Kürtaj Acıtır Mı?

Kürtaj Acıtır Mı?
23.08.2022 17:51
Kürtaj, pek çok insanın başvurduğu bir yöntem olmuştur. Bundan dolayı kürtaj ile ilgili merak edilen konular baş göstermiştir. Biz de yazımızda kürtajın acıtıp acıtmadığından, günah olup olmadığından ve daha pek çok konudan sizler için bahsettik.

Kürtajın acıtıp acıtmadığı kürtaj olacak kişilerin merak edip araştırdığı bir konu haline gelmeyi başarmıştır. Kürtaj olmak herkes için farklı hissettirir. Rahatsız olma seviyeniz, aldığınız ilaçlar, hamileliğinizin ne kadar ilerisinde olduğunuz ve ne kadar kramp ve ağrınız olduğu gibi etkenlere göre değişkenlik gösterecektir. Çoğu insan için kürtaj, güçlü dönem krampları gibi bir etki yaratmaktadır. Doktorunuz ve hemşireniz sizin için kürtajınızı olabildiğince konforlu hale getirmek adına size yardımcı olacaktır. Daha az acıtacak ağrı ve uyuşturma ilaçları ve sedasyon almanız sizin için daha iyi olacaktır. Kürtajdan sonra biraz kramplarınız olabilir. Muhtemelen bir süre sonra sakinleşmek isteyeceksiniz, ancak çoğu insan ertesi gün normale dönmüş hissediyor.

 Kürtaj Günah Mıdır?

 Kürtajın günah olup olmadığı Müslümanlar’ın meraklandığı konuların başında yer almaktadır. İslam'da hayat kutsaldır ve çok değerlidir ve bu nedenle onurlandırılmalı ve teşvik edilmelidir. Hayatın korunması İslam hukukunda temel ihtiyaç ve gayelerden (makasid) biridir. Bu nedenle kürtaj, hamilelik evresine bakılmaksızın İslam'da haram ve büyük bir günah (HARAM) olarak kabul edilir. Bununla birlikte, hamilelik daha sonraki bir aşamada iptal edilirse, daha büyük bir günah işlenirdi. Hamilelik 120 güne ulaştığında, ruh cenine girer ve bu, Hz. ilk 40 gün annesinden, sonra 40 gün daha pıhtı, sonra 40 gün daha et parçası olur. Sonra Allah onun bedenine ruh üflemesi için bir melek gönderir.” [Buhari ve Müslim]. Bu durumda, kürtaj daha büyük bir günah haline gelir ve bir tür kasti cinayet olarak kabul edilir. Diğer durumlarda, İslam aşağıdaki durumlarda kürtajın caiz olduğunu düşünür:

 1. Hamileliğin anne için aşırı derecede tehlikeli olması durumunda 120 günden sonra dahi hamileliğin herhangi bir aşamasında kürtaja izin verilir, bunun nitelikli ve güvenilir bir tıbbi raporla teyit edilmesi gerekir. Bu tür tehditler, annenin yaşamının ciddi risk altında olmasını içerir.

2. Gebelikten 120 gün önce yapılan kürtaj, önceki kurallar göz önünde bulundurularak vaka bazında ele alınır. Bu tür durumlar, annenin sağlığının tehlikede olması veya ceninde ölümcül veya ağır maluliyete neden olacak bir anormallik olup olmadığına bakılması halinde caizdir.

 Kürtaj Bebek Kaç Haftalıkken Yapılır?

Kürtajın bebek kaç haftalıkken yapıldığı merak edilen konulardan birisi olmuştur. Kürtaj genellikle 10. haftaya kadar yapılabilen bir işlem olsa da en uygun zamanı 5 ila 7. Hafta arasında olan süredir.

Kürtajda Ölüm Riski Ne Kadardır?

Kürtajda ölüm riskinin ne kadar olduğu araştırılmaktadır. Kürtaj olan annede herhangi bir yan etki gözükmediği sürece kürtaj işleminde bir ölüm riski mevcut değildir.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir