Çınar Yaprağı Hakkında Merak Edilen Bilgiler

Çınar Yaprağı Hakkında Merak Edilen Bilgiler
02.09.2021 20:30
Uzun yıllar yaşayabilen ve heybetli ağaçlar arasında yer alan Çınar ağacı son dönemlerde doğal ürün desteği almak isteyen kişilerin gözdesi haline gelmiştir. Bizler de çınar yaprağının faydaları, çınar yaprağı kürü, çınar yaprağı ne zaman toplanır?, çınar yaprağı aç mı tok mu içilir?, çınar yaprağı kullanımı, çınar yaprağı nedir?, çınar yaprağı taze içilir mi? sorularının cevaplarını sizler için araştırdık.

Uzun yıllar yaşayabilen ve heybetli ağaçlar arasında yer alan Çınar ağacı son dönemlerde doğal ürün desteği almak isteyen kişilerin gözdesi haline gelmiştir. Kültürümüzde önemli bir yere sahip olan Çınar ağacını yaprağının sağlık başta olmak üzere birçok noktada faydası bulunmaktadır. Çınar yaprağı toz tutmamakta ve hava kirliliğinden az şekilde etkilenir bu sebeple temiz ve sağlıklı kalan besinler arasında gösterilebilir. Olgunlaştığında ve aşırı tüketilmediği vakitlere çok önemli faydalara sahip olan çınar yaprağı kullanımında uzman bir isme danışılmalı ve dikkat edilmelidir.

Çınar Yaprağının Faydaları Nelerdir?

·        Kemik sağlığını korur ve kemiklerin güçlenmesine yardımcı olur.

·        Kemiklere sağladığı fayda sebebiyle kireçlenme sorunu olan kişilere iyi gelmektedir.

·        Kireç sorunuyla karşılaşma ihtimalini azaltır.

·        Romatizmaya karşı etkilidir.

·        Kanda ve iltihaplı bölgelerde yaşanabilecek iltihap problemlerinin hızlı iyileşmesine destek olmaktadır.

·        Vücutta toplanan fazla suyu ve şişkinlikleri ödem söktürücü özelliği sayesinde atmaktadır.

·        Ağrı kesici olan özelliği sayesinde kemik ve eklem ağrılarına iyi gelmektedir.

·        Antiseptik özelliği vardır. Bu sayede çayı demlenir ve gargara olarak kullanılırsa ağızdaki mikropları gidermeye ve diş eti sağlığını olumlu yönde etkilemeye fayda sağlar.

·        Yanıkları hızlı iyileştirmektedir.

·        Mide bulantısı gibi sorunlara iyi gelmektedir.

·        Saç dökülmesini önleyerek saç köklerini güçlendirmektedir.

·        Bilimsel olarak kanıtlanmasa da epilepsi hastalarının yaşadığı krizleri zaman zaman daha az şiddetli hale getirebilmektedir. Çınar yaprağı bu konuda kullanılmadan önce mutlaka uzman doktorun görüşü alınmalıdır.

Çınar Yaprağı Kürü Nedir?

Çınar yaprağından oluşturan kür vücudun bölgelerinde oluşan kireçlenmelerin azalmasında büyük fayda sağlamaktadır. Oturarak çalışan veya hareketsiz ve sporsuz bir yaşam süren kişilerde bu rahatsızlıkların görülme sıklığı yüksektir. Romatizma, kireçlenme ve ağrılardan şikayetçi olan kişilerin doğal ve bitkisel yöntem olan çınar yaprağı kürü sayesinden kurtulması mümkün olabilmektedir.

Çınar Yaprağı Ne Zaman Toplanır?

Çınar yaprağından en yüksek şekilde verim alabilmek için yapraklarının olgunlaşıp kurumaya başladıkları zaman beklenmelidir. Bu zaman genellikle eylül kasım aylarına denk gelir ve sonbahar boyunca devam eder. Erken toplanan ve olgunlaşmayan körpe yapraklar istenilen etkiyi sağlayamayabilmektedir.

Çınar Yaprağı Aç Mı Tok Mu İçilir?

Çınar yaprağının aç ve tok olarak içilmesi ne amaçla içileceğine bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Örnek vermek gerekirse diz ağrısı veya kireçlenme için kullanılan çınar yaprağı aç karnına içilmektedir. Hazımsızlık için kullanılan çınar yaprağı ise tok karnına tüketilir. Kullanım sebebine bağlı olarak değişen kullanım şartları için uzman tavsiyesi alınması faydalı olacaktır.

Çınar Yaprağı Kullanımı Nasıl Olur?

Kullanımı basit bitkiler arasında yer almaktadır. Aktarlardan kolayca temin edilebilmektedir. Kullanımında ise şu adımlar izlenir; Çınar yaprğı temin edildikten sonra yaklaşık 10 dakika kadar kaynamış suya konulur ve demlenir. Demlendikten sonra çay şeklinde tüketilmesinin yanı sıra tercihe bağlı olarak istenilen bölgeye pamuk ile tampon yapılabilmektedir. En iyi kullanım için mutlaka uzman desteği alınmalıdır. Kullanımı esnasında dikkat edilmesi gereken en önemli sebebi aşırıya kaçılmamasıdır. Aşırıya kaçıldığında bağırsak problemleri başta olmak üzere birçok soruna neden olmaktadır. Kullanımı miktarı günde 2 bardaktır ve tüketim aralarında en az 3 saat bulunmalıdır. Üst üste ve düzenli olarak 15 gün içildikten sonra en az 3 gün kullanımına ara verilmelidir. Genel olan bu kullanım şekli kişiden kişiye göre fayda değişikliği sağlayabildiğinden kendiniz için en uygun kullanım şekli için mutlaka uzman bir hekime tanışınız.

Çınar Yaprağı Nedir?

Uzun boylu kalın çaplı ağaç türlerinden olan Çınar, Platanacecae familyasından platanus cinsinden bir tanesidir. Olgun olanları 50 metreye kadar ulaşabilmektedir. Çınar ağaçlarının en önemli özellikleri arasında yaprakları yer almaktadır. Çınar yapraklarının kabuklarında tannik adı verilen bir asit çeşidi bulunmaktadır. Tannik asit ateş düşürücü etkisi ile bilinir ve çınar yaprağı da bu sayede ateş düşürmeye yardımcı olmaktadır. Çınar yaprakları insan eline benzemekte ve beş yırtıklı bir yapıya sahiptir. Yaprak yırtığı dar ve az olanlar toksit etkisindedir ve tercih edilmemelidir. Olgunlaşmış çınaryaprakları ise aşırıya kaçılmadığı sürece seçilip kullanılabilir.

Çınar Yaprağı Taze İçilir Mi?

En güzel çınar yaprağı çayı taze yapraklarla demlenmektedir. Çoğu zaman mümkün olmayan bu durum sebebiyle genelde kuru çınar yaprağı kullanılır. Taze ve kuru çınar yaprakları aynı teknik kullanılarak demlenebilmektedir. Taze veya kuru çınar yaprağı demlenirken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta yaprağı kaynatmamaktır.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir