Çuha Çiçeğinin Özellikleri Nelerdir?

Çuha Çiçeğinin Özellikleri Nelerdir?
09.08.2022 15:57
Çuha çiçeği bakımı oldukça kolay ve uzun ömürlü bir bitkidir. Her türlü hava koşullarına göğüs geren çuha çiçeği etkileyici görüntüsü ile tercih edilir. Peki, Çuha çiçeği bakımı nasıl yapılır, özellikleri nelerdir, adet söktürür mü, neden renk değiştirir, nasıl çoğaltılır, kokar mı, güneşi ve suyu sever mi?

Çuha çiçeği özellikle parklarda ve bahçelerde sık gördüğümüz bir bitki olarak karşımıza çıkıyor. Bakımı son derece kolay olduğu bilinen çuha çiçeği çok yıllık bir bitkidir. Çuha çiçeğinde sarı, mavi, pembe ve kırmızı gibi renklere rastlamak mümkündür. Soğuk hava koşullarına karşı dayanıklı olduğu kaydedilen çuha çiçeği özellik anlamında hem bitki çayı hem de yağ olarak kullanılabiliyor. Evlerde yetiştirilmesi de son derece uygun olan çuha çiçeğinin baş ağrılarına ve migrene iyi geldiği kaydedilmiştir.

Çuha Çiçeği Adet Söktürür Mü?

Çuha çiçeği ile ilgili bilinmeyen ve araştırma konusu olmuş pek çok bilgi bulunuyor. Bu bilgiler arasında en dikkat çekenlerinden biri de çuha çiçeğinin adet söktürüp söktürmediği konusu. Çuha çiçeğinin adet söktürücü bitkiler arasında yer aldığı söyleniyor. Ancak her ihtimale karşı doktorunuza danışarak kullanıyor olmanızda fayda var.

Çuha Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?

Çuha çiçeği bakımı son derece kolaydır. Çuha çiçeği bakımı yazın haftada iki kere, kışın haftada bir kere saksı üstünden sulama ile gerçekleştiriliyor. Yazın sulama tekniklerinde Pazartesi ve Perşembe günleri, kışın sulama tekniklerinde ise yalnızca Pazartesi günleri tercih edilmelidir. Sulama esnasında kullanılan su kabı ölçüsünün aynı olmasında yarar var.

Çuha Çiçeği Nasıl Çoğaltılır?

Çuha çiçeği bitkilerin kökten ayrılması yöntemi ile çoğaltılabilir. Bitkinin kökü çıkarak üst kısımlara kadar uzanmakta olan ince kısımlardan yeni bitkiler meydana getirir. Bu yeni bitkileri alıp ufak bir saksıya dikerek çuha çiçeğini çoğaltabilirsiniz.

Çuha Çiçeği Kaç Derecede Renk Değiştirir?

Çuha çiçeği renk değiştiren yapısı ile biliniyor. Hava sıcaklığı 15 – 20 derece civarında iken kırmızı renkli çiçekler çıkaran çuha çiçeği; hava sıcaklığı 30 – 35 derecelere çıktığı zaman beyaz renkli çiçekler açmaya başlar.

Çuha Çiçeği Güneşi Sever Mi?

Çuha çiçeği güneşi sever bir yapıdadır. Ancak çuha çiçeğini direkt olarak güneşe maruz bırakmamakta fayda var. Aksi takdirde yaprak sararıp solmaya başlar ve çuha çiçeği yetişemeyerek ölür.

Çuha Çiçeği Hangi Mevsimde Açar?

Çuha çiçeği her ne kadar bakımı kolay olsa da nazlı bir çiçektir. Kullanım alanı son derece geniş olan çuha çiçeğinin Ocak ve Mayıs aylarında çiçeklendiğini dolayısıyla kış ve yaz aylarında açtığını söylemek mümkün.

Çuha Çiçeği Hangi Ortamı Sever?

Çuha çiçeği bol ışık alan ortamları sever. Fakat diğer çiçek türleri gibi direkt güneş ışığına maruz bırakamamak gerekir. Işık aldığı sürece ışığa doğru yönelim değiştiren bu bitki için haftada bir kez ışık almayan taraflara yönünü değiştirmek gerekir.

Çuha Çiçeği Ne Kadar Su İster?

Çuhan çiçeği sulama koşulları da mevsimsel olarak farklılık gösteriyor. Çuha çiçeği yaz aylarında Pazartesi ve Perşembe günleri aşırı olmayacak kadar su ister. Kış aylarında ise genellikle Pazartesi günleri az miktarda su çuha çiçeği için yeterli olacaktır.

Çuha Çiçeği Kokar Mı?

Çuha çiçeği karakteristik koku özelliği ile tanınıyor. Bu bakımdan güzelliği ile görenleri kendine hayran bırakan çuha çiçeğinin bulunduğu ortama hoş bir koku bıraktığını söylemek de mümkündür.

Çuha Çiçeği Nasıl Yetiştirilir?

Çuha çiçeği güneşi doğrudan almayan yerlerde yetiştirilmelidir. Çuha çiçeği dolaylı ışığı sevdiği için az miktarda ışık alan yerlerin tercih edilmesi yerinde olacaktır. Çok soğuk ya da çok sıcak ortamlarda yetişmeyen çuha çiçeği için uygun sıcaklık ayarlanmalıdır

Çuha Çiçeği Neden Renk Değiştirir?

Çuha çiçeği renk değişim özellikleri ile biliniyor. Çuha çiçeği bulunduğu ortamda aldığı ve gördüğü ısıdan dolayı renk değiştiriyor. Örneğin; hava sıcaklığı 15 – 20 derece civarında kırmızı renkli çiçekler çıkaran çuha çiçeği; havanın sıcaklığı 30 – 35 derecelere çıktığı anda beyaz renkli çiçekler açmaya başlar. 

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir