkisel ürünlerden ilgili hekime bahsetmek gerçekten oldukça önemlidir. Doz aşımına bağlı olmamakla birlikte bazı bünyeler kendiliğinde de reaksiyon gösterebilir. Bu durumda ise hasta dilde şişme, nefes alma zorluğu ya da döküntü gibi bir şikayetten muzdarip ise derhal bu tohumu kullanmayı bırakmalıdır.

Defne Tohumunun Faydaları Nelerdir?

Defne tohumu son derece şifalı bir tohumdur ve doğanın mucizeleri arasında yerini alır. Defne tohumunun faydaları arasında ise genelde şunlar sıralanır;

·        Bağışıklık sistemini hem koruyan hem de güçlendiren etkileri bulunur.

·        Doğal bir iltihap kurutucudur. Antienflamatuar özelliğe sahiptir.

·        Bademcik enfeksiyonlarının doğal bir iyileştiricisidir.

·        Son derece antiseptik bir ürün olmakla birlikte toksinlerden arınmaya yardımcıdır.

·        Özellikle migren gibi keskin ağrıların giderilmesinde etkin bir rol oynar.

·        Doğal bir ağrı kesici olarak da bilinir.

·        Öksürük, nefes darlığı ve bronşit gibi üst solunum yolu hastalıklarına iyi gelmektedir.

·        Doğumun kolaylaşmasına faydası vardır.

·        Candida mantarını giderici bir etkisi bulunmakla birlikte kötü bakterileri de elimine etmektedir.

·        Ramazan ayında oluşan ağız kokularının giderilmesine katkı sağlar.

·        Egzema için hazırlanan kürlerde de kullanılır.

Defne Tohumu Nasıl Ekilir?

Defne tohumu aslında defne ağacının çıkmasını sağlayan bir tohumdur. Bu tohumun ekilebilmesi için ilk olarak biraz suda bekletilmesi gereklidir. Bu detay atlanmamalıdır, aksi halde toprakla bütünleşemeyebilir. Üzerine iğne yardımı ile delikler açılmalı ve akabinde ise hafif kazılan toprağa atılmalıdır.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir