Patlıcanın Bozulduğu Nasıl Anlaşılır?

Patlıcanın Bozulduğu Nasıl Anlaşılır?
07.11.2022 20:28
Besinler genellikle bozulmaya başladığında renk, koku ve görüntü değişikliğinin yanı sıra tat değişikliği de meydana gelmektedir. Patlıcanın, elma sirkesinin, avokadonun, ananasın bozulduğu nasıl anlaşılır? Antibiyotiğin bozulduğu nasıl anlaşılır? Aşurenin bozulduğu nasıl anlaşılır? Tüm merak edilen soruları yazımızda sizler için yanıtladık.

Patlıcanınızdaki çoğu küf, özellikle bitki yumuşak ve dokunulduğunda yumuşak ise eskimiştir, atılması gerekmektedir. Olgun, yemesi güvenli bir patlıcan gerçekten parlak görünür ve sıkı, pürüzsüz bir cilde sahip olacaktır. Patlıcanınız parlaklığını yitirdiyse ve/veya kırışmış görünüyorsa, olgunluğunu aşmıştır ve artık pişirmek için uygun olmayacaktır.

Patlıcanların raf ömrü çok kısadır ve 2-3 gün sonra bozulmaya başlayacaktır. Buzdolabında da çok uzun süre dayanmamaktadırlar. Uygun şekilde saklandığında bile, soğutulmuş patlıcanlar sadece yaklaşık 5 gün için iyi olacaktır. Patlıcanınızın kokusunu hızlıca alın ve herhangi bir kötü koku tespit edip etmediğinize bakmanız gerekmektedir. Kötü kokuyorsa hemen atmalısınız.

Elma Sirkesinin Bozulduğu Nasıl Anlaşılır?

Sirkenin tam anlamıyla bozulması için asidik özelliğini kaybetmesi gerekmektedir. Sirkenizin asit oranı düşmüş ise tüketmeniz önerilmemektedir. Dahası, eğer rahatsız edici, sirkenin normal kokusunun çok dışında bir koku alırsanız sirkeyi atmalısınız.

Avokadonun Bozulduğu Nasıl Anlaşılır?

Hafif bir baskı avokadoda bir girinti bırakırsa bu, avokadonun bozulduğunun işareti olacaktır. Avokadonun dış kabuğunu kontrol etmelisiniz. İşaretler, şiddetli ezikler, görünür küf veya kokuşmuş bir koku varsa, avokado yenmek için güvenli olmayacaktır.

Ananasın Bozulduğu Nasıl Anlaşılır?

Ananası ters çevirip sap kısmını koklamanız gerekmektedir. Tatlı bir koku, genellikle olgun bir ananas seçmenin en önemli noktası kabul edilmektedir. Kokmuyorsa büyük olasılıkla daha olgunlaşmamış olduğu söylenebilir. Ananası başka taraflarından da koklamayı deneyebilmeniz mümkün; yeterince tatlı bir koku, meyvenin her yanından alınabilmektedir.

Olgun bir ananasın bozulmadan dayanma süresi yaklaşık olarak 4-5 gün olarak bilinmektedir. Eğer ananas tam olarak olgun değilse, olgunlaşması için dış kabuğunun rengi kahverengiye dönene kadar oda ısısında bekletilmesi gerekir. Buzdolabında saklamak ananasın olgunlaşmasını önler.

Antibiyotiğin Bozulduğu Nasıl Anlaşılır?

Toz halindeki antibiyotikler, sulandırıldıktan sonra, 2-8 derece arasında, buz dolabı iç rafında (kapakta değil),en fazla 10 gün saklanabilmektedir. Göz, burun, kulak damlaları da yine ağzı açıldıktan sonra 10 gün içinde tüketilmeli bu süreci, aşan ilaçlar kullanılmaması gerekir.

İlaçlar, 15-25 derece arasında oda sıcaklığında saklanması gerekir. Bozuk antibiyotik kıvamı değişir ve topaklanmaya başlar.

Aşurenin Bozulduğu Nasıl Anlaşılır?

Evinizdeki malzemelere göre içine bolca değişik malzeme ilave ettiğiniz aşureler, bildiğiniz gibi doğru şekilde muhafaza edilmediğinde kısa sürede ekşiyebiliyor, tadı, dokusu bozulabilmektedir.

Aşurenin kıvamı suyunun az gelmesi nedeniyle, şekerinin kıvamı yoğunlaştırması nedeniyle ya da fazla pişirilmesi, bakliyat dengesizliğinin de sonucunda aşureniz çok koyu bir kıvama gelebildiği bilinmektedir. Aşurenin bozulduğunun en önemli işaretleri kokusu ve kıvamıdır.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir