Zabıt Kâtibi Nasıl Olunur?

Zabıt Kâtibi Nasıl Olunur?
18.03.2022 14:30
Yeni meslek tercihinde bulunacak adaylar için zabıt kâtipliği bir meslek alanı olarak tercih edilesi konumda yer alıyor. Zabıt kâtipliği ile ilgili bilinmeyen pek çok bilgi bulunuyor. Zabıt kâtibi 2022 maaşlarından başvurularına kadar bilinmeyenler ilgililer tarafından araştırılıyor.

Zabıt kâtibi olmak için; Adalet Bakanlığı Basın ve Yayın İlan Birimi tarafından zabıt kâtibi alımı ilanlarının yayınlanması ile süreç başlar. Zabıt kâtibi olmak isteyen kişiler gerekli evraklar ile birlikte ilanda belirlenen illere başvuruda bulunurlar. Zabıt kâtibi olarak görev almak isteyenler öncelikle KPSS sınavına girmelidirler. KPSS sınavından önceden belirtilen puan türlerinden en az 70 puan almış olmak gerekiyor. Zabıt kâtibi olmak isteyenler Adalet Bakanlığı Memur Atama ve Sınav Yönetmeliğine göre işe alınırlar.

Zabıt Kâtibi Başvuru Nasıl Yapılır?

Zabıt kâtibi başvuru yapmak için;

Öncelikle E-Devlet resmi sayfasına kişisel bilgileriniz ile giriş yapın.

Arama butonuna ‘’Adalet Bakanlığı İş Başvurusu’’ yazın.

Burada karşınıza çıkan ekran üzerinden zabıt kâtibi başvurularınızı sistem yönlendirmeleri ve kişisel bilgileriniz ile gerçekleştirin.

En sonunda başvurunuzu mutlaka onaylayın.

Zabıt Kâtibi Çalışma Saatleri Nedir?

Zabıt kâtibi çalışma saatlerinin ne olduğu, bu alanda yeni bir kariyer atılımında bulunacak kişiler tarafından merak ediliyor. Zabıt kâtibi çalışma saatlerinin hafta içi 08.00 - 12.00 \ 13.00 - 17.00 saatleri arasında olduğu biliniyor. Zabıt kâtibi öğle arası ise 12.00 ve 13.00 saatleri arasında olduğu belirtiliyor.

Zabıt Kâtibi Çalışma Şartları Nelerdir?

Zabıt kâtibi çalışma şartlarının diğer meslek alanlarına bağlı olarak ağır olmadığı söyleniyor. Çalışma saatleri ve tatil günleri açısından hafif olan bu meslek alanında zaman zaman yoğunluklar yaşandığı da söyleniyor. Zabıt kâtibi olarak çalışma şartları ise; meslek ve teknik liselerin adalet alanına bağlı olarak eğitim veren zabıt kâtipliği bölümünde ya da üniversitelerin Adalet meslek yüksekokulunun ön lisans alanlarında eğitim görmek şeklinde sıralanabilir. Buna ek olarak ön lisans ya da lisans düzeyinde farklı bir eğitim aldıysanız KPSS sınavından minimum 70 puan alarak başvuruda bulunabilirsiniz.

Zabıt Kâtibi Devlet Memuru Mu?

Zabıt kâtibinin devlet memuru olup olmadığı meslek alanı ile ilgili en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Zabıt kâtibi meslek alanı 657 sayılı Devlet Memurları kanununa tabidir. Dolayısıyla zabıt kâtibi devlet memuru diyebiliyoruz.

Zabıt Kâtibi Doğu Görevi Yapar Mı?

Zabıt kâtibinin doğu görevi yapıp yapmadığı da kariyerini bu yönde şekillendirmek isteyenler tarafından araştırılıyor. Zabıt kâtibinin doğu görevi yaptığına dair bir bilgi bulunmuyor. Zabıt kâtipleri şehir tercihlerini başvuruları sırasında kendileri gerçekleştiriyorlar.

Zabıt Kâtibi Nasıl Giyinir?

Zabıt kâtibinin nasıl giyineceği alanda yeni bir kariyer adımı atmış kişiler tarafından araştırılıyor. Zabıt kâtibinin kumaş giyinmesi şartı bulunmaktadır. Bu bakımdan zabıt kâtiplerinin kumaş pantolon, kumaş ceket gibi daha resmi bir tarzda giyinmeleri gerekir.


Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir