Kulak Kristali Oynaması Belirtileri

Kulak Kristali Oynaması Belirtileri
23.08.2022 17:54
Kulak kristalinin yerinden oynaması, dengemizin kaybolması ve çeşitli komplikasyonların baş göstermesi ile birlikte devam eder. Yeni yazımızda, kulak kristali oynaması ve belirtilerini, sizler için derledik.

Kulak kristalleri, kulak yapısı ve insan sağlığı için oldukça önemlidir. Bununla birlikte kulak kristallerinin yerinden oynaması, çoğu zaman anlık gerçekleşir ve bu durum geçici olarak nitelendirilir. Yani, kulak kristali oynaması çoğu zaman bir doktor müdahalesi gerektirmez. Kulak kristali oynaması belirtileri ise, sıkça sorulan ve merak edilmekte olan konular arasındadır. Bu anlamda, kulak kristali oynaması belirtilerini; şu şekilde sıralayabiliriz, her tarafın dönmesi ve sarhoşluk etkisi, sersemleşme, bayılma, kulaklarda basınç ile ağrı hissetme, işitmede meydana gelen zorlama güçlükleri ise, yine kulak kristali oynaması belirtileri arasındadır. Kulak kristali oynamasında, kristalin hangi durumlar gerçekleştiğinde oynadığı, merak edilmekte olan bir konudur. Bu anlamda, kulak kristalinde oynama görülmesinin 2 nedeni vardır. Kulak kristallerinin yer değiştirmesi, beyinde oluşan komplikasyonlar ve kulak iltihaplarının meydana getirdiği durumlardan oluşmaktadır. Kulak kristallerinin yer değiştirmesinde, sıkça görülen ve kulak kristali oynayan vakalarda görülen durum ise, tozlu ortamlarda çalışan insanlarda karşılaşılmasıdır. Bu anlamda, kirli hava ve mekanlarda çalışan insanlar, çok fazla virüse maruz kalmaktadırlar. Havadaki virüsler, kulak kristali oynamasında büyük rol oynamaktadır. Virüslerin sadece kulak kristali oynamasındaki etkisinin yanı sıra ise, birçok hastalığa da davetiye çıkarttığı bilinmektedir. Kötü hava koşulları neticesinde oluşan kulak kristali oynaması sonucu, kulak sinirinde iltihaplanma görülmektedir. Kulak siniri ise, vücudun dengesini sağlamaktadır. Bununla birlikte, havadaki virüsler nedeni ile oluşan kulak sinirinde iltihaplanma,  kişilerde saydığımız yan etkileri göstermektedir; bal dönmesi, mide bulantısı, kusma gibi belirtiler kulak sinirinde oluşan iltihaplanmanın belirtileri arasında yer almaktadır.  Kulak kristalinde oynama olmamasına karşın yapılacaklar ise, sıkça sorulmakta ve merak edilmektedir. Bu anlamda, kulak kristali oynaması ile karşı karşıya kalmamak için, sıralanan durumların uygulanması, kristallerin sağlıklı bir şekilde uygun konumda kalmasını sağlayacaktır. Stres ve yoğun tempodan uzak durulması, sağlıklı ve düzenli beslenmek, kulak kristali oynaması durumunu ortadan kaldırmada oldukça etkilidir. Kulak kristali oynamasını engelleyecek bir diğer durum ise, Güneşlenmek ve tuzlu yiyeceklerden uzak durmaktır.

Kulak Kristali Oynaması Neden Olur?

Kulak kristalinin oynaması, kişilerin günlük yaşamında ciddi problemler ile karşılaşmasına neden olmaktadır. Bu anlamda, kulak kristali oynaması nedenleri, sıkça merak edilmekte ve araştırılmakta olan konular arasındadır. Kulak kristali oynaması, üst solunum enfeksiyonları ile ilişkilidir.

Kulak Kristali Oynaması Çınlama Yapar Mı?

Kulak kristali oynaması durumunda, görülebilecek en yaygın yan etki, baş dönmesi, mide bulantısı, kulakta akıntı ve çınlamadır.

Kulak Kristali Oynaması Göze Vurur Mu?

Kulak kristali oynaması, kristallerin konumuna göre göze vurabilmektedir. Göze vurma durumunda karşılaşılacak rahatsızlığın adı ise, “Nistagmus”dur 

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir