2022 Ramazan Bayramı Ne Zaman?

2022 Ramazan Bayramı Ne Zaman?
12.11.2021 11:30
2022 Ramazan Bayramı Ne Zaman? 2022 Ramazan Bayramı kaç gün tatil olacak? 2022 Ramazan Bayramı hangi ayda, Arife hangi gün? 2022 Ramazan Bayramı için tatil planı yapıyorsanız bu yazımızı okumalısınız.

Bayramlar, İslam dini ve kültürümüzde ayrı bir öneme sahiptir. Büyüklerin ziyaret edildiği, geniş sofraların kurulduğu, belki de yıllarca görmediğimiz sevdiklerimizi görme fırsatı yakaladığımız zamanlardır bayramlar. Normal günlerden ayrı bir havayla geçer bu günler. Ailemizle, sevdiklerimizle daha fazla yakınlaşma ve konuşma fırsatı yakalarız. Özellikle aile kavramının değerini daha fazla anlarız. Ya da güzel bir tatil yaparak da kendimizi şımartabiliriz. Ancak bayramlarının temelini birlik ve beraberlik duygusu oluşturmaktadır. Ramazan bayrı da bizler için büyük bir öneme sahiptir. Ramazan Ayı dediğimiz ve oruç tutarak nefsimizi her yönüyle terbiye ettiğimiz 30 günün ardından yine nefsimizi hediyelendiririz aslında bu bayramda. 1 ay boyunca uzak kaldığımız normal düzenimize geçişi sağlar Ramazan Bayramı. Her sene sevinçle karşılar ve bir sonraki seneyi dört göle bekleriz. Özellikle bayram süresi içinde gittiğiniz her evde ikram edilen tatlı ve şekerlemeler de daha farklı yapmaktadır bu günleri. Ramazan Bayramı üç gün sürmektedir, tüm İslam ülkeleri ve Müslüman halk tarafından coşkuyla kutlanır. Ramazan Bayramı Hicri takvime göre ayarlanır. Her sene farklı zamanlarda kutlanır. 2021 yılında 13 Mayıs perşembe gününde başlayıp 15 Mayıs cumartesi günü biten Ramazan Bayramı, 2022 yılında 2 Mayıs pazartesi ve 4 Mayıs çarşamba günlerini kapsamaktadır.

2022 Ramazan Bayramı Kaç Gün Tatil Olacak?

Ülkemizde hafta sonları dışında tüm milli ve dini bayramlar resmi tatil ilan edilmiştir. Ancak özellikle dini bayramların hafta içine denk gelmesi nedeniyle normal tatil günlerinin dışına çıkılmaktadır. Bunun nedeni dini tatiller birkaç günü kapsamaktadır. 2022 Ramazan Bayramı da pazartesi ve çarşamba günlerini kapsadığı için bugünler tatil. Bayramdan hemen önce olan cumartesi-pazar da resmi tatil olduğu için şimdilik bilinen tatil süresi 5 gündür. Ancak verilecek karar ile bayramdan sonraki perşembe ve cuma günleri de tatil olabilir. Böylelikle tatil 9 günlük bir zaman yayılabilir. İlgili kurumlar tarafından zamanı gelince gerekli bilgilendirme yapıldığı takdirde ayrıntıları sizlerle paylaşacağımızdan şüpheniz olmasın.

2022 Ramazan Bayramı Hangi Ayda?

İslam dininde yer alan dini gün ve geceler Hicri takvime göre ayarlanmaktadır. Hicri takvimde de her yıl 10 günlük bir değişim söz konusudur. Yani bayram gibi özel günler 10 gün daha erken kutlanır her sene. Bu yüzden Ramazan Bayramı'nın 2022 yılı içinde hangi güne ve hangi aya denk geldiği herkes tarafında merak konusu olmaktadır. 2021 yılında Mayıs ayı içinde kutlanan Ramazan Ayı 2022 yılında da değişim göstermeyerek Mayıs ayında kutlanacaktır. 

2022 Ramazan Bayramı Arifesi Hangi Gün?

Arife, dini bayramlardan önceki gündür. Bu gün içinde kabirler ziyaret edilir, dualar edilir, zikirler çekilir. Ayrıca bayram içinde son hazırlıklar arife gününde yapılır, her şey son kez gözden geçirilir. Bu yüzden oldukça anlamlı bir gündür. Bayramın hangi gün olduğu kadar arife günü de merak konusudur. Ramazan Bayramı 2022 yılı 2 Mayıs pazartesine denk gelmesi sebebiyle arife günüde bir gün önce olmalıdır. Yani 2022 Ramazan Bayramı arifesi 1 Mayıs pazar günüdür.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

En Çok Okunan Haberler

GÜNDEM Kategorisinde Öne Çıkanlar

İlginizi Çekebilir