Bilime Göre İlk İnsan Kimdir?

Bilime Göre İlk İnsan Kimdir?
10.11.2022 22:04
Bilimin yaptığı araştırmalardan yola çıkarak bir değerlendirme ile araştırma gerçekleştirdik. Bilime göre ilk insan kimdir, varlık nedir? Ruh var mı, ne sıklıkla duş almalıyız, ilk canlı nasıl oluştu?

İnsanın evrim geçirerek birçok boyut atlaması ve gelişmesini kitap ve belgesellerden bilgi edinebiliriz. İlk insanlığın bilim adamlarının çoğunun araştırmasına göre ilk insan olarak kabul ettikleri Australopithecus afarensis’ler olarak kabul ederler. Tamamen ilkel şekilde ve taş devrinin olduğu zamanlarda yaşanır. Dünya o dönemde buzul devrinde olduğu için tüm zorluklarla ilk karşılaşan kabileler olarak bilinir. Büyük dinozorlar ve daha bilinmeyen hayvanlarla mücadele ederek yaşamda kalmaya çalıştılar.

Bilime Göre Varlık Nedir?

Bilim bakımından varlık var olan bir şeydir. Onlara göre belli bir durumda olgu olarak kabul edilen varlıktır. Yani varlık dünyada insanın beş duyu organı ile gördüğü ve duyduğu her şeydir. Buz yüzden bilim adamları var olmayı ve varlığı olduğu gibi kabul ederler. Felsefe açısından bakıldığında varlık tartışmasız bir durumdur. Yani varlığın var olup olmadığı bilinemez. Felsefe ve bilim ikisi de birbirlerinin tam tersini savununa bir durumdur. Bilim de felsefe de kendilerine göre mantıklı bir açıklama ile varlığı açıklamışlardır. İkisine de inanlar farklı olduğu için mantık derecesinde inanıla iki kavram oluşur.

Bilime Göre Ruh Var Mı?

Bilim ruh ve dinle ilgili araştırma yapmaz. Dinin gerekilen hal ve kurallarına da inanmaz. Dolayısıyla ruhun olduğuna inanmayacaklardır. Onlar için gözle görülen maddeler öncelik sırasında gelir. Eğer dokunuyor ve hissediyorsanız o bilim için vardır ve inanılan bir kavramdır. Ruhlarla işleri yoktur. Tamamen bilimsel bir araştırma neticesinde sonuçlanan olgularla ilgilenirler.

Bilimin kendi oluşturduğu ortamlarda yaptıkları açıklamalar ve araştırmalar neticesinde ruhla ilgili bir bilgi yoktur. Yani o görülmez ve dinin getirdiği kurallara da inanmadıklarını kitaplarında yazar. Bilim insanı tamamen insana fayda sağlayacak ve gelecek için daha bir dünya kurmak için bir araştırma yapar. Onlara göre din ve toplumda takılı kalan her soyut kavram anlamsızdır.

Bilime Göre Ne Sıklıkla Duş Almalıyız?

Duş almanın ne sıklıkla olacağına dair bir araştırma bilimin araştırmasına girmez. Ama mantıklı olarak günümüzde su problemi yaşamıyoruz. İş hayatının ve dışardaki pis havadan oluşan kirlenme sonucu insanın haftanın iki günü duş alması sağlıklı olur. Tabi daha çok haftanın üç günü tercih edilir. Ama suyun az harcanması ve tasarruf açısından iki gün daha temiz bir şekilde olmamızı sağlar.

Bilime Göre İlk Canlı Nasıl Oluştu?

Bilime göre ilk canlı bakteri tarzında tek hücreli şeklinde oluşur. Daha sonra dünyaya alışma evresi ve evrimleşerek insanlar ve diğer canlılar oluşur. İlk dünyanın bir yanardağ patlaması ile buzullardan oluşarak farklı şekilde gelişmesi. Okyanusun içinde tek hücreli canlı ile dünyanın içinde canlılar üremeye ve farklı şekilde evrimleşmeye başlar. Bilim insanlarına göre ilk canlı bu şekilde oluşmuştur.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir