Mobil İmza Nasıl Alınır?

Mobil İmza Nasıl Alınır?
31.12.2022 20:42
Mobil imza ıslak imza ile eş değer olan bir imza çeşididir. Mobil imza nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır, birincil şifre nedir? Bankadan mobil imza nasıl alınır? Mobil imza ile para çekme nasıl yapılır? Türk Telekom mobil imza kaç günde çıkar? Gibi mobil imza hakkında merak edilen soruları araştırdık ve siz değerli okuyucularımız için araştırdık.

Elektronik imza günümüzde ıslak imza ile eş değer bir imza türüdür. Elektronik imza yazılı belgelerdeki ıslak imza kadar güvenilirdir. Elektronik ortamda bulunan bir belgeye atılır ve kim tarafından imzalandığı belli olur. Elektronik imza, Bilgi Teknolojileri ve İletişim kurumu tarafından onaylı bir şekilde elektronik sağlayıcılar tarafından verilir. Bireysel ve kurumsal olmak üzere iki çeşit mobil imza türü vardır. Bireysel elektronik imza almak için kişinin kimlik kartı, pasaport ya da sürücü belgesinin aslıyla birlikte elektronik sertifika taahhütnamesi ve başvuru formunu doldurması gerekir. Mobil imza e-devletten de alınabilir. Öncelikle bilgisayarınıza e-devlet kapısı e-imza uygulamasını indirmeniz gerekmektedir. Daha sonra e-devlet şifreniz ile sisteme giriş yaparak sitenin sizi yönlendirmesiyle beraber rahatlıkla mobil imzanızı alabilirsiniz.

Mobil İmza Başvurusu Nasıl Yapılır?

Mobil imza hizmeti GSM operatörleri tarafından sağlanmaktadır. Mobil imza hizmeti alabilmek için öncelikle mobil imza uyumlu bir SIM kartı sahibi olmak gerekir. Böyle bir SIM kartına sahip olduktan sonra operatörün sunduğu değişen aylık servis ücretini ödeyerek mobil imzanızı kullanmaya başlayabilirsiniz.

       Mobil imza almak için öncelikle istediğiniz GSM operatörünün en yakın şubesine gitmelisiniz.

       Kimlik kartınız ile başvuru yapmanız gerektiğini unutmayın.

       Eğer kullanmakta olduğunuz SIM kart mobil imzaya uyumlu değilse mobil imzaya uyumlu bir SIM kart edinin.

       Operatörün size sunduğu mobil imza servis paketlerinden birisini seçin.

       Daha sonra adınıza bir mobil imza atanacaktır.

Mobil İmza Birincil Şifre Nedir?

Mobil imza birincil şifre, ilk mobil imzanızı alırken oluşturduğunuz şifredir. Şifrenizi belirlerken başkaları tarafından kolay tahmin edilemeyecek bir şifre belirlemenizde fayda vardır.

Bankadan Mobil İmza Nasıl Alınır?

Mobil imza birçok işi kolaylaştırmakta günümüzde bizlere yardımcı olmaktadır. Mobil imza sayesinde bankada birçok işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Bu işlemleri sıralayacak olursak internet bankacılığında yapılabilecek birçok işlemi mobil imza sayesinde daha kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Bankalardan mobil imza alınabilmesi mümkün olmaktadır. Ancak bazı bankalar bu işlemler için sizleri operatörlerinize yönlendirebilmektedir. Bankalarda mobil imza alabilmek için Ankara’nın müşteri hizmetleri ile iletişime geçebilir ya da bankada arayıp bizzat başvuru yapabilirsiniz bu işlemler için bazı bankalar sizleri operatöre yönlendirse de bazı bankalar bu işlemi direkt olarak sağlamaktadır. Bankalardan mobil imza alabilmek için bizzat başvuru yapmanız ya da müşteri temsilcisi ile iletişime geçmeniz gerekmektedir.

Mobil İmza İle Para Çekme Nasıl Yapılır?

Yanınızda banka kartınız olmadan mobil imza sayesinde ATM’lerden para çekmeniz mümkündür. Bunun için yapmanız gereken ATM’ye gittiğinizde mobil imza onayı almanızdır. Mobil imza onayı aldıktan sonra bankadan paranızı normal para çekme işlemi gibi çekebilirsiniz. Mobil imza bir nevi sizin online ortamlarda işlemlerinizi kendi adınıza gerçekleştirdiğinizi nitelendirmek adına güven sağlaması için kullanılır. Bu sayede çalıntı dolandırıcılık ve benzeri durumlardan da kolaylıkla sıyrılmış olursunuz.

Türk Telekom Mobil İmza Kaç Günde Çıkar?

Türk Telekom mobil imza başvuruları bireysel ve kurumsal olmak üzere değişkenlik göstermektedir. Bireysel yapılan başvurular genellikle kısa sürede sonuçlanmaktadır. Bu başvurular için Türk Telekom şubelerine gidip başvuru yapmanız gerekmektedir. Başvuru sırasında kimliğinizin onaylanması adına kimlik kartınız ya da adınıza kayıtlı ehliyetinizin yanınızda olması gerekmektedir. Kimlik onayı alındıktan sonra mobil imza aktif hale gelecektir. Kurumsal başvurularda ise taahhütname imzalanması adına kurumsal temsilci ya da bizzat kurumda bu başvuru alınır. Başvuru alındıktan sonra başvuru evrakları ilgili yerlere ulaştıktan sonra Türk Telekom tarafından bilgilerinizin onaylanması adına 48 saat içerisinde bir arama alacaksınız. Bu aramanın ardından kimlik bilgilerinizi doğrulanması durumunda mobil imzanız onaylanacaktır ve aktif olarak kullanıma başlayabileceksiniz. Sorunuza dönecek olursak Türk Telekom mobil imza başvuru durumuna göre bireysel başvurularda bir gün içerisinde çıkarken kurumsal başvurularda bir ile üç gün arasında değişkenlik göstermektedir.

 

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir