Çene Kisti Belirtileri Nelerdir?

Çene Kisti Belirtileri Nelerdir?
26.01.2022 18:30
Çene kistleri çene kemikleri içerisinde oluşan sorundur ve kişilerin çene bölümlerinde ağrılara yol açar. Sinsi bir şeklide çeneye yayılan bu kistler tedavi edilmezse iltihaplara yol açar hatta çene kemiklerinin kırılmasına bile sebep olur. Çene kisti için hangi doktora gidilir, neden oluşur? Çene kisti nasıl anlaşılır, bitkisel tedavi önerileri nelerdir, nasıl tedavi edilir? Bu rahatsızlığa sahip olanların yazımızı okumasını tavsiye ederiz.

Çene kisti ilk başlarda bir belirti göstermez ancak ilerleyen zaman içinde küçük şişlikler oluşturur. Bu oluşan şişlikler zamanla alt dudakta uyuşukluğa neden yol açar. Bu şişlikler yüz bölgesine yayılarak yüzde de şişliğe yol açar. Oluşan kist ağız film sonucu ilk ortaya çıkar ve ağız bölgesine kızarıklık ile ağrı oluşumuna neden olur. Kist bazı durumlarda sinir sıkışmasına yol açarak büyük sorunların kaynağı olabilir. Tedavi edilmezse başka hastalıklara kapı aralar. Çene kistleri çene kemiklerinin de kırılmasına neden olduğu için hemen tedavi edilmelidir. 

Çene Kisti İçin Hangi Doktora Gidilir?

Çene kisti doğrudan çene ve diş bölgesinde sorun yaşanmasına neden olur. Bu nedenle çenede oluşan rahatsızlığın ortaya çıkması için ağı ve diş sağlığı bölümüne başvurulması gerekir. Bir diş hekiminden güvenli bilgiler elde edebilirsiniz. Çene kistleri için diş doktoruna danışmanız önerilir.

Çene Kisti Neden Oluşur?

Ağız içinde yer alan yumuşak dokunun zarar görmesi nedeniyle çene kisti oluşur. Ayrıca dişlerin birinin ya da birkaçının zarar görmesi de çene kistine yol açar. Kist başlarda iyi huylu olarak kendini gösterir ancak tedavi edilmezse kötü huylu bir durum içine girer. Çene kisti çene kemikleri arasında oluşur ve oluşan ağrılar için antibiyotik ya da ağrı kesici kullanımı tavsiye edilir.

Çene Kisti Nasıl Anlaşılır?

Çene kisti ilk oluştuğu dönemlerde kendini belli etmez ve sinsi bir şekilde ilerler. Zaman içinde çene bölgesinde şişlik oluşturur ve bu şişler artarak yüze yayılır. Ağız bölgesinde geçmeyen kızarıklıklar ya da ağrılar çene kistinin belirtileri arasında yer alır. Ayrıca zaman zaman sinir sıkışması yaşanması da olabilir.

Çene Kisti Bitkisel Tedavi Önerileri Nelerdir?

Çenede oluşan kistlere en yararlı ürün zeytindir ve bu nedenle bol miktarda zeytin tüketebilirsiniz. Ayrıca karanfil kistlerin genelinde olumlu bir etkiye sahip olduğu için çene kistleri için de kullanılabilir. Tüm bunların yanında beyaz dut, karabaş otu, sarımsak ve çörek otu yağı da bu rahatsızlıkta oldukça etkilidir.

Çene Kisti Nasıl Tedavi Edilir?

Çene kisti bulgusuna rastlanan kişiler doktorlar tarafından bazı tetkiklere tabi tutulur. Buradan çıkan sonuçlar neticesinde değerlendirmeler yapılır ve uygun tedavi yöntemi belirlenir. Hastaya öncelikle kanal tedavisi yapılır ancak bu işleme başlamadan önce anestezi ile diş eti uyuşturulur. Bunun amacı işlem sırasında oluşacak ağrının hissedilmemesidir. Yapılan operasyonla kist yerinden alınır. Kiste alındıktan sonra diş etinin altında yer alan kemik biraz kaldırılır ve temizleme işlemi yapılır. Alınan kist atılmaz ve patoloji laboratuvarına gönderilerek inceleme altına alınır.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir