Siyah Sarımsak Nasıl Yapılır?

Siyah Sarımsak Nasıl Yapılır?
26.05.2022 11:24
Siyah sarımsak, faydalı ve doğal bileşenleri ile günlük enerjiyi destekleyen bir gıda takviyesidir. Ayrıca siyah sarımsağı besin öğeleri normal sarımsağa oranla daha güçlüdür.

Sarımsak taneleri, kabukları soyulduktan sonra kırmak, ezmek ya da bıçak ile doğramak gibi herhangi bir fiziksel zararda savunma mekanizması olarak Allisin üretmektedir. Allisin, sarımsağın yoğun kokusuna da sebep olmaktadır. Siyah sarımsak ise normal bir sarımsağın 60-90 derece aralığında, 60 güne kadar bekletilerek fermente edilmesi ile elde edilmektedir. Sarımsak içerisinde bulunan Allisin, bu fermente sırasında yalnızca siyah sarımsakta bulunan S-Allilsistein maddesine dönüşmektedir. Su içerisinde eriyen ve yıllanmış sarımsak özütü olarak bilinen bu madde, sarımsağın tüm faydalarını artmış bir öz haline getirir.

Siyah sarımsağın oluşumu fermantasyon ile sağlanmaktadır. Bu süreç içerisinde herhangi bir kimyasal madde kullanılmamaktadır. Fermantasyon, yoğurt ve maya gibi birçok faydalı besinin üretilmesinde kullanılan doğal bir yöntemdir.

Siyah Sarımsak Evde Nasıl Yapılır?

Beyaz sarımsağın fermente olmasını sağlayan bir makine bulunmaktadır. sarımsakları bu makineye yerleştirerek 40 gün bekletmeniz gerekir. Bu 40 gün içerisinde sıcaklık ve nem ayarlamalarına dikkat etmelisiniz.

Siyah Sarımsak Hangi Yemeklerde Kullanılır?

Siyah sarımsağı, beyaz sarımsak kullandığınız tüm yemeklerde kullanabilirsiniz.

Siyah Sarımsak Nasıl Saklanır?

Siyah sarımsak, güneş görmeyen bir alanda ve oda sıcaklığında saklanmalıdır. Ambalajı açılmış olsa bile tekrar sıkı bir şekilde kapatarak saklayabilirsiniz. Ayrıca siyah sarımsak besin içeriğinden hiçbir şey kaybetmeden 2 yıl bekleyebilmektedir.

Siyah Sarımsak Yumuşak Mı Olur?

Siyah sarımsağın ağız içerisinde eriyen meyvemsi bir yumuşaklığı bulunmaktadır.

Siyah Sarımsağın Özellikleri

Siyah sarımsak içerisinde birçok yararlı besin bulunması ile vücudu hastalıklardan korumaktadır. Kokusuzdur ve yenildikten sonra vücutta kokuya sebep olmamaktadır. Oda şartlarında 2 yıl boyunca saklanabilir. Gün içerisinde bir ya da iki diş çiğnenerek tüketilebilir. Salata, makarna ve pizza gibi birçok yemekte de kullanılabilir.

Siyah Sarımsağın Faydaları Nelerdir?

siyah sarımsak, yüksek antioksidana sahip olması sebebi ile vücudu toksinlerden arındırmaktadır. Bu özelliği ile birçok hastalığa yakalanma riskini de azaltmaktadır. Hücrelerin yenilenme sürecini büyük oranda etkiler. Düzenli tüketildiği zaman cilt sağlığı üzerinde olumlu etkiler oluşturmaktadır. İçerisinde fosfordan kalsiyuma birçok mineral ve vücudumuzun ihtiyacı olan C ve B1 vitaminleri bulunmaktadır. Doğru şekilde tüketildiği zaman bu mineral ve vitaminler, antiseptik özellikler göstermektedir. Tıpkı beyaz sarımsağın yaptığı gibi kolesterolün dengelenmesini sağlar. Tansiyon üzerinde de dengeleyici etkileri bulunmaktadır.

Beyin sağlığını da olumlu yönde etkileyen besinler arasında bulunan siyah sarımsak, hafızanın güçlenmesini ve kalp damar hastalıklarının riskini azaltmaktadır.

Güçlü bir antioksidan kaynağı olan bu besin, stres, strese bağlı uykusuzluk ve yorgunluk gibi birçok sorunlara çözüm olarak vücuda zindelik vermektedir. Ayrıca vücutta oluşan iltihaplanmaların iyileşmesinde de büyük bir destek vermektedir. 

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir