Terhis Tarihini Nasıl Öğrenebilirim?

Terhis Tarihini Nasıl Öğrenebilirim?
01.10.2022 14:19
Askere gidecek olan ve askerdeki kişilerin merak ettiği birçok konu vardır. Terhis tarihini nasıl öğrenebilirim, yoklama kaçağı olanlar ne yapmalı? Askerlik parası yattığını nasıl öğrenebilirim ve askerlik yoklaması sağlık muayenesi nasıl yapılır? Askerlik sorgulama nasıl yapılır, yoklama kaçağı olan biri tecil ettirebilir mi ve yoklama kaçağı muayene olursa hemen askere alınır mı? İşte tüm detaylar.

Terhis tarihi, kişinin askerlik sürecinin bittiği tarihi ifade etmektedir. Terhis tarihi askerlik sürecinin bitmesini bekleyen askerler tarafından sıklıkla sorulmaktadır. Terhis tarihi izin kullanıp kullanılmadığına göre değişebilmektedir. Terhis tarihinin ne zaman olduğu öğrenmek için E-devlet üzerinden arama yapılabilmektedir. E-devlet üzerinden yaptığınız sorgulama sonucunda askerlik sevk başlangıç ve bitiş tarihinizi öğrenebilirsiniz.

Yoklama Kaçağı Olanlar Ne Yapmalı?

Yoklama kaçağı olan kişiler kolluk kuvvetleri tarafından yakalandıklarında en yakın askerlik şubesine götürülür ve tutanak tutulmasından sonra serbest bırakılırlar. Yoklama kaçağı olan kişilere idari para cezası verilmektedir. Askerlik görevi gelmiş birden çok kişiye yoklama kaçağı olmamaları için gerekli işlemleri tamamlamaları gerektiği bildirilir. Eğer yoklama kaçağı olan kişinin tecil hakkı varsa bunu kullanarak askerlik şubesinde gerekli işlemleri yapmalıdır.

Askerlik Parası Yattığını Nasıl Öğrenebilirim?

Askerlik parasının yatıp yatmadığını öğrenmek isteyen birçok asker vardır. Askerlik parası E-devlet üzerinden sorgulanabilmektedir. Yapılan sorgulama sonucunda, yatan paranın hangi nedenle yattığı ve paranın tutarı yer almaktadır. Ancak paranın yatıp yatmadığı sadece PTT şubelerinden öğrenilebilmektedir.

Askerlik Yoklaması Sağlık Muayenesi Nasıl Yapılır?

Askerlik yoklaması sağlık raporu alınması tek aşamalı bir işlemdir. Askerlik yükümlüsü olan kişi konu olan rahatsızlıklarının olduğu raporu ilgili olan hekime söyler ve hekim ilgili rahatsızlıkları da dikkate alarak fiziki muayenesini yapar. Muayene sonucunda hekim, askerlik yoklaması sağlık raporu üzerindeki ilgili bölüme muayene sonucunu yazar ve imzalar.

Askerlik Sorgulama Nasıl Yapılır?

Askerlik sorgulaması E-devlet üzerinden yapılabilmektedir. E- devlette yer alan MSB sayfasından öğrenilmek istenen bilgilere ulaşılabilir. Askerlik sorgulaması için ‘askerlik durum belgesi sorgulama’ kısmına tıklanılmalıdır.

Yoklama Kaçağı Olan Biri Tecil Ettirebilir Mi?

Yoklama kaçağı olan kişi yakalandığı zaman en yakın askerlik şubesine götürülmektedir. Askerlik şubesinde tutanak tutularak idari para cezası kesilmektedir. Ancak kişi yoklama kaçağı olmasına rağmen tecil hakkı varsa şubede yapılması gerekli işlemleri yaparak şubeden ayrılabilmektedir.

Yoklama Kaçağı Muayene Olursa Hemen Askere Alınır Mı?

Yoklama kaçağı olan kişiler zamanı geldiğinde muayenesini olmayan ve gerekli işlemleri yapmayan kişilerdir. Bu nedenle yoklama kaçağı olan kişi muayene olması sonucunda askerlik yoklaması sağlık raporunu aldıysa bile sonrasında yine yapması gereken başka işlemler olduğu için hemen askere alınmaz.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir