2022 Kurban Bayramı Ne Zaman?

2022 Kurban Bayramı Ne Zaman?
12.11.2021 15:00
Kurban Bayramı,ülkemizde kutlanan dini bayramlarda biri olan Kurban Bayramı Müslümanlar için oldukça önemli bir yere sahip olmakla birlikte küçükbaş veya bazı büyükbaş hayvanları kurban ederek kutlanan dini bir bayramdır. 2022 Kurban bayramı kaç gün tatil olacak? 2022 Kurban Bayramı hangi ayda, arefesi hangi gün? 2022 Kurban Bayramı ile ilgili merak edilenleri sizler için araştırdık.

Kurban bayramının aslında genel manası ise Allah'a teşekkür etmek ve bize yarattıkları için şükretmek anlamında yapılan bir ibadettir. Yılın belirli günlerinde yapılan Kurban Bayramı emredilen koşullarda hayvanların Allah için kesilerek Allah’a feda edilmesi mânâsına gelmektedir. Kurban ibadeti bundan yıllar önce Hz İbrahim ve oğlu arasında başlamıştır. Her Müslümanın yerine getirmesi gereken bu ibadet belli bir maddi durumu olan insanlar için farz kılınmıştır. Kurban kesebilmek için akıl sahibi olmak, ergenlik dönemini gelmiş olmak, temel ihtiyaçlarını karşılayabilecek maddi bir düzeye sahip olmak gibi şartlarla birlikte 80 gram altın gibi bir maddi imkana sahip olanların kurban kesmesi zorunludur. Kurban ibadeti kurban bayramlarında yapılanların dışında farklı çeşitlere ayrılmaktadır. Bunlar akika kurbanı, şükür kurbanı, adak kurbanı ve hedy kurbanı olmak üzere ayrılmaktadır. Fakat genel olarak Müslümanların kurban ibadeti en çok kurban bayramlarında yapılmaktadır. Zaten diğer kurban çeşitleri de istek üzerine vacip olan kurban türleri olduğu için yapılmaları zorunlu tutulmamaktadır. 2022 yılında kurban bayramı 9 Temmuz Cumartesi günü başlayacaktır. 8 Temmuz günü arefe günü ve 12 Temmuz'a kadar sürecek Kurban Bayramı 2022 yılının kurban takvimidir.

2022 Kurban Bayramı Kaç Gün Tatil Olacak?

2022 yılında Kurban Bayramı tatili herhangi bir uzatma veya kısaltma söz konusu olmadığında genel olarak dört buçuk gün süren bir tatili kapsamaktadır. Kurban Bayramı'nın 1. Günü 9 Temmuz cumartesi ile başlayarak, pazar, pazartesi ve salı günleri yine bayram sebebiyle 12 Temmuz gününe kadar Kurban Bayramı devam etmektedir. Tabii ki eğer farklı bir durum söz konusu olmazsa Kurban Bayramı tatillerinin genel olarak dört buçuk gün sürdüğünü söyleyebiliriz.

2022 Kurban Bayramı Hangi Ayda?

Müslümanların özel dini bayramı olan Kurban bayramları hicri takvime göre Zilhicce ayının 10 gününden itibaren kutlanan ve 4 gün boyunca süren dini bir bayramdır. Bugünlerde Zilhicce ayının 10. ve 11. ve 12. günlerine “eyyam-ı nahr” yani kesme günleri olarak tabir edilirken Zilhicce ayının 9. gününe arefe günü denmektedir. İşte bu eyyam-ı nahr günlerinde kurban kesme merasimleri tamamlanarak ibadet yerine getirilmiş olur. Kurban Bayramı bunun yanı sıra İslam aleminin Mekke’de hac yaptıkları zamanı ifade etmektedir çünkü hac ibadeti Kurban Bayramı zamanında yapılan bir ibadet olduğu için bu vakit dışında yapılan hac ibadetleri umre olarak isimlendirilmektedir. 2022 yılında miladi takvime göre temmuz ayında Kurban Bayramı gerçekleşecektir.

2022 Kurban Bayramı Arefesi Hangi Gün?

2022 yılında Kurban Bayramı temmuz ayında gerçekleşecek ve bayram 9 temmuz gününden 12 temmuz gününe kadar bir süreyi kapsayacak. 8 temmuz günü de Kurban bayramının arefe günü olarak öğleden sonra kurban bayramını başlangıcı ile birlikte 12 Temmuz günü kurban bayramı son bulacaktır. Arefe günü ayrıca Zilhicce ayının 9. gününe denk gelen ve kurban bayramını girişi temsil eden bir gün olarak bilinir.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

En Çok Okunan Haberler

GÜNDEM Kategorisinde Öne Çıkanlar

İlginizi Çekebilir