2023 Bekçi Alım Başvuruları Ne Zaman?

2023 Bekçi Alım Başvuruları Ne Zaman?
20.01.2023 17:59
2023 bekçi alım başvuruları ne zaman, alım şartları nelerdir? 2023 bekçi alımı yaş şartı nedir? 2023 yılında kaç bekçi alınacak? 2023 bekçi başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak, başvurusu nasıl yapılır? 2023 bekçi alımı ne zaman olacak? 2023 yılına ait bekçi alımı ve başvuru süreci hakkında pek çok soru merak edilmektedir. İşte detaylar.

İçişleri Bakanlığı'na bağlı Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) bünyesine 2023 yılında yapılacak bekçi istihdamına yönelik beklentiler son günlerde de artış göstermiştir. Bekçilik yapma hayali kuran gençler de bu hususta araştırmalarına yoğunluk vermiştir.  Başvuru Tarihleri: 18 Ocak - 3 Şubat 2023 olarak açıklanmıştır ve ilgili adaylara duyurulmuştur. Daha önceki alımlarda adaylarda aranan şartlar arasında en az lise veya dengi okul mezunu olmak da ibareler arasında idi.

2023 Bekçi Alım Şartları Nelerdir?

Bekçilik başvuru şartları arasında;

·         Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan kişiler,

·         En az lise veya dengi okul mezunu olan kişiler,

·         En az 167 cm boya sahip olmak,

·         Beden kitle indeksi 18 ile 27 arasında yer almak,

·         Başvuru yaptığı il sınırları içerisinde son bir yıl veya daha fazla süredir ikamet ediyor olunması gerekmektedir,

·         Askerlik ödevini bitirmiş olmak gerekir,

·         Türk toplum telakkilerine göre kötü şöhretli tanınmamak gerekir.

2023 Bekçi Alımı Yaş Şartı Nedir?

18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak gerekçesi ile başvuruların başladığı tarih itibarıyla 18 yaşını tamamlamış (28.04.2004 tarihinde ve öncesinde doğmuş kişiler) ve 31 yaşından gün almamış (28.04.1992 tarihinde ve sonrasında doğmuş kişiler) olmak gereklilikler arasında yer almaktadır.

2023 Yılında Kaç Bekçi Alınacak?

İŞKUR internet adresi üzerinden bekçi alımı açık iş ilanı adaylar için yayınlanmıştır. Başvuru şartları ve tarihleri İŞKUR'un internet adresinden öğrenilebilmektedir. Resmi gazetede 18 Ocak 2023 tarihi ile yayımlanmış olan ilana göre Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 2023 yılı 1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı ilanı yayınlanmış olduğu gözlemlenmektedir. Bu kapsamda 26 şehirde toplam 1250 bekçi alımı gerçekleştirilecektir.

2023 Bekçi Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

EGM Bekçi alımı başvuruları için adaylara başvuru için 20 gün verilmektedir. Buna göre başvurular sadece Polis Akademisi adresi üzerinden gerçekleştirilecektir. Başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağı henüz bilinmemektedir.

Başvuru Tarihleri: 18 Ocak - 3 Şubat 2023 olarak açıklanmış olduğu bilinmektedir.

2023 Bekçi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Bekçi olmak isteyen adayların bekçilik mülakatı ve yazılı sınavı için gerekli şartları sağlamaları halinde güncel bekçi alımlarına başvuru yapmaları gereklilikler arasında yer almaktadır. Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan duyurular dışında kalan diğer platformlardan yapılacak duyurulara itibar edilmemesi unutulmamalıdır.

EGM bekçi alımı başvurusu için Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayımlanan güncel ilan metnine göre işlem yapmak gerekli olmaktadır. Belirlenen tüm şartları sağlayan adayların başvurularını yapabilmeleri için ‘’pa.edu.tr’’ adlı internet adresine e – Devlet şifresi ile giriş yaparak ön başvurularını gerçekleştirebilirler.

2023 Bekçi Alımı Ne Zaman Olacak?

Geçtiğimiz yıl Nisan'da başlamış olan bekçi alımı başvuru duyurusunun ardından alım süreci halen devam etmektedir. Mülakat sınavı sonuçları yapılan değerlendirme sonrası belirlenecektir. Buna göre; 2023 yılında yapılacak bekçi alımı başvurularının da Mart veya Nisan aylarında duyurulması ve alımın gerçekleştirilmesi beklenmektedir.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

En Çok Okunan Haberler

GÜNDEM Kategorisinde Öne Çıkanlar

İlginizi Çekebilir