Şebboy Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?

Şebboy Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?
30.05.2022 11:05
Şebboy çiçeği hakkında oldukça merak edilen pek çok farklı konu vardır. Şebboy çiçeği hakkında en çok merak edilen; şebboy çiçeği bakımı nasıl yapılır, şebboy çiçeği özellikleri nelerdir gibi farklı soruların yanıtlarına yazımızda yer verdik.

Şebboy çiçeği bakımı; tohumları çimlendirmek için kullanılan plastik alete viyola denir. Bu cihaz aynı zamanda yaygın olarak yumurtalık olarak da bilinir.

 Tohum ekildikten sonra çimlenmesi beklenir. Çimlenme için ideal sıcaklık 15 ila 18 derece arasındadır. Çimlenme ekimden yaklaşık 2 hafta sonra gerçekleşir. Bu andan itibaren, sıcaklık 10 dereceye düşürülmelidir. Dikimden birkaç gün sonra toprağı aşağıdan bir hortumla sulamanız gerekir. Bu uygulama bitkileri çimlenme sürecinde hastalıklardan korur. Hortumla yıkama sadece bir defadır. Bunun nedeni, duvar çiçekleri için önerilen sulama yönteminin damla sulama olmasıdır. Toprak her zaman nemli olmalıdır.

Bir şebboy çiçeğinin bakımı çok kolaydır, ancak diğer işlerde olduğu gibi bazı püf noktaları vardır. Büyük bir özenle daha da büyüyeceğini ve sağlıklı bir gelişim sürecinden geçeceğini unutmamalıyız. Evde şebboy çiçekleri yetiştirirken bilmeniz gereken bazı ipuçları:

Bu bitkinin gövdeleri özellikle çürümeye eğilimlidir. Bu nedenle fazla su vermeyin. Sulama yöntemi olarak damla sulama seçilmelidir. Bahçe yerine saksılara ekim yapıyorsanız saksıların yerini sık sık değiştirmeyin. Çiçekler aşırı rüzgâr veya ışığa maruz kalmayan bir yere dikilmelidir.

Şebboy Çiçeği Özellikleri Nelerdir?

Şebboy çiçekleri dik gövdeler oluşturur ve çiçekler ve mızraklar gibi davranır. Yaprakları 10 ila 15 cm uzunluğa ve 10 cm genişliğe kadar büyüyebilir. Çiçekler, 40 ila 50 cm uzunluğunda saplar üzerinde salkımlar halinde büyür. Çiçek renkleri kırmızı, turuncu, pembe, sarı, beyaz ve morun farklı tonlarında olabilir. Bu renklerden en yaygın olanı beyazdır.

Şebboy Çiçeği Ne Zaman Açar?

Şebboy çiçeği; Kasım ayında ekilen tohumlar Ocak ayında kalıcı olacak bir yere taşınır. Bu tohumun ilk çiçekleri ilkbaharda tekrar açacaktır. Aralık ayında ekilen tohumlar, Mart ayı sonunda kalıcı bir yere taşınacaktır. İlk çiçekler baharın sonunda açar.

Şebboy Çiçeği Faydaları Nelerdir?

Şebboy çiçekleri genel olarak kozmetikte ve dahiliyede yaygın olarak kullanılmaktadır. Ancak bir uzmana danışmak da önemlidir. Şebboy çiçeklerinin en büyük avantajı idrar söktürücü olmalarıdır. Yaprakları toz haline getirip balla karıştırmanın ağızda oluşan çatlama ve ağrılara iyi geldiği bilinmektedir.

Şebboy Çiçeği Evde Yetişir Mi?

Tek bir sap üzerinde onlarca kez çiçek açmış görüntüsüyle herkesin övdüğü şebboy çiçeği, çok yıllık bir bitki olması ve önemli noktalara uyulması halinde evde kolaylıkla yetiştirilebilmesi nedeniyle en popüler bitkilerdendir.

Şebboy Çiçeği Güneşi Sever Mi?

Şebboy çiçekleri genellikle bahçede yetiştirilir. Bu çiçek dolaylı güneş alan yerleri sever. Çok soğuk ve çok kuru alanlara tolerans göstermez. Özellikle yüksek ve yüksek sıcaklıklara dayanıklıdır. Doğru ortamda yetiştirildiğinde çok hızlı ve sağlıklı gelişim gösterir.

 

 

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir