2022 AYT Çıkacak Konular Nelerdir?

2022 AYT Çıkacak Konular Nelerdir?
15.12.2021 14:23
19 Haziran 2022 pazar günü yapılacağı açıklanan AYT sınavı üniversite adayları için büyük bir heyecan uyandırmıştır. Sınavın ne zaman olacağını ve saatini 10.15 olarak açıklayan MEB'in sınavda hangi konulardan soru soracağı ise merak konusudur. Öğrencilerin hayatını etkileyecek olan AYT'de çıkacak konular üniversite sınavına hazırlananlar tarafından sıklıkla araştırılmaktadır.2022 AYT matematik, edebiyat, fizik, kimya tarih konuları nelerdir? Sizler için araştırdık.

Milyonlarca üniversite adayının hayallerini kurduğu bölümlerde okuması için bazı sınavlara girmesi gerekir. AYT'de bu sınavların başında yer almaktadır. 19 Haziran tarihinde yapılacak olan sınav 180 dakika sürmektedir ve 160 sorudan oluşmaktadır. AYT barajını geçmek için 21 net yeterli sayılmaktadır ve sınavda dört yanlış bir doğru cevabı yok etmektedir. Öğrenciler sınav tarihinin belli olmasından itibaren hangi konulara çalışacaklarını ve hangi konulara daha ağırlık vermeleri gerektiğini merak etmektedir. Bizde sizler için 2022 AYT sınav konuları araştırdık.

2022 AYT Matematik Konuları Nelerdir?

Üniversite sınavına girecek olan kişileri endişeye sürükleyen derslerin başında yer alan matematik neredeyse her öğrencinin kabusudur. Sayısal derslerde başarılı olmak için matematik konularını çok iyi anlamak gerekir. 2022 AYT konuları da öğrenciler arasında çok merak edilmektedir. 9, 10,11 ve 12. sınıf konularını içeren AYT geniş bir alana yayılmaktadır ve 40 sorudan oluşmaktadır. 2022 yılında yapılacak olan AYT konuları ise şöyledir; Temel kavramlar, rasyonel sayılar, EBOB-EKOK, oran-orantı, mantık, kümeler, bölünebilme kuralları, 1.dereceden denklemler ve eşitsizlikler, üslü ifadeler, üçgenler, ver seçme ve sıralama, fonksiyonlar, polinomlar, parabol, ikinci dereceden denklemler, çokgenler, katı cisimler, trigonometrik fonksiyonlar, doğrunun analitik incelenmesi, ikinci dereceden fonksiyonlar ve grafikleri, çember-daire, permütasyon-kombinasyon-olasılık, üstel fonksiyonlar-logaritmik fonksiyonlar, diziler, trigonometri, limit-süreklilik, türev, belirsiz integral, belirli integral ve çemberin analitik incelenmesi şeklinde sıralanabilir.

2022 AYT Edebiyat Konuları Nelerdir?

2022 AYT edebiyat 40 sorudan oluşmaktadır ve AYT sınavı için verilen 180 dakika içinde bütün soruların çözülmesi gerekir. 2022'de MEB'in oluşturduğu taslağa göre AYT'de çıkacak konular şöyledir; güzel sanatlar ve edebiyat, coşku ve heyecan dile getiren metinler, olay çevresinde oluşan edebi metinler, öğretici metinler, tarih içinde Türk edebiyatı, destan dönemi Türk edebiyatı, İslam Uygarlığı çevresinde gelişen Türk edebiyatı, yenileşme dönemi Türk edebiyatı, Tanzimat dönemi Türk edebiyatı, serveti fünun edebiyatı, milli edebiyat dönemi, cumhuriyet dönemi Türk edebiyatıdır.

2022 AYT Fizik Konuları Nelerdir?

Her yıl fizik sınavlarında çıkan ve 2022 AYT'de de çıkması beklenen olası fizik konuları ise; fizik bilimine giriş, madde ve özellikleri, kuvvet ve hareket, iş-güç-enerji, ısı-sıcaklık-genleşme, elektrostatik, elektrik ve manyetizma, basınç-kaldırma kuvveti, dalgalar, optik, kütle merkezi-tork-denge, atışlar, basit makineler, düzgün çembersel hareket, basit harmonik hareket, atom fiziğine giriş ve radyoaktivite, modern fizik olarak sıralanabilir.

2022 AYT Kimya Konuları Nelerdir?

40 soruluk fen bilimleri sınavında yer alan kimya konuları da öğrenciler tarafından fazlasıyla merak edilmektedir. Kimya bilimi, atom ve periyodik sistem, modern atom teorisi, kimyasal türler arası tepkimeler, kimyasal hesaplamalar, asit-baz-tuz, maddenin halleri, gazlar, karışımlar, sıvı çözeltiler, kimya ve enerji, tepkimelerde hız ve denge, kimya ve elektrik, karbon kimyasına giriş, endüstride ve canlılarda enerji, kimya her yerde ve hayatımızdaki kimya konuları MEB'in daha önceki yıllarda sorduğu ve 2022 AYT'de de sorması beklenen konulardır.

2022 AYT Tarih Konuları Nelerdir?

40 sorudan oluşan sosyal bilimler sınavı içinde yer alan tarih soruları da geniş bir aralığa sahiptir. Tarih bilimi, insanlığın ilk çağları, orta çağ dünyası, ilk ve orta çağlarda Türk dünyası, İslam medeniyetinin doğuşu, Türklerin İslamiyet'i kabulü ve ilk Türk-İslam devletleri, beylikten devlete, Osmanlı Devleti yükselme dönemi, Osmanlı merkez teşkilatlanması, devrimler çağı, Kurtuluş Savaşı hazırlık dönemi, Kurtuluş Savaşı cepheleri ve antlaşmalar, cumhuriyet dönemi ilke ve inkılapları, iki savaş arası dönemde Türkiye ve dünya , 2. Dünya Savaşı, Soğuk Savaş dönemi, yumuşama dönemi ve sonrası, küreselleşen dünya 2022 AYT tarih konularıdır. 

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

En Çok Okunan Haberler

GÜNDEM Kategorisinde Öne Çıkanlar

İlginizi Çekebilir