Mide Fıtığı Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Mide Fıtığı Ameliyatı Nasıl Yapılır?
23.08.2022 15:29
Mide fıtığı çeşitli insanların başa çıktığı bir hastalıktır. Peki mide fıtığı ameliyatı nasıl yapılır, mide fıtığı ameliyatı fiyatı ne kadardır, mide fıtığı ameliyatı başarı oranı ne kadardır, mide fıtığı ameliyatı hangi durumlarda yapılır? Merak edilenlerin hepsini yazımızda cevapladık.

Mide fıtığı ameliyatının nasıl yapıldığı pek çok insanın merak edip araştırdığı bir konu olmayı başarmıştır. İlerlemiş reflü veya mide rüptürü olan hastalarda geleneksel tedaviler etkisizdir ve endoskopi istenen sonuçları vermez. Bu gibi durumlarda cerrahi tedavi kesin ve kalıcı çözüm olarak kullanılmaktadır. Cerrahi tedavi sırasında midenin sarkan kısmı değiştirilir, gerekli müdahaleler yapılır ve hasta sağlığına kavuşur. Hastalığın boyutu cerrahi tedavi ihtiyacının belirleyicisidir. Temelde midenin göğüs boşluğundan çıkan kısmını tekrar karına doğru çekerek diyafram açıklığının daraltılması prensibi ile çalışır. Bazı durumlarda fıtığın tekrar etmesini önlemek için bu alana sentetik bir yama yerleştirilir. Ameliyat genellikle laparoskopik (kapalı) olarak yapılır. Yaklaşık 1-2 saat  sürer. Hastalar genellikle 1 ila 2 gün hastanede yatırılır. Bir hafta içinde normal hayata dönebilirsiniz. Bu süreçte hastaya sıvıdan katıya geçiş yapan bir diyet  verilir.

Mide Fıtığı Ameliyatı Fiyatı Ne Kadardır?

Mide fıtığı ameliyatı olacak kişiler bu ameliyatın ne kadar olduğu hakkında meraklanmakta ve araştırma yapmaktalardır. Mide fıtığı ameliyatı fiyatı; fıtığın konumuna, kullanılan cerrahi malzemelere, hastaneye, sigorta özelliklerine ve yama (meş) tipine göre değişmektedir. Bu durumları araştırmak ve fiyat, bilgi sağlamak için ameliyat olmak istediğiniz hastane ile iletişime geçmenizi sizlere öneririz. Çünkü hastaneden hastaneye bu ameliyatın fiyatının değişmesi kaçınılmaz olacaktır.

Mide Fıtığı Ameliyatı Başarı Oranı Kaçtır?

Mide fıtığı ameliyatının başarı oranının kaç olduğu pek çok kişi tarafından araştırılan ve endişelenilen bir konu haline gelmiştir. Mide fıtığı ameliyatının başarı oranı günümüzde ilerleyen teknoloji sayesinde %90’ın üzerine kadar yükselmeyi başarmıştır. Bundan dolayı mide fıtığı ameliyatı olmak istiyor iseni gönül rahatlığı ile kendinizi doktorların ellerine teslim edebilirsiniz. İyi bir doktor ve hastane seçtikten sonra ameliyatınızın başarısız geçmesi çok küçük bir ihtimal olacaktır.

Mide Fıtığı Ameliyatı Hangi Durumlarda Yapılır?

Mide fıtığı ameliyatının hangi durumlarda yapıldığı insanlarımızı araştırmaya iten konulardan birisi olmuştur. Mide asidi yemek borusunun epitel tabakasına zarar verir ve bu durum kronikleşirse yemek borusunda değişikliklere yol açarak kansere neden olabilir. Bu durumda ameliyat gerekir. Hayatının sonuna kadar ilaç tedavisine devam etmek istemeyen hastalara cerrahi tedavi uygulanabilir. Fıtık boğulması varsa, reflü şiddetine bakılmaksızın acil ameliyat gerekir.  Doğum kontrol hapları, tansiyon ilaçları, osteoporoz ilaçları ve ağrı kesiciler reflüye neden olabilir. Bu ilaçlar durdurulamıyorsa ameliyat da gerekebilir.  Kilo vermekte zorlanan ve sürekli stresli bir ortama yerleştirilmesi gereken kişiler için cerrahi,  bir seçenek olarak düşünülebilir.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir