Stop Lambası Nasıl Tamir Edilir?

Stop Lambası Nasıl Tamir Edilir?
23.12.2021 18:00
Hemen her araçta olması ve doğru bir şekilde çalışması zorunlu olan stop lambası bozulduğunda nasıl tamir edilir? Bu parça değiştirilebilir mi? Stop lambasının yanması ne anlama gelir? Stop lambası neden yanar, değişimi kaskoyu bozar mı? Stop lambası garantiye girer mi, muayeneden geçer mi, içi nasıl temizlenir? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik.

Aracınız seyir halinde iken durduğunuzu, geri kalkış yaptığınızı ve arabanızı park ettiğinizi gösteren stop lambası her araçta olması ve muntazam bir şekilde çalışması gereken bir uyarı lambasıdır. Göstergesel bir sembol olan ve araçların fren yapması durumunda arkada yer alan araçlara uyarı ışığı gönderen stop lambasının arıza verdiği durumlarda derhal değiştirilmesi ya da tamirinin yaptırılması gereklidir. Hem sizin hem de trafikte yer alan diğer araçların güvenli bir şekilde seyir halinde olması için stop lambasının tamiri sanıldığı kadar zor ve maliyetli değildir. Bu nedenle asla hiçbir şekilde ihmal edilmeden tamir edilmelidir. Bir veya daha fazla stop lambasının ampulü yanmadığında hiç gecikmeden değiştirme işlemlerine başlamalısınız.

Stop Lambası Neden Yanar?

Bazı durumlarsa aracınızı park ettiğinizde stop ışığınızın yandığını fark etmişsinizdir. Bu durum aracınızın aküsünün hızlıca boşalmasına neden olabilmektedir. Böyle bir sorunla daha karşılaşılmaması için stop lambasının gereğinden fazla ve gereksiz bir şekilde yanmaması gereklidir. Stop lambası aynı zamanda sürüş esnasında yanıyorsa bu sizler için bir ikazdır ve bu ikazı dikkati almanız gereklidir. Çünkü bu ışık yandığı esnada ne yazık ki aracınızın artık çalışmaması gereklidir. Bunu dikkate almalı ve kısa sürede çözümünü üretmelisiniz.

Stop Lambası Değişimi Kaskoyu Bozar Mı?

Araçların bilindiği üzere kasko sigortası bulunur. Araca dışardan yapılacak müdahalelerle birlikte kasko devre dışı kalabilir. Pek çok araç sahibinin aklında oluşan soru ise stop lambasının kasko kapsamında değişip değişemeyeceğidir. Bu noktada bizi bekleyen cevap bulunur. bunlardan ilki bazı kaskolar ufak tefek değişimler dahilinde kaskoyu iptal etmez. Bazıları ise kaskoyu bozabilir. Tüm aksilikleri göz önünde bulundurarak ilk başta yapılacak kaskoyu bu nedenle daha dikkatli incelemelisiniz. Az önce de bahsettiğimiz üzere stop lambasının kaskoyu bozmaması tamamen sizin kasko seçiminizle ilişkilidir.

Stop Lambası Garantiye Girer Mi?

Özellikle sıfır araçlarının en çok merak ettiği konulardan bir tanesi stop lambasının garanti kapsamında olup olmayacağıdır. Bazı parçalar bilindiği üzere garanti kapsamı içerisindedir. Aracınızın garanti süresi dolmadığı sürece stop lambasının arıza vermesi durumunda garanti kapsamında bu tamiratı gerçekleştirebilirsiniz. Garanti sürecinin dışında olmadığınız sürece stop lambası ve bunun gibi ufak tefek sorunları garanti kapsamında çözmeniz mümkündür.

Stop Lambası Muayeneden Geçer Mi?

Stop lambasının yanmaması araç muayenesinde kusur olarak sayılmaktadır. Fakat ağır ve hafif olmak üzere iki farklı kusur söz konusudur. Stop lambasının yanmaması ise hafif kusur kapsamında sayıldığından dolayı muayeneden geçebilir. Fakat yine de stop lambasının yaptırılmasına ilişkin ikazlar olabilir. Trafiğe girecek her araç için oldukça önem taşıyan stop lambasını yaptırdıktan sonra aracınızı muayeneye götürmenizi tavsiye ederiz.

Stop Lambası İçi Nasıl Temizlenir?

Bazı durumlarda top lambasının temizlenmesi gerekebilir. Bunun içi stop lambası birleşim yerlerinden çıkarılmalı ve çıkan üst kapaktaki kısım özel araç temizleme jelleri ile temizlenmelidir. Aynı şekilde çıkan kapağın üst kısmı da polisaj tekniği ile temizlenebilmektedir. İç kısmının temizlenmesi için araç sahiplerinin bu işi uzmanlarına bırakması gerekmektedir. Kapakların sökülmesi sizin yapabileceğiniz bir şey olmadığından herhangi bir zarara sebebiyet vermeden araç bakım yerlerine götürmenizi tavsiye ederiz.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir