2023 Ramazan Kaç Gün Oruç Tutulacak?

2023 Ramazan Kaç Gün Oruç Tutulacak?
30.01.2023 22:02
3 ayların içinde bulunduğumuz bu günlerde mukaddes Ramazan ayı ile ilgili merak edilen sorulara birlikte bakıyoruz. 2023 Ramazan kaç gün oruç tutulacak, başlangıcı hangi gün, ilk sahur ne zaman? 2023 Ramazan 29 gün mü, kadir gecesi hangi gün, bayramı hangi gün? Sizin için derledik.

Yeni yıla girmemizin hemen ardından mukaddes Ramazan ayı ile ilgili detaylar araştırılmaya başlandı. 2023 Ramazan ayı Mart ayında başlayacak. Ramazan orucunun süresi Müslümanlara 30 gün farz edildiği için 30 gün tutulacaktır.

Ancak bazı durumlarda 29 gün sürdüğü de görülmüştür. Bunun sebebi vakit farklılıklarından kaynaklanmaktadır. Çünkü Ramazan kameri bir aydır.

Kameri ay da ayın bir hali olan hilale göre şekillenmektedir. Bu da bazen orucun 29 bazen de 30 gün sürmesine sebep olur. Peygamber Efendimizin ay şekillerinin incelenmesi konusunda emri de bulunmaktadır.

2023 Ramazan Başlangıcı Hangi Gün?

Mübarek Ramazan ayı Müslümanlar tarafından heyecanla bekleniyor. 3 ayların içinde olduğumuz bu mukaddes ayların son halkası olan Ramazan ayının bu sene ne zaman başlayacağı merakla araştırılmaya başlandı. Uzun bir gün boyunca tutulan orucu sevdikleriyle birlikte bir sofrada karşılama duygusunu tekrardan yaşamak isteyenler arama motorlarında Ramazan başlangıcını sorgulatmaya başladırlar. 2023 Ramazan ayı bu sene 23 Mart tarihinde başlayacak ve 21 Nisan akşamı akşam namazı ile sona erecek. (Ancak bazı bilgilerde 20 Nisan olarak da geçmektedir)

2023 Ramazan İlk Sahur Ne Zaman?

İslam aleminin Mübarek aylarının başlangıç günlerinde olduğumuz şu zamanlarda en çok merak edilen sorulardan biri de Ramazan ayı ile ilgili olanlardır.  Bu sene Ramazan yazın kavurucu sıcaklarından uzak ve kısa günlere denk gelecek. 2023 Ramazan ayı Mart ayına denk gelmektedir. Müslümanlar ilk sahurlarına 22 Mart’ı 23 Mart’a bağlayan gece kalkacaklar. Oruçlarına niyet eden Müslümanlar için 2023 Ramazan ayı böylece başlamış olacak.

2023 Ramazan 29 Gün Mü?

2023 Ramazan 23 Mart’ta başlayacak. Ancak bazı kaynaklara göre bitiş tarihi 20 ya da 21 olarak verilmektedir. Eğer 21’nde biterse 30 gün, 20’sinde biterse toplamda 29 gün oruç tutmuş olacağız.

2023 Kadir Gecesi Hangi Gün?

Kadir gece gecelerin en mübareklerinden biri olarak kabul edilmektedir. İslam dünyasında çok büyük bir öneme sahip olan bu nurlu gece İslam’ın son Peygamberi (s.a.v) Kuran-ı Kerim’in indirilmeye başladığı çok özel bir gecedir.  Ancak İslamiyet’e göre Kadir gecesi tam olarak bilinemez.

Çünkü Peygamber Efendimiz bunun için net bir tarih belirtmemiştir. Sadece “ Kadir gecesini Ramazan ayının son on günü içinde ve tek rakamlı bir gecede arayınız” buyurmuştur. 2023 Kadir gecesinin 17 Nisan Perşembe gecesine denk geleceği düşülmektedir. Ancak bu tarih yazımızda belirttiğimiz gibi net değil sadece tahmini bir tarihtir.

2023 Ramazan Bayramı Hangi Gün?

Hem dini bayram hem de resmi tatil olarak kutlanan Ramazan bayramı özellikle çalışan insanlar için merak edilmeye başlandı. 2023 Ramazan bayramı 21 ya da 22 Nisan gününe denk gelmektedir. Ramazan bayram tatilinin 3,5 gün sürmesi beklenmektedir. Ancak bu süre uzatılabilir. 

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

En Çok Okunan Haberler

GÜNDEM Kategorisinde Öne Çıkanlar

İlginizi Çekebilir