Saç Simülasyonu Nedir?

Saç Simülasyonu Nedir?
23.10.2021 16:30
Son yıllarda epey bir adı duyulan saç simülasyonunun ne olduğu, ne işe yaradığı ve nasıl yapıldığı merak edilmektedir. Saç Simülasyonu fiyatı nedir, nasıl yapılır, acıtır mı, geçici mi? Saç Simülasyonu yapan hastaneler nelerdir? Saç Simülasyonu ile ilgili sizler için araştırmalar yaptık.

Saç simülasyonu yurtdışında mikro pigmentasyon olarak da bilinmektedir ve çok sık uygulanmaktadır. Türkiye’ de saç simülasyonu ya da mikro pigmentasyonu ilk olarak Serkan Bozkurt tarafından yapılmıştır ve saç simülasyonu ismi Serkan Bozkurt tarafından verilmiştir. Saç simülasyonu işlemi çok kişi tarafından benimsenmiştir ve uygulanmıştır. Saç simülasyonu işlemi saç dökülmesi olan kişilere ve saçkıran gibi problemleri olan kişilere uygulanmaktadır. Saç simülasyonu ya da diğer adıyla mikro pigmentasyon kafa derisinin alt katmanına kalıcı makyaj yapılmasıdır. Bu işlem özel ve tek kullanımlık iğneler yardımı ile yapılmaktadır. Kalıcı makyaj saç derisine uygulanır ve böylece saç varmış gibi görünür. Kafa derisinin altına küçük, tek kullanımlık iğneler yardımı ile boya efektleri enjekte edilir. Bu da saç varmış gibi göründüğü için saç simülasyonu adını almıştır. Hatta buna saç illüzyonu da denebilmektedir.

Saç simülasyonu işlemi biraz el becerisi gerektiren bir işlem olduğu için sanat dalı olarak tanımlanmaktadır. Tıpkı dövme sanatı gibi kalıcı makyaj işlemi gibi saç simülasyonu da bir sanattır. Saç simülasyonu işleminde kullanılacak iğnelerin ve renk pigmentlerin temiz olması, kaliteli olması gerekmektedir. Ayrıca saç simülasyonu işlemi uygulanırken hijyen kurallarına uyulmalıdır ve eğer kişinin renk pigmentlerine alerjisi varsa kesinlikle işlem uygulanmamalıdır.

Saç Simülasyonu Nasıl Yapılır?

Saç simülasyonu işlemi aslında kalıcı makyaj işlemidir. Saç dökülmesi, saçkıran ve bunun gibi başka rahatsızlıkları olan ya da kemoterapi alıp saçları dökülen kişiler için kullanılır. Saçların arasında oluşan boşlukların kapatılması için yapılan saç simülasyonunda kel olan kısımlara özel iğneler ile renk pigmentleri yerleştirilir. Bu da saç varmış gibi görünmesine yol açar ve kellik probleminin önüne geçilir. Saç derisinde kel olan kısımların kapatılması ve saç varmış gibi görünmesini sağladığı için bu işlem saç simülasyonu adını almıştır.

Saç Simülasyonu Acıtır Mı?

Saç simülasyonu kafa derisine kalıcı makyaj işlemi yapılmasıdır. Kafa derisine yapılan makyaj kafada saç varmış gibi görünmesine neden olduğu için bu işleme saç simülasyonu ya da saç illüzyonu denmektedir. Saç simülasyonu işlemi saçlarında dökülme olanlar, saçkıran problemi olanlar, kısmi kellik yaşayanlar ya da saç çizgisinin yerini değiştirmek isteyen kişilere uygulanır. Saç simülasyonu işlemi cerrahi bir operasyon değildir. Bu nedenle herhangi bir zararının ya da sakıncasının olmadığı bilinmektedir.

Saç Simülasyonu Geçici Mi?

Saç simülasyonu ya da diğer adıyla saç illüzyonu işlemi yaklaşık 6-8 ay kadar kalıcıdır. Bu sürelerden sonra uygulama sırasında kullanılan renk pigmentleri yavaş yavaş solar ve saç simülasyonu geçmeye başlar. Saç simülasyonu işlemi sırasında kullanılan iğnelerin tek kullanımlık olması ve renk pigmentlerinin de kaliteli olması gerekmektedir. Ayrıca saç simülasyonu uygulaması için bilinmeyen yerlere gidilmemesi ve uzman kişilere yaptırılması gerekmektedir.

Saç Simülasyonu Yapan Hastaneler Nelerdir?

Saç simülasyonu işlemi kısmı kellik problemi olan kişiler ya da saçkıran problemi yaşayan kişilere uygulanır. Saç derisindeki boşlukların kapatılması ve saç varmış gibi görünmesi için yapılır. Sırf bu yüzden saç simülasyonu adını almıştır. Saç simülasyonu işleminde kafa derisine iğneler yardımı ile renk pigmentleri yerleştirilir. Bu da 6-8 ay kadar kalır. Ancak bu işlemin yapılması için uygun bir yer bulunmalı ve uzman kişilere yaptırılmalıdır.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir