2022 Oscar Ödül Töreni Hakkında Merak Edilenler

2022 Oscar Ödül Töreni Hakkında Merak Edilenler
18.12.2021 13:09
Dünyanın en prestijli ödüllerini kapsayan Oscar Ödül Töreni her yıl düzenleniyor. Neredeyse yüz yıldır devam eden ödül töreni her yıl merakla takip ediliyor. 2022 Oscar ödül töreni ile ilgili son gelişmeler anbean takip ediliyor. 2022 Oscar Ödül Töreni ne zaman olacak, nereden izlenir, en iyi film adayları nelerdir, en iyi kadın oyuncu adayları nelerdir, en iyi erkek oyuncu nelerdir? Tüm bu soruları sizin için derledik.

1927 senesinde kurulan Sinema Sanatları ve Film Akademisi; 1929 yılından beri Oscar Ödül töreni adı altında bir organizasyon düzenleyerek o yıl sinemanın en iyilerini ödüllendiriyor. Oscar ödülleri; film endüstri sektöründe sanatsal ve teknik anlamda edinilen başarılara verilen ödüldür. Akademi üyelerinin oyları ile belirlenen ödüller Uluslararası başarının simgesi olarak kabul edilmektedir. İlk olarak 1929 yılında Los Angeles’ta verilmeye başlanan ödüller, yılda bir kez düzenlenen törenle sahiplerini buluyor. Oscar ödüllerinin kazananlarını belirleyen 6.000’den fazla Akademi üyesi medyadan gizli tutuluyor. Her sene büyük merakla beklenen ve tüm dünya çapında izlenen Oscar ödül töreninin 2022 detayları merak konusu olmuş durumda. Oscar ödül töreni adaylarının 8 Şubat 2022 tarihinde açıklanacağı duyuruldu. 94. kez düzenlenecek 2022 Oscar ödül töreninin 27 Mart 2022 tarihinde yapılacağı da paylaşılan bilgiler arasında yer alıyor. 2022 Oscar töreni için hazırlıkların şimdiden başladığı Amerikalı ABC kanalı tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. ABC kanalı yaptığı açıklamada, kesin olarak belirtilen tarihlerde değişiklik olabileceğinin altını da çizdi. Covid 19 virüsünün sinema sektörünü de vurması nedeniyle bu sene aday olacak filmler için sinema salonlarında gösterime girme ve kablolu kanallarda yayınlanma şartı aranmayacağı da ayrıca kaydedildi. 2022 Oscar ödül töreninde geçtiğimiz sene virüs sebebiyle iptal edilen yan etkinliklerin bu yıl yapılacağı açıklandı.

2022 Oscar Ödül Töreni Ne Zaman Olacak?

Her yıl merakla beklenen Oscar ödül töreni dünya çapında izleniyor. 2022 Oscar ödül töreni ile ilgili hazırlıklar başlarken, törenin ne zaman gerçekleşeceği merak konusu olmuş durumda. Amerikan ABC kanalı geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Oscar ödül töreninin 27 Mart 2022 tarihinde planlandığını açıkladı. Ancak ABC, tarihlerde değişiklik olabileceği ihtimalinin de altını çizmişti.

2022 Oscar Ödül Töreni Nereden İzlenir?

Her yıl düzenlenen Oscar ödül töreni, tüm dünya tarafından takip ediliyor. Ödül töreninin yankıları ise haftalarca dünya çapında konuşuluyor. 2022 Oscar ödül töreni için hazırlıklar tam gaz devam ederken, ödül töreninin nereden izlenebileceği sorusu da merak konusu olmuş durumda. 2021 Oscar ödül töreni Amerikan ABC kanalında verilmiş, ülkemizde ise TRT 2 ekranlarında canlı olarak yayınlanmıştı. 2022 Oscar ödül töreni her sene olduğu gibi ABC kanalında yayınlanacak. Ülkemizde 2022 Oscar ödül töreninin geçen sene olduğu gibi TRT 2 ekranlarında yayınlanması bekleniyor. Ayrıca Oscar ödül törenini canlı olarak izleyebileceğiniz bağlantılara internet arama motoru üzerinden erişim sağlayabilirsiniz.

2022 Oscar En İyi Film Adayları Nelerdir?

Tüm dünyanın gözü 2022 Oscar ödül adaylarında.  2022 Oscar en iyi film ödülü adayları henüz açıklanmasa da aday olması beklenen filmler, dünya çapında izleyicilerin yorumlarına göre bir liste halinde sunulmuş durumda. Buna göre 2022 Oscar en iyi film adaylarının;

West Side Story

Don’t Look Up

The Tragedy of Macbeth

Licorice Pizza

Tick Tick… Boom!

Being the Ricardos

Dune

The Power of Dog

King Richard

Belfast gibi filmlerin 2022 Oscar en iyi film dalında aday olması bekleniyor.

2022 Oscar En İyi Kadın Oyuncu Adayları Nelerdir?

ABC kanalı geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada adayların 8 Şubat 2022 tarihinde resmi olarak açıklanacağının bilgisini vermişti. Her ne kadar adayların açıklanmasına aylar olsa da dünya çapında film severler en iyi kadın oyuncu dalında Oscar ödül adayları için şimdiden bir liste hazırlamış durumdalar. 2022 Oscar en iyi kadın oyuncu adayları;

Passing - Tessa Thompson

Bruised – Halle Berry

Respect – Jennifer Hudson

The Tragedy of Macbeth – Frances McDormand

Parallel Mothers – Penelope Cruz

The Lost Daughter – Olivia Colman

House of Gucci – Lady Gaga

Spencer – Kristen Stewart

Being the Ricardos – Nicole Kidman gibi başarılı kadın oyuncuların rol aldıkları filmlerde gösterdikleri performans ile 2022 Oscar adayı olmaları bekleniyor.

2022 Oscar En İyi Erkek Oyuncu Adayları Nelerdir?

2022 Oscar en iyi erkek oyuncu adayları henüz açıklanmamış olsa da, sene içerisinde rol aldıkları filmlerde gösterdikleri performans ile dikkatleri üzerine çeken oyunculardan dünya çapında bir liste hazırlanmış durumda. 2022 Oscar en iyi erkek oyuncu adaylarının;

Red Rocket – Simon Rex

Cyrano – Peter Dinklage

Being the Ricardos – Javier Bardem

The Card Counter – Oscar Isaac

Jockey – Clifton Collins Jr

Don’t Look Up – Leonardo DiCaprio

The Tragedy of Macbeth – Denzel Washington

The Power of Dog – Benedict Cumberbatch

Tick,Tick…Boom! – Andrew Garfield

King Richard – Will Smith gibi isimlerin olması bekleniyor. 

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

En Çok Okunan Haberler

GÜNDEM Kategorisinde Öne Çıkanlar

İlginizi Çekebilir