2021 Fındık Fiyatları Belli Oldu: Fındık Fiyatları Ne Kadar Oldu?

2021 Fındık Fiyatları Belli Oldu: Fındık Fiyatları Ne Kadar Oldu?
12.08.2021 11:15
Bu sene fındık ne kadar oldu? Cumhurbaşkanı Erdoğan 2021 yılı fındık fiyatlarını açıkladı. 2021 fındık fiyatları kaç oldu, levant kalite fındık fiyatı nedir, Giresun fındığı fiyatı nedir? Levant ve Giresun kalite fındık nedir? TMO nedir ve fındık fiyatları açıklaması nedir?

Fındık üreticisi için en önemli şeylerden biri de şüphesiz ki fındık fiyatlarıdır. Özenle yetiştirilen ve toplanan fındıkların hem ülke içi hem ülke dışına satışından gelir elde eden fındık üreticileri için belirleyen fiyatlar da her sene vatandaşların açıklanmasını en çok beklediği haberlerden biridir.

Dün gece bir televizyon programına konuk olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomi ile ilgili açıklamalarda bulunurken; milyonlarca Karadenizli ve fındık üreticisinin beklediği haberi verdi. Peki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fındık fiyatlarına dair açıklaması neydi? 2021 fındık fiyatları ne kadar oldu?

2021 Fındık Fiyatları Kaç Oldu?

Büyük bir merakla beklenen fındık alım fiyatları, dün gece Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasından sonra belli oldu. 2021 fındık fiyatlarına dair yaptığı açıklamaya göre Erdoğan’ın sözleri şöyle:

"Fındık alım fiyatımız yüzde 50 sağlam iç esasına göre, Giresun kalite fındık için kilogram başına 27 lira, Levant kalite fındık için ise kilogram başına 26,5 liradır."

2021 Levant Kalite Fındık Fiyatı Nedir?

Fındık, başta karadeniz bölgesi olmak üzere Türkiye’mizin birçok ilinde yetişmesi ile bilinen kuru yemiştir. Bu nedenle çeşitleri arasında farklılıklar vardır. Fındığın ana vatanı olarak bilinen Giresun şehrimizin dışında yetişen fındıklara, ortak adı ile Levant Kalite fındık denir. 2021 yılı itibariyle Levant Kalite fındık fiyatı ise kilogram başına 26,5 Türk Lirası olarak belirlenmiştir.

2021 Giresun Fındığı Fiyatı Nedir?

Fındık denince aklımıza ilk gelen şehir şüphesiz ki Giresun’dur. Giresun’da yetişen fındık, Türkiye’deki en kaliteli ve pahalı fındık olarak geçmektedir. Erdoğan’ın yaptığı açıklamaya göre ise 2021 Giresun Fındığı’nın bir kilo bedeli 27 Türk Lirası olarak belirlenmiştir.

Levant Kalite Fındık Nedir?

Fındık çeşitleri denince birden fazla isim duyabilirsiniz. Bunlardan en çok bilinenlerden biri de Levant Kalite fındıktır. Bu ortak ada sahip olan fındıkların özelliği ise, Giresun bölgesinin dışında kalan fındıklar olmasıdır. Yani Karadeniz ve Kuzey Marmara bölgesinde yetişen diğer fındık türlerine Levant Kalite fındık denmektedir.

Giresun Kalite Fındık Nedir?

Her sebze, meyve ve kuru yemişin kendine has bir ana vatanı vardır. Fındık konusuna gelince ise, Giresun fındık yetiştirme sıralamasının ilk başında yer alır. Bu nedenle Giresun Kalite fındık olarak geçen tüm fındıkların daha kaliteli olduğu varsayılır ve bu nedenle alım fiyatı diğer fındık türlerine göre daha pahalıdır. Ülkemizde en çok fındık yetişen ve fındık sirkülasyonu bitmeyen şehrin Giresun olmasından dolayı adını bu şehirden almıştır.

TMO Nedir? TMO Fındık Fiyatları Açıklaması Nedir?

Bir Türk şirketi olan TMO’nun açılımı: Toprak Mahsulleri Ofisi olarak bilinir. Her sene fındık fiyatlarının belirlenmesine ilişkin kararları TMO alır ve açıklamalar TMO tarafından yapılır. Bu sene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından canlı yayınla açıklanan fındık fiyatlarında da, TMO’nun değerlendirmeleri esas alınmıştır.

TMO’nun yaptığı açıklamaya göre 2021 fındık fiyatları ise şöyledir:

Giresun Kalite Fındık – KG başı 27 Türk Lirası

Levant Kalite Fındık – KG başı 26,5 Türk Lirası 

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

En Çok Okunan Haberler

GÜNDEM Kategorisinde Öne Çıkanlar

İlginizi Çekebilir