Lösemi Belirtileri Nelerdir?

Lösemi Belirtileri Nelerdir?
23.08.2022 11:22
Lösemi, pek çok insanın sahip olduğu bir hastalıktır. Biz de yazımızda lösemi belirtilerinin neler olduğundan, lösemi olmamak için ne yapılması gerektiğinden ve löseminin öldürücü olup olmadığından sizler için bahsettik.

Lösemi belirtilerinin neler olduğu pek çok insanın merak edip araştırdığı bir konu haline gelmeyi başarmıştır. Lösemi semptomları, lösemi tipine bağlı olarak değişir. Yaygın olan lösemi belirtileri ve semptomları bunları içermektedir:

 -Ateş veya titreme

-Kalıcı yorgunluk, halsizlik

-Sık veya şiddetli enfeksiyonlar

-Denemeden kilo vermek

-Şişmiş lenf düğümleri, genişlemiş karaciğer veya dalak

-Kolay kanama veya morarma

-Tekrarlayan burun kanamaları

-Cildinizde küçük kırmızı lekeler (peteşi)

-Özellikle geceleri aşırı terleme

-Kemik ağrısı veya hassasiyet

 Lösemi Olmamak İçin Ne Yapmalıyız?

 Lösemi olmamak için ne yapılması gerektiği insanların öğrenmek istediği bir konu olmuştur. Sigara içmemek, lösemi riskinizi azaltmanın en iyi yollarından birisi olmaktadır. Sigara içiyorsanız, bırakmak için yardım almanız sizin için en iyisi olacaktır.. Sigarayı bırakmak lösemi riskinizi yüksek derecede azaltır. Bazı araştırmalar, aşırı kilo ve obezitenin lösemi riskinizi artırabileceğini bizlere göstermiştir. Sağlıklı bir vücut ağırlığına sahip olarak riskinizi azaltmanız mümkündür. İyi bir şekilde yemek yemek ve fiziksel olarak aktif birisi olmak, sağlıklı bir vücut ağırlığına sahip olmanıza yardımcı olan etkenlerdir. Lösemi riskinizi azaltmak için benzen ve formaldehit maddeleri ile uzun süreli temasınızı önleyin veya azaltın. Lösemi riskiyle bağlantılı en iyi belgelenmiş çevresel maruziyet benzendir. Benzen, kömür ve petrolün yanmasının bir yan ürünüdür. Motorlu taşıtların egzozunda ve tütün dumanında bulunur. Benzen ayrıca aşağıdaki gibi ürünlerde bulunur:

 -Boyalar

-Ahşap lekeleri ve vernikleri

-Çözücüler

-Reçineler

-Tutkallar

-Plastikler

-Temizlik ürünleri

-Otomotiv ürünleri

-Araba yolu kapatıcı

-Tarım ilacı

-Zararlı ot ilaçları

-Deterjanlar

-Kurşunsuz benzin

 İşyerinde (bu ürünleri üreten veya kullanan işlerde) veya evde (örneğin bir odayı güncellerken) benzene maruz kalabilirsiniz.

 Lösemi Öldürücü Müdür?

Löseminin öldürücü olup olmadığı insanları meraklandıran ve endişelendiren bir konudur. Şu anda lösemi için bir tedavi bulunmamakla birlikte, kanserin geri gelmesini önlemek için tedavi etmek mümkündür. Tedavi başarısı bir dizi faktöre bağlıdır. Tedavi şunları içerebilir: Kemoterapi, radyasyon tedavisi, kök hücre nakli, antibiyotikler. Tedavi, durumun tipine ve ciddiyetine bağlı olarak birkaç ay hatta yıllarca sürebilir. Son rakamlar, tüm lösemi alt türleri için 5 yıllık sağ kalım oranının %65,7 olduğunu gösteriyor. 5 yıllık sağ kalım oranı, teşhisten 5 yıl kadar sonra kaç insanın hala hayatta olduğuna bakmaktadır. Lösemi, yaşlı erişkinlerde en yaygın olanıdır ve insidans oranları yaklaşık 55 yıldan itibaren keskin bir şekilde artmaktadır. En yüksek oranlar 85-89 yaş grubundaki kişilerde görülmektedir. Aynı zamanda 20 yaş altı kişilerde en sık görülen kanserlerden biridir. Genç insanlarda hayatta kalma oranı daha yüksektir.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir