Çuha Çiçeği Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Çuha Çiçeği Hakkında Bilinmesi Gerekenler
17.08.2021 15:30
Çuha çiçekleri çok yıllık bitkilerdir genellikle sarı rengine rastlanılsa da farklı renklerini bulmak mümkündür. Çuha çiçeği cilde faydaları neler, kaç günde bir sulanır, evde yetişir mi, güneşi sever mi, zayıflatır mı? Çuha çiçeği anlamı nedir?

Çuha çiçekleri çok yıllık bitkilerdir genellikle sarı rengine rastlanılsa da farklı renklerini bulmak mümkündür. Boyutları ise 25 santimetreye kadar ulaşabilmektedir. Bu bitki türü soğuk hava koşullarına karşı son derece dayanıklıdır bu sebeple dış mekanlarda rahatlıkla kullanılabilmektedir fakat günümüzde evlerde de sıklıkla tercih edilen bir bitki haline gelmiştir. Estetik ve rengarenk görüntüsü ile insanların ilgisini çekmeyi başarmış zarif bir çiçek türüdür. Genellikle sarı rengi yaygın olarak bilinse de farklı renklerine de rastlamak mümkündür. Çay olarak tüketilebilen ve yağ olarak kullanılabilen çok yönü bir bitkidir ve kişilere pek çok faydası bulunmaktadır. Sağlıklı yapısı itibari ile sıkça tercih edilen bir çiçek olma özelliği taşımaktadır. Çuha çiçeği bağışıklık sistemini güçlendirerek kişilerin hastalıklara yakalanmamasına veya hızlı iyileşmesine katkı sağlamaktadır bu sebeple çok faydalı bir bitkidir. Nisan ayında toplanması ve kurutulması çiçeğin kullanımı için en doğru zamandır. Güneş ışığında kurutulan bu çiçeğin çayını tüketmek de oldukça faydalıdır. Dayanıklı yapısından dolayı pek çok bölgede gelişim gösterebilmektedir. Bu bitkinin Eylül veya Ekim aylarında ekilmesi önerilmektedir, bitkinin sağlıklı bir gelişim gösterebilmesi için en uygun dönemler bu aylardır. Güneş ışığını seven bir bitki olsa da gölge alanlar bu çiçeğin gelişimi için en uygun yerlerdir. 10 ila 15 derece sıcaklıklarda çok daha rahat gelişim gösterirler. Bakımı zor bir bitki değildir. Fazla sulama işlemine ihtiyaç duymaz. Kış mevsimlerinde haftada bir kez sulamak yeterlidir yaz mevsimlerinde ise bu sayı haftada iki defaya çıkartılabilir. Çuha çiçeğinin faydaları şu şekilde sıralanabilmektedir;

·        Uyku problemi yaşayan kişilerin uyku düzeni oluşturmalarında oldukça yararlıdır. Çay olarak tüketildiğinde kişilerin uyku sorunlarına çözüm olabilmektedir.

·        Stres, korku ve gerginlik gibi durumlara karşı adeta sakinleştirici bir etkiye sahiptir.

·        Sinir sisteminin daha sağlıklı ve düzgün çalışmasına olanak sağlamaktadır.

·        Baş ağrısı ve migren gibi rahatsızlıklara karşı adeta ağrı kesici özelliği taşımaktadır.

·        Bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklardan korunmayı sağlamaktadır aynı zamanda hastalıkların daha hızlı yok edilmesine yardımcı olmaktadır.

·        Şeker hastalarına oldukça iyi gelmektedir, kan şekerini dengeleyici bir yapıdadır.

·        Kalp ve damar hastalıklarına karşı iyi gelmektedir.

·        Hücre yenilenmesini arttırıcı ve vücuttaki zehirli maddeleri atmaya yardımcı bir yapısı bulunmaktadır.

·        Sivilce gibi cilt problemlerine karşı oldukça etkilidir.

·        Basur rahatsızlığı yaşayan kişilere de oldukça yardımcı olan bir bitki türü olma özelliği taşımaktadır.

Çuha Çiçeği Cilde Faydaları Nelerdir?

Çuha çiçeği pek çok rahatsızlığa iyi geldiği gibi cilde de oldukça iyi gelmektedir. Ciltte oluşan sivilce ve akne gibi problemlerin ortadan kaldırılması konusunda oldukça yardımcı bir etkiye sahiptir. Düzenli kullanım ile birlikte kişilerin sivilcelerden kurtulmasına ve akne iltihaplarının yok edilmesine katkı sağlamaktadır. Hücre yenileyen bir etkiye sahip olduğu için cilt kırışıklıklarına ve yaraların iyileşmesine karşı da oldukça etkilidir.

Çuha Çiçeği Kaç Günde Bir Sulanır?

Çuha çiçeği suyu çok fazla seven bir bitki türü değildir. Sulama işleminin fazla yapılmamasına dikkat edilmesi gerekmektedir. Çuha çiçekleri yaz aylarında haftada iki defa sulanmalıdır. Kış mevsiminde ise haftada bir kez sulamak yeterlidir. Toprağın nemli kalması su ihtiyacının karşılanması için yeterlidir bu sebeple sulama işlemi yapılmadan önce toprağın durumunun kontrol edilmesi son derece önemlidir. Fazla veya eksik sulama işlemi yapılması çiçeğin sağlığı ve gelişimi için tehlikelidir.

Çuha Çiçeği Evde Yetişir Mi?

Çuha çiçekleri genellikle dış mekanlarda yetiştirilmektedir. Kapalı mekanlarda sağlıklı gelişim gösteremezler. Fakat tüm bunlara rağmen evde de yetiştirilmesi mümkündür. Özellikle gölge alanlara sahip balkonlar bu çiçeklerin gelişimi için son derece uygundur. Çok fazla güneş almayan, esintili alanlar çuha çiçeği için son derece uygundur.

Çuha Çiçeği Güneşi Sever Mi?

Çuha çiçeği güneşi seven bir bitkidir fakat doğrudan güneş ışığına maruz kalmaktan hoşlanmaz. Güneş ışığına doğrudan maruz kalması çuha çiçeğinin yapraklarının sararmasına ve solmasına sebep olabilmektedir. Gereğinden fazla güneş ışığı bu çiçeğin ölmesine yol açabilmektedir. Bu sebeple gölge mekanlar ve esintili yerler tercih edilmelidir.

Çuha Çiçeği Zayıflatır Mı?

Çuha çiçeğinin toksin atıcı bir özelliği vardır bu sayede vücuttan ödem atılmasına katkı sağlayabilmektedir. Ödem atılması da kilo verme konusunda kişilere yardımcı olabilmektedir. Bu sayede zayıflatıcı bir etkiye sahip olabilmektedir. Fakat zayıflama konusunda direkt olarak bir etkiye sahip olduğunu söylemek pek mümkün değildir.

Çuha Çiçeği Anlamı Nedir?

Çuha çiçeğinin anlamı görüntüsünden gelmektedir. Doğadaki renkleri olduğu gibi görüntü formuna aktarmayı amaçlayan oluşum. Neşeli ve ilgi çekici canlı anlamına gelmektedir. Çeşit çeşit renkleri ve güzel kokularından dolayı karakter sahibi ve anlamlı bir çiçek olarak nitelendirilmektedir.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir