2023 Seçimlerinde Kaç Suriyeli Oy Kullanacak?

2023 Seçimlerinde Kaç Suriyeli Oy Kullanacak?
21.05.2022 12:05
2023 seçimleri için henüz vakit olsa da gündem maddeleri şimdiden belirlenmiş durumda. 2023 seçimleri için bilinmeyen ve merak edilen pek çok detay bulunuyor. 2023 seçimlerinde kaç Suriyelinin oy kullanabileceği ve ilgili sorular siyasi gündeminin yakından takipçileri tarafından merak konusu olmuş durumda.

2023 için henüz geri sayıma başlanmasa da, gündem maddeleri konusunda merak edilenler birer birer artıyor. Göçmenler ülkemizde şimdilerde hayli tartışmalı bir konumda yer alıyor. Vatandaşlık hakkı dahi tanınan göçmenlere oy kullanma hakkının da verileceği daha önce duyurulmuştu. 2023 seçimlerinde kaç Suriyelinin oy kullanabileceği gündem takipçilerinin radarına girdi. 2023 seçimlerinde 113.000 Suriyelinin oy kullanabileceği geçtiğimiz günlerde duyuruldu. 113.000 kişilik oy kullanım hakkı yalnızca vatandaşlık almış Suriyelilere verilecek.

Türkiye’de Kaç Suriyeli Var 2022?

Göçmenler ve ülkemizde yaşama hakları son zamanların tartışmalı konuları arasında yer alıyor. Geçtiğimiz yıllarda ülkemize sığınan Suriyeliler bugünlerde gündemin tartışmalı konuları arasına girmeyi başardılar. Vatandaşlık hakkı sağlanan Suriyeliler, Türkiye gündemini yakından meşgul ediyor. Türkiye’de kaç Suriyeli olduğu, vatandaşlar tarafından ilgi ve dikkat görüyor. Göç İdaresi Uyum ve İletişim Müdürlüğü tarafından ortaya dökülen güncel verilere göre Türkiye’de vatandaşlık almış 200 Bin 950 Suriyeli bulunuyor. Ayrıca bu sayının vatandaşlık dışı 3.762.686 Suriyeli Türkiye’de geçici koruma kapsamında yaşamaktadır.

Kaç Suriyeli Vatandaşlık Aldı?

Suriye’den ülkemize gelen göç sayısı ilk zamanlardaki kadar yoğun bir akış halinde olmasa da sınırdan ülkemize geçişler hala devam ediyor. Binlerce Suriyeli vatandaşlık alma ve sığınma imkânlarından yararlanmak için Türkiye’ye geliyor. Türkiye’nin göçmen politikası kapsamında vatandaşlık hakkı verdiği Suriyelilerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Türkiye’de kaç Suriyelinin vatandaşlık aldığı güncel gündem konularını takip edenler tarafından araştırılıyor. Türkiye’de 200 Bin 950 Suriyelinin vatandaşlık aldığı geçtiğimiz günlerde resmi olarak duyuruldu. Buna göre 200 Bin 950 Suriyeli resmi olarak ülkemizde vatandaşlık almış ve bu şekilde barınma imkânından faydalanıyor.

2023 Seçimlerinde Suriyeliler Oy Kullanacak Mı?

2023 seçimlerinde oluşabilecek oy dağılımlarını araştırmak amacıyla internet kaynaklarına konu olmuş pek çok detay bulunuyor. 2023 seçimleri için sayılı bir zaman kaldı. 2023 seçimlerinde Suriyelilerin oy kullanıp kullanmayacağı merak edilen ve araştırma konuları arasına girmiş sorular arasında yer buldu. 2023 seçimlerinde Türkiye’de vatandaşlık almış Suriyelilerin oy kullanabileceği duyuruldu. Buna göre şimdilik güncel anlamda 2023 seçimlerinde 113 Bin Suriyeli oy kullanabilecek. Oy kullanma hakkı yalnızca resmi olarak vatandaşlık almış kişilere verilecek.

2023 Seçimlerinde Kaç Seçmen Olacak?

Türkiye yeni seçimler için adeta gün sayıyor. Seçim, kendilerine temsil yetkisi ya da vekâlet verilecek, kanuni şartlara uygun kişilerin vatandaşlar tarafından tercih ve tespit edilmesi işlemi olarak adlandırılıyor. 2023 seçimleri için sayılı bir zaman kala vatandaşlar için merak edilenler internet platformlarının araştırma konusu haline dönüşüyor. 2023 seçimlerinde kaç seçmen olacağı şimdiden merak edilen sorular arasında yer buluyor. 2023 seçimlerinde 64 milyon seçmenin 18 milyonunu oluşturan yüzde 16’lık kısmı ilk defa oy kullanacaklardan oluşuyor. Buna göre genel bir tanım ile 2023 seçimlerinde yaklaşık 64 milyon seçmen oy kullanacak. 

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

En Çok Okunan Haberler

GÜNDEM Kategorisinde Öne Çıkanlar

İlginizi Çekebilir