Barış çiçeği, pek çok kişi tarafından ev dekorasyonunu güzelleştirmek amacı içe iç mekanlarda kullanılması tercih edilen estetik açıdan güzel olarak nitelendirilen bir bitki türüdür. Koyu yeşil yapraklara sahiptir ve uzadıkça ovalleşen bir bitkidir. Yapraklarının uç kısımlarında beyaz renk çiçekleri barındırmaktadır. Görünümü itibari ile pek çok kişi bu çiçeği zarif bulmaktadır. Evlerin iç mekanlarında kendisine oldukça sık yer bulabilmektedir. Beyaz çiçek kısımları zaman içinde yeşil renge dönebilme özelliğindedir. Fazla sıcakları sevmeyen bu bitki türü yaz aylarında sık sık sulanmaya ihtiyaç duymaktadır. Tohum yöntemi ile çoğaltılması mümkündür. Barış çiçeği, isminden de anlaşılabileceği üzere barışı ve anlaşmayı temsil etmektedir anlamsal olarak güçlü bir değeri olan bu çiçek türü kişiler arasında kırgınlıkların son bulması için de bir hediye görevi görebilmektedir.
Barış Çiçeği Nasıl Bakılır?
Barış çiçekleri oldukça zarif bir bitki türüdür. Bakımının da son derece özenli yapılması gerekmektedir. Sulama işlemi yaz ve ilkbahar mevsimlerinde fazla yapılması gerekmektedir diğer mevsimlerde ise sahip olduğu toprağın nemli tutulmasında fayda vardır. Bahar mevsiminde iki hafta arayla gübreleme tekniği uygulanması bu bitkinin daha sağlıklı ve uzun bir ömrünün olmasına olanak sağlamaktadır. Saksı değişimine çok fazla ihtiyaç duymayan bir bitki türüdür. 2 veya 3 yılda bir saksı değiştirme işlemi yapılması bitkiye herhangi bir zarar vermemektedir. Kuruyan yaprak dalları ise sapları ile kesilmelidir. Beyaz renkli çiçekleri yeşil renge döndüğü zamanlarda ise makasla kesilebilir veya kesilmeden kuruması için bırakılabilmektedir. Bu bitkinin daha sağlıklı yetişmesi ve kolayca ölmemesi için iç mekanlarda yetiştirilmesi gerekmektedir.
Barış Çiçeği Çoğaltma Nasıl Yapılır?
Pek çok bitkinin farklı çoğaltma işlemi bulunmaktadır. Barış çiçeğinin en yaygın olarak kullanılan çoğaltma işlemi tohum işlemidir. Tohumlama işleminin yanı sıra, bölme veya doku kültürü gibi yöntemlerle de çoğaltılması mümkündür.
Barış Çiçeği Güneşi Sever Mi?
Barış çiçeği yapısal olarak çok fazla sıcaklara dayanamayan bir bitki türüdür. Direk güneşin temas ettiği yerlerde uzun ömürlü olması mümkün olmamaktadır. İç mekanlarda yetiştirilmesi önerildiği için güneşi seven bir bitki olduğu söylenemez. Gelişim döneminde ve geliştikten sonraki dönemde farklı sıcaklık derecelerine ihtiyaç duymaktadır. Kış dönemlerinde 15 derece sıcaklığa ihtiyaç duyan bu bitki gelişim gösterdiği dönemlerde ise 20 dereceye kadar sıcaklığa ihtiyaç duymaktadır. Daha fazla sıcaklıklar bu çiçeğin ölümüne veya kurumasına sebep olabilmektedir.
Barış Çiçeği Neden Solar?
Barış çiçeği bakımı oldukça titizlikle yapılması gereken hassas bir bitki özelliği taşımaktadır. Kuruyan yapraklarının ve dallarının budanmaması, fazla sıcaklığa maruz kalması, sulama işleminin yanlış veya eksik yapılması, kırmızı örümcekler ve yaprak biti gibi sebepler nedeni ile solabilmektedir. Solma durumunun yaşanmaması ve bitkinin uzun ömürlü olabilmesi için bakımının dikkat edilerek yapılması gerekmektedir.
Barış Çiçeği Bahçede Yetişir Mi?
Barış çiçeği, güneş ışığına doğrudan maruz kalan yerlerde uzun ömürlü olmamaktadır bu sebeple güneş ışığına doğrudan maruz kalan yerlerde yetişmemektedir. Barış çiçeğinin güzel şekilde yetiştirilmesi için aydınlık ortamlar tercih edilmelidir. Fazla gölge ve fazla sıcak mekanlar bu çiçek türü için tehlikelidir. Bahçe eğer güneşi doğrudan almıyor ve çok sıcak olmuyor ise barış çiçeği bahçede yetiştirilebilmektedir fakat çok sıcak olan ve doğrudan güneş alan bahçeler bu çiçek türü için uygun değildir.
Barış Çiçeği Çeşitleri Nelerdir?
Barış çiçeği genel olarak tek bir yapıya sahip gibi görünse de doğada farklı çeşitlerine rastlanması mümkün olan bir çiçek türüdür. Wallisii, Floribundum, Mauna Loa ve Blandum olarak adlandırılan farklı çeşitlere sahiptir.