Bebek Masajı Nasıl Yapılır?

Bebek Masajı Nasıl Yapılır?
22.11.2021 16:12
Bebek masajı yapan yerler, kaç aylıkken yapılır? Bebek masajının faydaları nelerdir, neden önemlidir? Bebek masajı ile ilgili merak ettiğiniz sorulara sizler için yanıt verdik.

Stres yaptığımızda, yorulduğumuzda ya da herhangi bir hastalıktan dolayı vücudumuzda ağrı oluşur. Bu nedenle masaj yapılmasına ihtiyaç duyarız. Bebeklerde tıpkı biz gibi bazı zamanlar masaja ihtiyaç duyarlar. Özellikle karın ağrısı, gaz sancısı ve kabızlık gibi problemler için masaja ihtiyaç vardır. Bebek masajı, bebeklerde bu şikayetlerin azaltılmasını sağlamak ve bebeklerin gelişimine olumlu katkılar sağlamak amacıyla yapılmaktadır.  Ayrıca bebek masajı anne-baba ve bebek arasındaki güven ve sevgi duygusunu da artırmaktadır. Eğer anne ya da babaysanız ve bebeğinizin birtakım karın ağrısı, gaz sorunu gibi problemleri varsa bebek masajı yapmalısınız. Peki bebek masajı nasıl yapılır? Bebek masajı yaparken nelere dikkat etmek gerekir. Bu ve bu gibi soruların cevapları için yazımızın devamını okumalısınız.

Öncelikle bebek masajı yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, bebeğinizin vücudunda enfeksiyon olmasıdır. Eğer bebeğinizin enfeksiyon ile ilgili bir hastalığı varsa, masaj yapmak enfeksiyon vücut içine iyice dağılmasını ve bebeğin iyice hastalanmasına neden olur. Bu nedenle masaj bebek için tehlikeli olabilir. Bebek masajına başlamadan önce bebeğin ılık su ile yıkanması ve rahat kıyafetler giydirilmesi gerekir. Daha sonra nazik bir şekilde masaj yapılmaya başlanmalıdır. Bebek masajı ile ilgili merak edilen diğer soru ve cevaplar için yazımızın devamını göz atabilirsiniz.

Bebek Masajı Yapan Yerler?

Bebek masajı, bebeklerin sağlıklı gelişmesine olumlu katkıda bulunan bir masaj türüdür. Bebeklerde karın ağrısı, gaz sancısı gibi problemlerin giderilmesine yardımcıdır. Aynı zamanda bebeklerin rahatlamasını, anne- baba ile güven ve sevgi dolu bağ kurabilmesine yardımcı olur. Bu nedenle ara sıra bebeklere masaj yapılması gereklidir. Eğer bebeğinizin enfeksiyona bağlı olarak ortaya çıkan bir hastalığı yoksa ve aşılarını yeni olmamışsa, yani üzerinden 10 günden fazla zaman geçmişse masaj yapabilirsiniz. Bebek masajı yaparken çok dikkatli ve nazik olmak gereklidir. Eğer bebek masajı yapmayı bilmiyor, ya da bebeğinizi inciteceğinizden korkuyorsanız masaj salonlarında bebek masajı yaptırabilirsiniz.

Bebek Masajı Kaç Aylıkken Yapılır?

Hepimizin masaja ihtiyaç duyduğu zamanlar olur. Sırt, bel, omuz ağrısı, karın ağrısı, gaz sıkışması gibi durumlarda masaj yaptırmak isteriz. Bebekler de aynı bizim gibi masaja ihtiyaç duyarlar. Bu nedenle bazı zamanlar bebeklere masaj yapmak gereklidir. Ancak bebek masajı yaparken çok dikkatli olmalı ve nazik davranmalıyız. Bebek masajı yaparken, önce bebeğin kolu yukarıya kaldırılır, daha sonra omzundan el bileklerine kadar yavaş hareketlerle masaj yapılır. Bu hareket diğer kola da uygulanır. Sonra bebeğin parmaklarına ve avcunun içine masaj yapılır. Daha sonra bacaklar, karın ve sırt için de masaj yapılır. Bebek masajının 6 aylıktan küçük bebeklere yapılmaması önerilmemektedir.

Bebek Masajı Faydaları Nelerdir?

Bebek masajının bebeklerin fiziksel ve ruhsal olarak sağlıklı gelişiminde büyük katkısı vardır. Bebeğiniz 6 aylıktan daha büyükse ve herhangi bir hastalığı yoksa bebek masajı yapmanız önerilir. Bebek masajının faydaları şunlardır:

·        Bebek masajı, bebeğin rahatlamasına ve gevşemesine yardımcı olur.

·        Bebek masajı bebeğin gaz sancısını giderir.

·        Bebek masajı bebeğin karın ağrısı şikayetini giderir, kabızlık sorununu çözer.

·        Bebek masajı sarılık hastalığının iyileşmesine yardımcıdır.

·        Bebek masajı anne- baba- bebek ilişkisini güçlendirir.

·        Bebek masajı, bebeğin ağlamasını azaltır.

·        Bebek masajı, bebeğin kilo almasına yardımcıdır.

·        Bebek masajı, bebeği rahatlatır, böylece emzirme kolaylaşır.

Bebek Masajı Neden Önemlidir?

Bebek masajı bebek için çok önemlidir. Çünkü nasıl biz masaj ile çok rahatlıyoruz ve kendimizi iyi hissediyoruz, bebekler de çok rahatlar. Bu nedenle masaja ihtiyaç duyarlar. Karın ağrısı, gaz sancısı çeken bebekler özellikle masaj ile çok rahatlar. Bebek masajı bebeğin hem kaslarının rahatlamasını sağlar, hem sindirim sistemi rahatsızlıklarının giderilmesini sağlar, hem de bebeğin ruhsal olarak da rahatlamasına yardımcı olur. Bu nedenle bebek masajı çok önemlidir. Bebeğiniz çok fazla ağlıyor ve huzursuzlanıyorsa, düzenli olarak masaj yapmanız gerekir. 

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir