Bebeklerde İshal Kaç Gün Sürerse Tehlikeli Olur?

Bebeklerde İshal Kaç Gün Sürerse Tehlikeli Olur?
02.12.2021 14:30
Bebeklerde ishali anlayabilmek için bebeğin günde 8 veya 10 kez sulu dışkı yapması durumunda söylenebilir. Bu durum bebeğin pişik olmasına da sebebiyet verirken aynı zamanda bir bağırsak enfeksiyonu ile de karşı karşıya olduğumuzu gösterebilir. Bebeklerde ishal pislik yapar mı, bebeklerde ishal zararları nelerdir, bebeklerde ishal ateş yapar mı? Sorularını sizler için cevapladık.

Yeni dünya’ya gelmiş bir bireyin bu yeni ortamına alışma sürecinde bazı durumlar bebekler için normalin dışında vücut tepkilerine neden olacaktır. Beslenme şeklinden bebeğin dışkılama sıklığı, dışkının viskozitesi ve aynı zamanda dışkılama konforu olmak üzere birçok faktöre dikkat edilmesi gerekir. Bu faktörler bir hastalığın habercisi olabileceği gibi bebeğinin sağlık durumunun da iyi olduğu konusunda bilgiler vererek aydınlanmamızı sağlayacaktır. Bebeğin dışkısının normalden sıvı ve aynı zamanda sık olduğu görülürse bu bebeğinizin ishal ile karşı karşıya kaldığını gösterir. Bu durum vücuttaki sıvı kaybını arttırırken aynı zamanda bebeğinizin halsizleşmesine de sebep olacaktır. Bebeklerde İshal seviyesi itibari ile yetişkinler için de bazı durumlarda tehlikeli bir hal alabilir. Bu hal bebeğinizin özellikle de zehirli ishale yakalanması durumunda çok daha tehlikeli ölümle bile sonuçlanabilecek durumları ortaya koyduğu defalarca görülmüştür. Böyle durumlarda acilen bebeğinizi hastaneye götürerek alanında uzman bir doktora göstermeniz bebeğinizin sağlığı için büyük önem teşkil edecektir.

Bebeklerde İshal Pisik Yapar Mı?

Bebeklerde ishali anlayabilmek için bebeğin günde 8 veya 10 kez sulu dışkı yapması durumunda söylenebilir. Bu durum bebeğin pişik olmasına da sebebiyet verirken aynı zamanda bir bağırsak enfeksiyonu ile de karşı karşıya olduğumuzu gösterebilir. Böyle durumlarda evde müdahale asla yapmayarak hemen doktorumuza koşmalıyız. Kulaktan dolma bilgilerle yapılan müdahalelerde bebeğin hayatını tehlikeye atabilir, kalıcı hasarlar bırakabilir ya da hastalığın iyileşme süresini uzatabiliriz.

Bebeklerde İshal Zararları Nelerdir?

İshal yalnızca bebeklerde vücuda zarar veren bir hastalık değildir. Yetişkinlerde de tehlikeli sonuçları sıklıkla görülmektedir. Bu sonuçların tehlike boyutu yaşamını yitirmeye kadar varabilir. İshal durumu görülmeye başlandığı andan itibaren ciddiye alınmalıdır. İshal vücudun susuz kalmasına sebep olduğu için hem bebeklerde hem de yetişkinlerde bu durumla karşılaşıldığında bol bol sıvı tüketilmelidir. Aynı zamanda ateş ve halsizliğe de sebep olan ishal’in bir enfeksiyonun habercisi olması da muhtemel olacaktır.

Bebeklerde İshal Ateş Yapar Mı?

Vücutta ateşin en büyük sebebi oluşan enfekiyonlardır. Enfeksiyon oranı düşmediği sürece ateşi düşürmekte zor olacaktır. İshal yeterince tehlikeli bir hastalık olarak karşımıza çıkmışken bir de ateşle karşı karşıya kalmak tehlike çanlarının sesini duyurmaktadır. Ateşlenmekte hem bebekler hem de yetişkinler için tehlikeli bir hastalıktır.

Vücut ısısının aşırı artması ile havale durumu yaşanabilir. Bununla birlikte beyin fonksiyonlarının kaybolması ya da yaşamın sonlanması ile sonuçlanabilecek bir süreçtir. İshal sebebi enfeksiyon kaynaklı ise ateş yapması en doğal durumdur. Bu durum büyük kalıcı hasalr bırakırken bebeğinizin de bu rahatsızlıklardan dolayı huzurlu bir uyku, beslenme ya da dışkılaması olmayacaktır. Bu durum ebeveynlerinde aynı şekilde konfor alanını etkileyecektir. İshalin en ufak belirtisini gördüğünüzde geciktirmeden doktorunuza başvurmayı unutmamalısınız. 

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir