Yakıt Sistemi Arızası Nasıl Anlaşılır?

Yakıt Sistemi Arızası Nasıl Anlaşılır?
28.03.2022 17:00
Yakıt sistemi arızasını anlamanın ilk adımı motoru dinlemektir. Yakıt sistemi arızasının anlaşılması, yakıt enjeksiyon sistemi, yakıt sisteminin görevleri ve yakıt sistemi montaj belgesinin alındığı yer hakkında tüm merak edilenleri sizler için derledik.

Yakıt sistemi arızasının anlaşılması için öncelikle motorun sesini dinlemek önemlidir. Kontak anahtarını çalışma konumuna çevirerek yakıt deposundan gelen sesi dinleyebilirsiniz. Yakıt sistemi arızasında motor rölantide çalışırken yüksek bir motor sesi çıkarır. Aracı sürüş esnasında motor gücünde ani bir düşüş ya da tekleme yaşanması da yakıt sisteminin arızalı olduğunun bir göstergesidir.

Yakıt Sistemi Montaj Belgesi Nereden Alınır?

LPG araç, CNG ve LNG bulunan araçlarda araç muayenesi işlem süreçleri farklı işlemektedir. Bu araçlardaki LPG, CNC ve LNG tanklarında yer alan rakamların incelenmesi için yakıt sistemi montaj belgesi talep edilir. Yakıt sistemi montaj belgesi, araçta yer alan malzemeler değişmediği sürece geçerlidir. Sistemi taktırdığınız firma aracılığı ile yakıt sistemi montaj belgesini sorgulayabilirsiniz. Yakıt sistemi montaj belgesi, araçta bulunan LPG, LNG ve CNG sistemlerini düzenleyen kurumlar aracılığıyla alınmaktadır.

Yakıt Enjeksiyon Sistemi Nedir?

Yakıt enjeksiyon sistemi, içten yanmalı motor silindirlerine zorunlu yakıt akışının ulaşmasını sağlayan mekanizmadır. Yakıt enjektörü, yakıtın silindirlere iletilmesini sağlar. Motorun performansını, emisyon ve gürültü özellikleri açısından iyileştirmeye yardımcı olur. Yakıtın doğru zamanda enjekte edilmesi de yakıt enjeksiyon sisteminin önemli görevleri arasında yer alır. Aynı zamanda motorun güç ihtiyacını karşılamak için doğru miktarda yakıt iletilmesi için enjeksiyon ölçümü kontrol edilmektedir.

Yakıt Sisteminin Görevi Nedir?

Yakıt sisteminin görevi, yakıtı motor ve silindir odalarına depolamak ve beslemektir. Orada hava ile karıştırılabilir, buharlaştırılabilir ve daha sonra enerji üretmek için yakılabilir. Yakıt pompası yakıtı depodan çekecek, yakıt hatlarından geçmesini sağlayacak ve ardından bir yakıt filtresinden enjektörlere iletecektir. Daha sonra yanma için silindir odasına gönderilir. Araç, bu işlemi gerçekleştirdiğinde motor çalışmaktadır.

Yakıt Sisteminin Havası Nasıl Alınır?

Yakıt sisteminin havasının alınması, yakıt pompasının motora monte edilerek birincil yakıt filtresine bağlanmasıyla sağlanmaktadır. Daha sonra hava alma vidasını kontrol ederek kolu veya piston pompalanmaktadır. Hava, sistemden çıkarken kabarcıklar oluşturur. Yakıt dışarı akarken yakıt sisteminin havasını almak için emici malzemeler kullanılır.

Lpg Yakıt Sistemi Montaj Belgesi Nereden Alınır?

LPG ile ilgili detaylı bilgilerin yer aldığı yakıt sistemi montaj belgesinde, seri numarası, araçta bulunan tankların markası, tipi ve imalat yılı gibi bilgiler bulunmaktadır. Yakıt sistemi montaj belgesi ile araç muayenesinde araçtaki tanklara ait bilgilere ulaşılır. LPG yakıt sistemi montaj belgesi, LPG sistemlerini düzenleyen firmalar tarafından verilmektedir.

 

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir