2022 Bekçi Alımı Olacak Mı?

2022 Bekçi Alımı Olacak Mı?
30.12.2021 13:00
Yeni yıla girmeye sayılı günler kala gözler Bekçi alımlarına çevrildi. Önceki dönemde başarılı olamayan veya ilk defa başvuru yapacak bekçi adayları, başvuru tarihlerini merakla beklemeye başladı. Hal böyle olunca 2022 bekçi alımı ile ilgili son dakika gelişmeleri anbean takip edilmeye başlandı. 2022 bekçi alımı başvuruları ne zaman olacak, hangi illerde olacak, yaş sınırı kaçtır? 2022 bekçi alımı askerlik şartı var mı, başvurusu nasıl yapılır? Bekçi olmak istiyorsanız bu yazımızı mutlaka okumalısınız.

2022 Bekçi alımları son günlerin en çok araştırılan konuları arasında yer alıyor. Binlerce bekçi adayı 2022 Bekçi alımı olup olmayacağını sorguluyor. Bekçi alımları Emniyet Genel Müdürlükleri tarafından gerçekleştiriliyor. Bekçi alımları için bekleyişte olan adaylar, başvuruların ne zaman açılacağını da sorguluyor. 2022 Bekçi alımlarının hangi tarihte yapılacağı henüz açıklanmış değil. Geçtiğimiz aylarda Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü işbirliği ile 10 bin bekçi alımı yapılacağı iddia edilmişti. Fakat konu ile alakalı henüz resmi bir açıklama paylaşılmadı. 2022 yılında bekçi alımının yapılması bekleniyor.

2022 Bekçi Alımı Başvuruları Ne Zaman Olacak?

Geçtiğimiz aylarda, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı işbirliğinde 10 bin bekçi alımı yapılacağı iddia edilmişti. Bu iddiaya yönelik henüz resmi bir açıklama gelmedi. Ancak binlerce bekçi adayı, 2022 bekçi alımı başvurularının ne zaman açılacağını sorguluyor. 2022 bekçi alımı başvurularına ilişkin henüz kesin ve net bir açıklama paylaşılmadı. 2022 bekçi alımı başvurularının 2022 yılı itibariyle açılması bekleniyor.

2022 Bekçi Alımı Hangi İllerde Olacak?

2022 Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü bekçi alımlarının hangi illerde olacağı henüz kesinleşmedi. Ancak İŞKUR üzerinden açılan bekçi alımı ilanlarında başta İstanbul ve İzmir olmak üzere; Denizli, Kocaeli, Ankara, Kayseri, Diyarbakır, Karaman, Gaziantep, Bilecik, Balıkesir, Afyon, Eskişehir, Bursa, Antalya, Tekirdağ, Edirne ve Mersin illerinde aktif bekçi alımı yapılacağı duyuruldu.

2022 Bekçi Alımı Yaş Sınırı Kaçtır?

2022 bekçi alımlarına ilişkin bir takım ön şartlar bulunuyor.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

En az ilkokul mezunu olmak.

En az 1.67 cm boya sahip olmak.

Beden kitle endeksi olarak 18 ile 27 arasında olmak.

Başvuru yapılan il sınırları içerisinde en az bir senedir ikamet ediyor olmak.

gibi şartlara ek olarak bir de yaş sınırlaması bulunuyor. Buna göre 2022 bekçi alımlarına başvuruda bulunmak için 18 yaşını tamamlamış ve 31 yaşından gün almamış olmak gerekiyor.

2022 Bekçi Alımı Askerlik Şartı Var Mı?

Bekçilik alımlarında askerlik şartı aranıp aranmadığı sorusu bekçi adayları tarafından sıkça araştırılıyor. 2022 bekçi alımları için başvuru yapmaya hazırlanan ve askerlik görevini henüz tamamlamış adaylar, bunun önlerinde bir engel oluşturup oluşturmayacağını sorguluyorlar. 2019 yılında resmi gazetelerde yayınlanan yeni yönetmeliğe göre bekçilik alımlarında askerlik şartı kaldırılmıştır. Böylece askerlik görevini tamamlamamış adaylar da bekçilik alımlarına başvuruda bulunabiliyorlar.

2022 Bekçi Alımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Bekçilik alımlarına dair ön şartları sağlayan adaylar başvuru tarihlerinin açıklanmasını bekliyor. Başvuru tarihleri aralığında bekçi adayları ön başvurularını https://www.pa.edu.tr/ adresinden yapabilirler. Adaylar internet sitesine erişim sağladıktan sonra, sisteme E-Devlet şifreleri ile giriş yapabilecekler. Sistemin yönlendirmeleri doğrultusundan ön başvurularını gerçekleştiren adaylar, uygun görülmesi durumunda yazılı ve sözlü mülakatla birlikte parkur uygulamasına çağırılacaklar.


Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

En Çok Okunan Haberler

GÜNDEM Kategorisinde Öne Çıkanlar

İlginizi Çekebilir