Defne Sabunu Faydaları Nelerdir? Nasıl Yapılır?

Defne Sabunu Faydaları Nelerdir? Nasıl Yapılır?
28.08.2021 11:00
Çağımız insanın önem verdiği konulardan olan saç ve vücut bakımı, bazı doğal sabunlarla daha kolay bir hal almakta. Defne sabunu faydaları nelerdir, defne sabunu nasıl yapılır, fiyatı ne kadar, zararları nelerdir?

Çağımız insanın önem verdiği konulardan olan saç ve vücut bakımı, bazı doğal sabunlarla daha kolay bir hal almakta. Bu sabunlar cildi ce saçı beslerken birçok sorunu ortadan kaldırmaktadır. Bu ürünlerin özellikle doğal olması ve kimyasal etkilerden arınmış bir şekilde üretilmesi gerekiyor. Sabun sektörünün bu doğallığı bitki özleri ile yakaladığını bilmekteyiz. Faydalı birçok bitki özü sabun yapımında kullanılmaktadır. Defne sabunu da bu sektörde en çok üretilen sabunlar arasında ki yerini almaktadır. Özellikle cilde, saça ve bazı deri hastalıklarına iyi geldiğinden çok tercih edilmekte olan bir sabundur. Ülkemizde özellikle Akdeniz bölgesinde ki illerde kullanımı yaygın olan bu sabun, insanların bu sıcak iklimde cilt sağlığına yardımcı olmaktadır. Günümüzde hala defne sabunun cilt üzerindeki faydaları araştırmalara konu olmakta ve yeni sonuçlar ortaya çıkmaktadır. Defne sabunu, defne ağacının meyvesinde ki yağdan yapılmakla beraber, en çok Hatay ilimizde üretilmektedir. Hatay illimizde bolca üretilen bu sabun başka illerimiz ve dünyaya gönderilmektedir. Bazı sabunlara göre biraz pahalı olsa da kazandırdığı faydalar yüzünden birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Defne sabunu, egzama, ayak mantarı, sivilce, saç bakımı ve daha pek çok rahatsızlığa iyi gelir.

Defne Sabunu Faydaları Nelerdir?

Defne sabunun faydalarına gelecek olursak şöyle sıralayabiliriz:

Egzama: düzenli defne sabunu kullanımında iyileşmeler görülür. Sabunu hasarlı olan bölgeye uygulamanız ve sürekli kullanmanız şikâyetlerinizi azaltır ve ortadan kaldırır.

Ayak Mantarı: insanların sevmediği rahatsızlıklardan biri ayak mantarıdır. Bu mantar bulaşıcı olmakla beraber, her gece yatmadan önce bu bölgeye defne sabunu uygulayıp duruladıktan sonra çorapsız yatarsanız kısa sürede, bu sorundan kurtulursunuz.

Sivilce: her gün sabah ve gece olmak üzere yüzünüzü defne sabunu ile yıkarsanız, sivilcelerinizin kuruduğuna şahit olabilirsiniz.

Kaşıntı: bazı durumlardan dolayı kaşıntı probleminiz varsa, defne sabunu ile duş almak, cildinizi rahatlatır ve kaşıntı hissini yok eder.

Saç Derisi: kuru ve yağlı saçlara uygulanan bu sabun birini nemlendirirken, diğerini kurutur. Buda saçlarınızın sağlığı için önemlidir. Saç derisinin ihtiyaç duyduğu mineralleri de barındırır.

Cildi Nemlendirir: özellikle kuru ciltte düzenli kullanımda nem seviyesini ayarlayıp, cildi onarır.

Defne sabunu, düzenli kullandığı zaman bu faydalar yanında pek çok sorunu ortadan kaldırır.

Defne Sabunu Nasıl Yapılır?

Defne sabununu dışardan hazır bir şekilde alabilirken, bu doğal sabunu evde yapmakta mümkün bunun için ihtiyacınız olan 6 damla defne yağı, 6 damla zeytinyağı ve gliserindir. Hazırlanışı ise, cam bir kapta benmari usulü gliserini eritin. Eriyen gliserin üzerine 6 damla olan defne yağını koyun ve tahta bir kaşık yardımı ile karıştırın. Biraz karıştırdıktan sonra aynı şekilde zeytinyağı ekleyip işleme devam edin. Son olarak yaptığınız karışımı, kalıplara dökün. Ortalama 2 gün böyle bekletin ve kurumasını bekleyin, kuruduktan sonra 10 gün serin bir yerde tutun ve kalıplardan çıkarıp kullanın.

Defne Sabunu Zararları Nelerdir?

Ülkemizde defne fazla yetişen bir bitki olduğu için, defne sabunu yapımı yaygındır. Cilt ve saç bakımında ki faydaları bir hayli fazla olduğu için çok tercih edilir. Direk üreticiden alınan ve herhangi bir katkı kullanılmayan defne sabunları herhangi bir zarara yol açmaz. Fabrikasyon olan ürünlerin iyi araştırması gerekir, çünkü bunlar cilde zarar verebilir. Defne sabunu göze temas ettiği zaman bol su ile yıkanmalıdır. Cildi çok kuru ve hassas olan kişilerde kullanımı pek tavsiye edilmez, bu tip ciltlerde hassasiyeti artırabilir. Saçlarınız bu sabunla yıkadıktan sonra çok iyi durulamalısınız, iyi temizlenmeyen saçlarda kalan sabun artıkları kepeklenmeye neden olabilmektedir. 

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir