Sakal Bakımı Nasıl Yapılır?

Sakal Bakımı Nasıl Yapılır?
27.10.2021 12:38
Sakal Bakımı Nasıl Yapılır? Sakal kaç cm uzar, sakal bakım yağları nelerdir, sakal beyazlanması nasıl önlenir, sakal çıkarma yöntemleri nelerdir, sakal dökülmesi nasıl geçer? Sorularını sizler için cevapladık.

Özellikle ülkemizde uzun bir dönemdir, erkekler sakal bırakmaktadır. Bir moda halini alan bu akım, pek çok erkek tarafından tercih edilmektedir. Ama bu sakalların bakımı iyi yapılmalı olup, bu konuda dikkat edilmelidir. Özellikle uzun sakallı bireylerin, bu konun üzerine daha fazla eğilmesi gerekir. Bakım için gereken yıkama iki günde bir olurken, bu sakalınız temizliği ve yağlanmaması konusunda faydalı olmaktadır. Özellikle güzel, temiz ve gösterişli sakallar istiyorsanız, sakala uygun temizleme ürünleri kullanmanız gerekiyor. Buna uygun piyasada şampuan ve sabunlar bulunurken, iki günde bir bunlarla sakal yıkanmalıdır. Bunun yanında sakal altındaki deri unutulmamalı olup, burayı ara ara nemlendirmek gerekir. Yoksa deri altı kepek, pullanma gibi sorunlar meydana gelmektedir. Bu konuda sakal serumlarını ya da sakal için geliştirilen yağları kullanarak bu durumdan kurtulabilirsiniz. Bunun yanında sakalların taranması da estetik yönden iyi olmakta olup, ara ara kısaltılıp, temizlenmelidir.

Sakal Ayda Kaç Cm Uzar?

Her erkeğin kendine has sakalları varken, bunların bakımı da çok önemlidir. Özellikle bazı kişiler sakallarına çok iyi bakarken, bunun sonucunda güzel sakallara sahip olurlar. Sakal erkeklere yakışırken, aynı zamanda bakım istemektedir. Kişiye göre sakal uzama değişiklik gösterirken, bilimsel araştırmalara göre sağlıklı bir erkeğin, ay sakalı 1,20 cm civarı uzama gösterir.

Sakal Bakım Yağları Nelerdir?

Erkeğin makyajı sakaldır sözlerini son dönemlerde çok duymakla beraber, artık bu sakallar erkekler için bir imaj olarak görülmektedir. Sakal günümüzde erkekler için çok önemli olurken, bunun bakımı da aynı derece de önemlidir. Bu bakımda ise en önemli rolü yağlar üstlenmektedir. Bu yağlar ile hem sağlıklı sakallar hem de parlak görünüm sağlanmaktadır. Yüzünüzü de nemlendiren bu yağlar sakallar için özel üretilir. Bu yağlar genelde badem yağı, argan yağları, zeytinyağı, jojoba yağı gibi yağların birleşiminden oluşur.

Sakal Beyazlaması Nasıl Önlenir?

Sakal beyazlaması yaşlılığa bağlı oluşabilirken, başka bir sürü şeyden olabilmektedir. Ama bu beyazlamayı önlemek için bazı değişiklikler iyi gelebilmektedir. Örneğin yeterince vitamin almak, bunun yanında minerallerinizi de aldığınız emin olun. Sigara içiliyorsa bırakılmalı olup, kendinize iyi bakmalısınız. Bunun yanında alkol kullanımı kesilmeli, kimyasal ürünlerden de sakallarınızı koruyup, bu beyazlanmaya az da olsa geciktirebilmek olasıdır.

Sakal Çıkarma Yöntemleri Nelerdir?

Sakal çıkarma adına birçok yöntem bilinirken, özellikle piyasadaki bazı ürünler yararlı olabilmektedir. Bu konuda önce bir doktora görünmek ve tedavi ile bu sorunun üzerinde gelebilirken, birçok doğal karışım ile de yapılabilir. Badem yağı, zeytinyağı ve sarımsak gibi doğal ürünlerin ilgili yerlere sürülerek sakal çıkmasına yardımcı olunabilir. Bunun yanında tarçın ve limon suyu ile sakal diplerine masaj yaparak, sakal çıkması için bir yöntem de denenebilmektedir.

Sakal Dökülmesi Nasıl Geçer?

Sakal dökülmesi genelde, sakal kıran olarak karşımıza çıkarken, bu bir bağışık sistemi hastalığı olarak bilinir. Böyle durumlarda bir doktora başvurmak gerekirken, buna uygun kortizol tedavisi uygulanır. Bunun yanında pek çok sebepten dolayı sakallar dökülebilmekte olup, böyle durumlarda sebep saptanıp, buna uygun tedavi sağlanmalıdır. Sarımsak, badem, zeytinyağı gibi doğal ürünlerden yapılan yağlar ya da serumlar da bu dökülmeyi geçirebilmektedir. 

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir