Kulak Mantarı Nasıl Geçer?

Kulak Mantarı Nasıl Geçer?
23.08.2022 17:58
Kulak mantarı, kulak bölgesinde görülen ve çeşitli ilaçlar ile geçebilmekte olan bir durumdur. Yeni yazımızda kulak mantarı ile ilgili merak edilenleri, sizler için derledik.

Mantarlar, vücudumuzun farklı yerlerinde çıkabilmektedirler. Bununla birlikte, ciltte oluşan mantar türleri, sağlık anlamında ciddi komplikasyonlara neden olabilmektedirler. Mantarlar, vücutta oluşumları itibarı ile birlikte, genellikle nemli bölgelerde görülmektedirler. Bu anlamda, kulakta oluşan mantar türleri de kulağın nemli bırakılması ve kulağın hijyenine önem gösterilmemesinden oluşmaktadır. Kulak mantarının genellikle görüldüğü kişiler ise, su sporları ile ilgilenenler ve yüzücülerdir. Kulak mantarının oluşması için ise, birçok farklı etkenin bir araya gelmesi gereklidir. Oluşan etkenler ise, mantarın yaşama zeminini hazırlamaktadır. Kulak mantarının oluşmasına zemine hazırlayan etkiler, sıkça sorulmakta ve merak edilmektedir. Bu anlamda, kulak mantarının hangi şartlarda meydana geldiğini ise, şu şekilde açıklayabiliriz; kulağın nemli bırakılması, rutubetli ortam ve mekanlarda sıkça bulunulması, bulunulan bölgenin sıcaklığının fazla olması gibi durumlar kulak mantarı oluşmasına zemin hazırlamaktadır. Kulak mantarı oluşumunun, nasıl geçtiği ise, sıkça sorulan ve merak edilen konulardan biridir. Kulak mantarının geçirilme tedavisini, şu şekilde açıklayabiliriz; kulakta görülen mantar oluşumları, öncelikle aspiratör ile birlikte temizlenir. Sonrasında ise, kulak mantarını giderici damla ve pomadlarla birlikte tedavi sürdürülür. Mantarlar, tekrar görülebilen türde oldukları için, tedavi süresi uzayabilmektedir. Bununla birlikte, tedavi süresinin 30 güne kadar çıktığı, vakalar arasında sıkça karşılaşılmakta olan bir süredir. Kulak mantarı oluşumlarının önüne geçilmesinde ise, sıraladığımız tavsiyelere uyulması mantar oluşumlarının önüne geçmede ciddi bir etkiye sahip olacaktır. Kulağa yabancı cisimlerin sokulmaması ve parmak sokulmaması, mantar oluşumlarını engelleyecektir. Bir başka durum ise, kulak temizliğinin aksatılmadan yapılmasıdır. Kulaklar nemli bırakılmamalıdır. Havuzlar mantar bulaşının en fazla yaşandığı yerlerdir, bu anlamda havuzlara girilmemesi, mantar riskini azaltmada ciddi bir rol oynayacaktır. Kulak mantarı tedavisinde kullanılan losyonlar, kapağı açıldıktan sonra 15 gün içinde kullanımını sonlandırmak gereklidir. Sıralamış olduğumuz durumlar, kulak mantarı oluşumlarının önüne geçen yegâne durumlardır.

Kulak Mantarı Evde Nasıl Tedavi Edilir?

Bazı hastalık ve mantar türleri, evde kişisel bakımlar ve bitkisel tedaviler yöntemi ile birlikte, olumlu sonuçlar verebilmektedir. Bu anlamda, kulakta oluşan mantarların, evde nasıl tedavi edileceği, sıkça araştırılmakta ve merak edilmektedir. Kulak mantarının evde tedavisi için ise, sirkeler oldukça etkilidir. Damla şeklinde kullanabileceğiniz beyaz sirke veya elma sirkesi, kulak mantarı oluşumunu, evde tedavi etmenize yardımcı olacaktır.

Kulak Mantarı Tedavi Edilmezse Ne Olur?

Kulak mantarının tedavi edilmediği durumlarda, ciddi sorunlara yol açtığı bilinmektedir. Bu anlamda, kulak mantarı tedavi edilmezse, işitme kayıpları ve kulak iltihaplarının baş gösterdiği bilinmektedir.

Kulak Mantarı Kendiliğinden Geçer Mi?

Kulak mantarları, bazı durumlarda kendiliğinden geçebilmekte iken, bazen de ciddi tedaviler ile birlikte geçirilmesi gerekmektedir. Kulak mantarının kendiliğinden geçip geçemeyeceği, mantarın türü ve yayılım durumuna göre farklılık gösterebilmektedir.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir