Bebeklerde İştahsızlık Nedenleri Nelerdir?

Bebeklerde İştahsızlık Nedenleri Nelerdir?
04.12.2021 15:00
Anne babalar bebeklerinde iştahsızlık probleminden yakınırlar. Bebeklerin iştahsız olmasının nedenlerini ve çözüm yollarını merak ederler. Bebeklerde iştahsızlık probleminin nedeni genellikle hastalığın habercisi olabilir. Bebeklerde iştahsızlık nasıl geçer, kaç gün sürer konularını sizler için araştırdık.

İştahsızlık yemek yeme isteğinin azalması ve yemek yemenin reddedilmesidir. Bebeklerde de iştahsızlık problemi görülmektedir. Yeni doğan bebeklerin beslenmesi çok önemlidir. Bebekler anne sütü ile büyür ve gelişirler. Bebeklerin en az ilk 6 ay boyunca hep anne sütü ile beslenmeleri gerekir. Daha sonra ek gıdaya geçilmelidir. Fakat bebeklerde ek gıdaya geçildiğinde, iştahsızlık görülebilir. Bebekler yemek istemezler, reddederler ve zorla yedirildiğinde kusabilirler. Bebeklerde iştahsızlığın neden olduğu merak edilmektedir. Bebeklerde iştahsızlık nedenleri:

·        Bebek anne sütü ile beslenirken birden ek gıdaya geçilmesi.

·        Bebek ek gıdaya geçişinde zorla yedirilmesi

·        Bebekte yüksek ateş ve öksürük olması

·        Bebekte kulak iltihabı olması

·        Bebekte metabolizma hastalıklarının olması

·        Bebekte enfeksiyon olması

·        Bebeğin sindirim sistemi hastalığının olması

Bebeklerde İştahsızlık Nasıl Geçer?

Bebekler ilk 6 aya kadar yalnızca anne sütü ile beslenirler. Daha sonra yutak, mide ve bağırsakları gelişmiş olur ve normal gıda ile beslenebilecek duruma gelirler. Bebekler ek gıda ile beslenmeye başladıklarında bazı problemler ile karşılaşabilirler. Yedikleri besinler sonucu bebeklerde alerji durumu yaşanabilir, besini sindirmekte zorluk yaşayabilir ve besini sevmeyebilir. Ayrıca bebekte kulak iltihabı olabilir, vücudunda enfeksiyon olabilir, yeni diş çıkarıyor olabilir ve ateşi yüksek olabilir. Bu durumda bebek yemek yerken rahatsız olabilir ve yemek istemez. Anne-babaların zorla yemek yedirmeye çalışmamaları gerekir. Bebeklerde iştahsızlık problemi gelişim problemine yol açabilir. Bebeklerde iştahsızlık probleminin giderilmesi için yapılması gereken bazı şeyler vardır. Bunlar:

·        Bebeklere düzenli olarak yemek verilmelidir. Öğünler arasında iştah kesici yiyecekler vermekten kaçınılmalıdır.

·        Bebeklere yemek verilirken, eğer reddediyorsa zorlamamak gerekir.

·        Bebekler yemek yerken dikkatini dağıtacak şeylere izin vermemek gerekir. Bebeğin telefon, tablet, oyuncakla oynamasına izin verilmemelidir.

·        Bebeğe yemek yedirirken, anne-babaların da kendi yemeklerini yemesi gerekir. Bebekler anne ve babadan görerek yemek yerler.

·        Bebeğe sağlıksız ve zararlı yiyecekler vermekten kaçının.

·        Bebeğe çok fazla yemek yedirmeye çalışmayın.

Bebeklerde İştahsızlık Kaç Gün Sürer?

Bazı bebekler yemek yerken mızmızlanır ve yemek yemeyi reddeder. Bu durum anne – babalar için çok üzücü bir durumdur. Bebeklerin yemek yemeyi reddetmesi ve iştahsız olması bazı nedenlerden dolayı kaynaklanır. Bunlar; bebeklerin sindirim sisteminde rahatsızlık olması, bebeklerde bağırsak enfeksiyonuna bağlı hastalıklarının olması, bağırsaklarında parazit olması, yüksek ateş olması ve kulak iltihabı olmasıdır. Ayrıca anne- babaların bebeğe yemek yedirirken baskı kurması ve yemek yemeye zorlaması da bebeğin iştahının kaçmasına neden olabilir. Bebekler yemek yemeye zorlandıklarında daha çok yemek yemekten kaçınırlar. Bebeklerde iştahsızlık probleminin çözülmesi için anne babaların bebeği bir doktora götürmeleri gerekir. Eğer bebeğin iştahsızlığının nedeni bir hastalıksa, bu hastalık tedavi edilir. Tedavi edildikten sonra bebeğin iştahı yerine gelir.


Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir