Akciğer Nodülü İçin Bitkisel Çözüm Önerileri Nelerdir?

Akciğer Nodülü İçin Bitkisel Çözüm Önerileri Nelerdir?
03.12.2022 22:00
Akciğer nodülü, tekrarlama eğiliminde olan, erkeklere oranla kadınlarda daha sık görülen genellikle zararsız lezyonlardır. Peki akciğer nodülü için bitkisel çözüm önerileri nelerdir, neden büyür, kaç cm olursa tehlikelidir? Akciğerde nodül nefes darlığı yapar mı, kansere dönüşür mü? İşte merak edilenler.

Ortalama olarak 40 yaş civarında görülen akciğer nodülü, her yaşta özellikle kadınlarda görülebilmektedir. Genellikle belirti vermezler. Çok nadiren sağ üst kadranda ağrı ve şişlik hissedilebilir. Fakat bazı nodüller cerrahi müdahale gerekmektedir.  Bu tip doku bozuklukları, tek başına iyileşme şansı olmayan bir lezyondur. Ameliyatın nasıl olacağı ise kitlenin yerine ve büyüklüğüne göre değişecektir. Akciğer nodülü oluşmaması için bitkisel çözümler ise şu şekildedir,

Kaynayan bir bardak suyun içerisine bir tutam kibrit otu atarak 5 dk bekledikten sonra süzün. Oda sıcaklığına gelince, akşam yemeklerinden 2 saat sonra tüketiniz.

Ayrıca, 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı, 2 diş ezilmiş sarımsak, 5 adet sapları ile ezilmiş maydanoz ve 5 damla taze sıkılmış limon suyu karıştırılıp, 15 gün boyunca aç karnına tüketilmelidir. Bu karışım akciğeri hem temizleyecek hem de yenileyecektir.

Bunun yanında keçiboynuzu da akciğer temizlenmesinde çok etkilidir. Etli ve dolgun olan keçiboynuzundan her gün bir miktar çiğ olarak tüketirseniz mucizevi etkilerine şahit olursunuz.

Akciğerde Nodül Neden Büyür?

Korkulanın aksine akciğer nodüllerinin büyük bir kısmı tehlikesiz ve zararsızdır. Küçük bir lekeyi andıran bu tip nodüller zamanla kendiliğinden kaybolmaktadır. Herhangi bir aktif tedavi gerektirmezler.  Kişinin yaşına ve cinsiyetine göre, başka herhangi bir nedene bağlı olamadan düzenli olarak büyüyebilen doku zedelenmeleridir. Belli bir boyuta kadar zararlı değillerdir. Fakat takibinin belli periyotlarda yapılması gerekmektedir.

Akciğerde Nodül Kaç Cm Olursa Tehlikelidir?

Genel olarak zararsız görülen lezyonlar olsalar da burada önemli olan nodülün boyutudur. Ortalama olarak 3mm’den daha küçük olan nodüller zararsızdır ve herhangi bir tedavi gerektirmezler. Eğer 6mm üzerinde bir boyuta ulaşmışsa, sertleşmişse kanser ihtimali bulunduğu için takip edilmelidir. Boyutu 20 mm ve üzeri daha büyümüş olan nodüllerin kötü huylu olmaları muhtemel olacağı için cerrahi müdahale gerekebilir.

Akciğerde Nodül Nefes Darlığı Yapar Mı?

Boyutunu çok küçük olan (3mm ve daha küçük) nodüller, herhangi bir belirti olmaksızın akciğerde kalır ve zamanla kendiliğinden iyileşirler. Nodüllerin zararsız olarak görülen boyutundan daha da büyümüş olan nodül varlığında vücut nadiren semptom geliştirmektedir. Bu bazı hastalarda, kanlı balgam, öksürük, nefes darlığı gibi şikayetlerle kendisini belli etmektedir.

Akciğer Nodül Kansere Dönüşür Mü?

Akciğer nodülleri, tesadüfen fark edilen genellikle kendisini herhangi bir semptomla belli etmeyen, akciğerde varlığını sürdüren doku zedelenmeleri ve lezyonlardır. Radyolojik taramalarda tesadüf eseri ortaya çıkan küçük bir nokta, leke gibi görünmektedirler. Belli aralıklarla kontrollerini yaptıran hastada eğer çok büyük bir büyüme söz konusu değilse cerrahi müdahaleye genellikle gerek duyulmamaktadır. Fakat nodülün boyu 20 mm ve daha büyük bir boyuta ulaşmışsa kanser riski taşır ve cerrahi müdahale gerekebilir.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir