2022 YDT Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

2022 YDT Sınavı Ne Zaman Yapılacak?
14.12.2021 13:18
Üniversiteye geçiş sınavları her yıl düzenli şekilde ÖSYM tarafından gerçekleştiriliyor. Üniversite için Yabancı Dil bölümü tercih edecek adayların YDT sınavına girmeleri gerekiyor. 2022 YDT sınavı ile ilgili son gelişmeler öğrenciler tarafından merakla takip ediliyor. 2022 YDT İngilizce konuları neler? 2022 YDT Arapça konuları neler? Gibi merak edilenleri sizler için derledik.

Öğrencilerin hayatlarını etkileyen YKS sınavları günümüzde 3 oturum şeklinde gerçekleşiyor. YKS sınavları, TYT, AYT ve YDT sınavı olarak 3 farklı biçimde gerçekleştiriliyor. TYT sınavı her adayın girmesi şart koşulan 1. oturumu kapsıyor. 2. Oturum AYT ve 3. Oturum YDT adayların isteğe bağlı olarak girdikleri sınavlar. YDT sınavı, Üniversite tercihini Yabancı Dil alanında seçecek adayların girdiği sınav türü olarak biliniyor. YDT sınavında adaylar tamamı yabancı dilden oluşan bir testten sorumlu tutuluyorlar. YDT sınavına girmek için gün sayan adaylar şimdilerde sınavın ne zaman yapılacağını sorguluyorlar. Geçtiğimiz günlerde ÖSYM Başkanı Halis Aygün 2022 YKS sınavlarının tarihini Twitter hesabı üzerinden açıkladı. Buna göre 2022 YDT 19 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek.

2022 YDT İngilizce Konuları Neler?

YDT sınavı 80 sorudan oluşan ve tamamı dil üzerine kurulu bir sınav türü. YDT sınavında 80 soru için adaylara 120 dakika süre veriliyor. YDT sınavına girecek adayların bugünlerde en çok araştırdığı konulardan biri YDT İngilizce sınavının konu başlıklarının neler olacağı yönünde. 2022 YDT İngilizce sınavına girecek adaylar;

Kelime - Phrasal Verb Soruları

Fature perfect Tense – Preposition - Dilbilgisi Soruları

Cloze Test Soruları

Cümle Tamamlama Soruları

Çeviri Soruları

Paragraf Soruları

Diyalog Tamamlama Soruları

Yakın Anlamlı Cümle Soruları

Paragraf Tamamlama Soruları

Anlatım Bütünlüğünü Bozan Cümle Soruları

Gibi konu başlıklarından sorumlular.

2022 YDT Arapça Konuları Neler?

YDT sınavında 5 farklı dile yönelik test yapılmakta. Adaylar hangi dili seçerlerse o dilin sınavına giriyorlar. YDT için hangi dil seçilirse seçilsin adaylar 80 sorudan sorumlu tutuluyorlar. YDT Arapça sınavı da en az İngilizce sınavı kadar sık tercih ediliyor. Dolayısıyla YDT Arapça sınavına girecek binlerce aday 2022 YDT Arapça konu dağılımını merakla araştırıyorlar. YDT Arapça sınavına girecek adaylar;

Arapçada Kelime Bilgisi

Arapça Dil Bilgisi

Cloze Test

Cümleyi Tamamlama

Arapça Cümlenin Türkçe Karşılığını Bulma

Türkçe Cümlenin Arapça Karşılığını Bulma

Paragraf Anlamca Yakın Cümleyi Bulma

Paragrafta Anlam Bütünlüğünü Sağlayacak Cümleyi Bulma

Verilen Durumda Söylenecek İfadeyi Bulma

Arapça Diyalog Tamamlama

Arapça Anlam Bütünlüğünü Bozan Cümleyi Bulma

Gibi konu başlıklarından sorumlu tutulacaklar.

2022 YDT Ücreti Nedir?

2022 YDT sınavına hazırlık sürecine giren adaylar, sınav ücretinin ne kadar olacağını sorguluyorlar. ÖSYM tarafından belirlenen sınav ücretlerinde büyük artışlar beklenmiyor. 2022 YDT sınav ücretinin 90 TL olacağı düşünülüyor. Ancak YDT sınavına girmek isteyen adayların önce TYT sınavına girmeleri gerekeceği için iki sınav için adayların ödemeleri gereken ücretin 180 TL’yi bulacağı ön görülüyor.

2022 YDT Başvurusu Nasıl Yapılır?

2022 YDT sınavına başvuracak adaylar 11 Şubat ve 7 Mart tarihleri arasında ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi’nden kişisel başvurularını yapabilirler. Kişiye özel TC kimlik numarası ve şifre ile sisteme kayıt olduktan sonra, adayların belirtilen tarihler aralığında sistem üzerinden TYT ve YDT sınavı için ayrı ayrı başvuru yapmaları gerekiyor. Ön başvurunun ardından ÖSYM tarafından belirtilen bankaya sınav harcı yatırıldıktan sonra YDT sınav başvurunuz onaylanacaktır.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

En Çok Okunan Haberler

GÜNDEM Kategorisinde Öne Çıkanlar

İlginizi Çekebilir