Bebeklerde İshal Nasıl Geçer?

Bebeklerde İshal Nasıl Geçer?
26.11.2021 22:35
Bebeklerde ishal süresi beliren semptomlara ve ishal durumunun oluşmasına neden olan sebeplere göre değişiklik gösterebildiğinden dolayı ishal süresi de buna bağlı olarak değişiklik gösterecektir. Bebeklerde ishal kaç gün sürer, bitkisel çözümü nasıldır? Bebeklerde ishal rahatsızlığı ile ilgili merak edilenleri sizler için araştırdık.

Genellikle yeni doğan bebeklerde sıklıkla karşılaşılan ishal durumu, belli yaşlarda normal karşılanabileceği gibi bazı problemlere de yol açabilmektedir. Genel olarak beslenme problemlerinden ve fazla sıvı tüketiminden oluşabilen ishal durumu, vücut içi enfeksiyonel durumlardan, hijyen problemlerinden ve bazı antibiyotik ilaçların yan etkilerinden dolayı bebeklerde sıklıkla karşılaşılabilecek bir durumdur.

Bu tür durumlarda bebeğinizde endişe verebilecek ishal belirtileri bebeğinizin karın ağrısı, çekmesi, idrar yapmasında azalmalar, halsizlik, hareketsizlik ve huzursuzluk durumları aynı zamanda dışkının kıvamında cıvıklık ve farklı renk tonu ile bebeğinizin ishal olup olmadığını anlayabilirsiniz. Bu durumdan bebekler oldukça rahatsızlık duyacağından anne babalar, ishal durumunu geçirebilmek adına pek çok yöntemler denemektedir. Bebeklerde ishalin geçebilmesi için eğer ek gıda dönemine geçiş yapmadıysanız bebeğinizi sürekli bir şekilde emzirip kaybettiği sıvıyı vücuduna geri kazandırabilirsiniz. Fakat eğer bu ishal problemi anne sütünün fazlalığından ileri geliyorsa ve anne sütünü fazla verdiğiniz durumlarda ishal durumu daha da artış gösteriyorsa emzirmeyi daha az sıklıkta yapmayı deneyebilirsiniz. Bu ishal durumu bakteriyel sorunlardan da oluşabildiği için bebeğinizi beslerken ve altını değiştirirken ellerinize sürekli olarak dezenfekte etmeye özen göstermelisiniz. Bebeğinizi eğer katı gıdalara ve ek gıda dönemine geçiş yaptırdıysanız patates haşlaması ve havuç haşlaması gibi besinler ishali azaltıcı özellik gösterecektir. Bol lifli gıdalarla beslenmesini sağlamak bağırsaklarını çok daha aktif çalıştırarak ve ishal sürecini olumlu bir yöne çevirecektir. Genel olarak bebeklerde ek gıda dönemine geçilmesi ile ishal problemi çok daha kolay bir şekilde çözülebileceğini görmekteyiz.

Bebeklerde İshal Kaç Gün Sürer?

Bebeklerde ishal süresi beliren semptomlara ve ishal durumunun oluşmasına neden olan sebeplere göre değişiklik gösterebildiğinden dolayı ishal süresi de buna bağlı olarak değişiklik gösterecektir. İshalin süresi sıklığına bağlı olarak 1-2 haftayı bulan bir süreç olabilirken iki gün gibi kısa bir sürede de geçebilmektedir. Eğer bebeğiniz de ishal durumu uzun sürmeye ve bebeğinizin bu durumdan rahatsızlık verici semptomlar belirmeye başlarsa bebeğinizi doktor gözetimi altında tutmak ve doktor talimatlarına uygun olarak tedavi sürecine başlamak ile ishalin ciddi bir boyuta taşınmaması için önemli olacaktır.

Bebeklerde İshal Bitkisel Çözüm Önerileri Nelerdir?

Bebeklerde ve çocuklarda sıklıkla yaşanabilen ishal durumları hem çocuklarda halsizlik, huysuzluk yaşatması ile sıvı kaybını da ciddi boyutlara taşıyabilmektedir. Bu yüzden bu durumdan rahatsız olan çocuklar ve ebeveynler için evde kendi yöntemlerimizle ishali geçirebilmek adına bazı yiyecekler tüketilmesini sağlayabilirsiniz. İshal durumları için iyi gelen yiyecekler: şekerli meyve suları, şekerli çay, maden suyu, kola, gazoz, kahve, yeşil çay, idrar arttırıcı içecekler gibi vücuttaki sıvı kaybını önleyebilmek adına bu sıvıları tüketmek ishali azaltıcı etki yapacaktır. Bunun yanı sıra patates haşlama, nişasta- yoğurt karışımı ve günlük belli miktarda 100-200 mililitre su ile besin takviyesi yapmak çocuklarda ishale iyi gelebilecek çözümlerdir. Fakat bebeğiniz çok daha küçük yaşlarda ve ek gıda dönemine geçmediyse doktor tavsiyesi içerisinde bazı ilaçlar kullanabilir ve bebeğin vücudundaki sıvı eksikliğini gidermek adına belli miktarda sıvılar verilmesi gibi çözümler geliştirilebilir. Bu sıvılar sulandırılmış pirinç, unları yağsız çorbalar gibi gıda takviyeleri olabilir. Bunun yanı sıra 6 aydan küçük bebekler için emzirme sıklığı arttırılarak eğer bebek içebilecek durumdaysa kaynatılmış ılık su da verilebilmektedir.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir