2022 Bedelli Askerlik Ücreti Nedir?

2022 Bedelli Askerlik Ücreti Nedir?
23.12.2021 11:40
2022 yılına az bir zaman kala bedelli askerlikle ilgili sorular ardı ardında gelmeye başladı. İş, okul ya da yurt dışı göçü sebebiyle askerlik görevini bedelli yapmak isteyenler bu yıl belirlenen bedelli askerlik ücretini araştırmaya başladı. Peki 2022 bedelli askerlik ücreti ne kadar olacak? 2022 Bedelli askerlik başvuru tarihi nedir, ne zaman açıklanacak? 2022 Bedelli askerlik yerleri ne zaman belli olacak, kaç gün yapılıyor? Sorularını sizler için cevapladık.

2022 yılına sayılı günler kala askerlik görevini ücreti mukabilinde yerine getirmek isteyen erkek vatandaşlar bu yeni yılda bedelli askerlik için ne kadar ücret ödemeleri gerektiğini merak etti. Gerek iş, gerek özel yaşam, gerekse yurt dışı planları kuranlar için bir hayli önem taşıyan ve yapmadıklarında önlerine hep bir engel olarak çıkan askerliğe belli bir ücret yatırılması ve hemen ardından 3 haftalık süreçle askerliğe gidilmesi ile bedelli askerlik yapılması büyük bir kolaylık sağladı. Ücretli askerliğe ek olarak yurt dışında yaşayanlar için dövizle askerlik seçeneği vardır. Vatan borçlarını ödemeye karar veren herkes bu ücretin çok yüksek miktarlara ulaşıp ulaşmayacağı konusunda endişeler taşımaya başladı. Hala içinde bulunduğumuz 2021 yılında ödenmesi gereken bedelli askerlik ücreti 43.150 Türk Lirası’na ulaşırken, yeni yılda bedelli askerlik ücretinin ne kadar olacağı konusunda henüz net bir bilgi gelmedi. Söz konusu ücretle ilgili çeşitli öngörüler sürdürülmeye devam edilirken, bu ücretin 46 Bin ile 50 Bin arasında değişebileceği konuşuluyor.

2022 Bedelli Askerlik Başvuru Tarihi Nedir?

Yeni yılla birlikte evlilik, iş kurma, şehir ya da yurt değişikliği yapmak isteyen fakat askerlik nedeni ile bu işlerini bir türlü yoluna koyamayan vatandaşları yakından ilgilendiren bedelli askerlik ile ilgili sorular ardı ardına gelmeye devam ediyor. Başvuru tarihinin ne zaman olacağı da bu konu ile ilgili sık araştırılanlar arasında yer aldı. 2022 yılında bedelli askerlik yapmak isteyen vatandaşların yapacakları başvuru süreci aralığı ise henüz netleşmiş durumda değil. Yeni yılın ilk haftalarında bu konuya ilişkin verilen kararların duyurulacağı öngörülüyor.

2022 Bedelli Ne Zaman Açıklanacak?

Bedelli askerlikle ilgili merak edilen ve yeni yılda en çok araştırılacak konuların başında yer alan bedelli askerlik yerlerinin ne zaman açılacağına ilişkin henüz net bir bilgi gelmiş değil. Yeni yılda bedelli askerlik başvurusunda ne zaman bulunulması gerektiğine dair de herhangi bir bilgi yer almazken tüm bu merak edilenlerin arka arkaya sıralanacağı tahmin ediliyor. Yeni yılda ilk olarak başvuru tarihlerinin açıklanması ve ardından bedelli askerlik yerlerinin de hemen akabinde ilan edilmesi şimdilik tahmin edilenler arasında.

2022 Bedelli Askerlik Yerleri Ne Zaman Belli Olacak?

Bedelli askerliğe başvuran ve başvurusu kabul edildikten sonra belirtilen tarihler arasında açıklanacak olan bedelli askerlik ücretlerinin yatırılması gerekiyor. Yeni yılda 21 gün sürecek olan askerlik görevi ile beraber görevin nerede yapılacağı da hemen açıklanacak bilgiler arasında yerini alıyor. Şimdilik bu konu hakkında net bir bilgi olmasa da yeni yılın ilk birkaç haftası içerisinde bu sürecin hızlıca gelişeceği tahmin ediliyor.

2022 Bedelli Askerlik Kaç Gün Yapılıyor?

Bilindiği üzere normal şartlarda askerlik yapacak olan Türk vatandaşlar için askerlik süresi 6 ay ve 12 ay arasında değişiyor. Erbaşlar ve erler için süre altı ayken, yedek astsubaylar için bu süre 12 ayı bulabiliyor. Ücretini ödeyerek askerlik görevini tamamlamak isteyen vatandaşlar için ise bedelli askerlik süresi 21 gün olarak belirlenmiş durumda. Şimdilik aynı gün sayısının geçerli olduğu kabul edilse de yeni yılda yeni düzenlemeler olabilir. Bu nedenle şimdiden net bir gün sayısından söz etmek mümkün olmayacak gibi gözüküyor. Kısa süre içerisinde bu konuda da netlik oluşacaktır.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

En Çok Okunan Haberler

GÜNDEM Kategorisinde Öne Çıkanlar

İlginizi Çekebilir