Kefir Mayası Kaç Günde Bozulur?

Kefir Mayası Kaç Günde Bozulur?
28.12.2022 21:16
Kefir mayası kaç günde bozulur, neye iyi gelir? Kefir mayası suda kaç gün saklanır? Kefir mayası hangi marketlerde var? Kefir mayası içilirse ne olur? Kefir mayası ilk nasıl bulundu, kaç derecede ölür? Kefir mayası birçok faydası olmasıyla bilinmektedir. İşte tüm detaylar...

Kefir mayasını kısa süreli olarak yaklaşık 10 gün buzdolabında cam kavanozun içinde saklayabilmeniz mümkün. Buzdolabında +4 derecede kefir mayasının ömrü 8 ile 10 gün arasında değişim olabilir. Kefir mayasını derin dondurucuda yaklaşık 2 ay kadar saklayabilmeniz mümkündür.

Kefir mayası bakımı iyi yapılmadığında kötü bir koku ve tat meydana gelir ve bu durumda muhtemelen mayanız bozulduğu gözlemlenir.

Kefir Mayası Neye İyi Gelir?

Kefir mayası içinde bulunan probiyotik bakteriler sindirim sistemini düzenleyerek bağırsakların çalışmasını hızlandırır ve kabızlık, hazımsızlık gibi sorunları ortadan kaldırmasıyla bilinmektedir. Vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir ve hastalıklara karşı mücadelesini desteklediğinden önem arz etmektedir.

Araştırmalara göre sindirim faaliyetlerinin düzenli bir şekilde devam ettirilmesi için bağırsaktaki yararlı bakterilere ihtiyaç bulunmaktadır. Önemli bir probiyotik olan kefir, bu bakteri florasını destekleyerek ishal, kabızlık, gaz ve şişkinlik, bağırsak krampları gibi sorunların önüne geçilmesine destekler.

Kefir Mayası Suda Kaç Gün Saklanır?

Kefir mayanızı buzdolabında içme suyu kullanarak saklayabilmeniz mümkündür. Kefir mayanızı kısa süreli saklamak isterseniz mayanızın üzerine bir parmak temiz içme suyu çıkacak şekilde küçük bir kavanozun içerisinde muhafaza edebilirsiniz. Buzdolabında +4 derecede kefir mayasının ömrü 8 ile 10 gün arasında değişiklik gösterebilir.

Kefir Mayası Hangi Marketlerde Var?

Kefir mayasını bazı üniversitelerin ziraat fakültelerinden temin edebileceğiniz gibi Kefirci market üzerinden de satın alabilmeniz mümkündür. Organik ürün satışı yapan aktarlardan kefir mayası temin etmek mümkün. Ayrıca Migros marketinde de kefir mayası satılmaktadır.

Kefir Mayası İçilirse Ne Olur?

Kefir taneleri tıpkı içilebildiği gibi yenilebilmesi de mümkündür. Kefir mayasının sabah aç karnına veya yemeklerden yarım saat önce tüketilmesi daha da fayda sağlamaktadır.

Kefirin içinde aktif bir şekilde büyümeye devam eden bakteri ve mayalar bulunduğundan enfeksiyonlara da sebep olabileceği unutulmamalıdır. Emziren ya da hamile kadınların da kefir içmeleri önerilmediği bilinmektedir. Sindirim sistemi rahatsızlığı yaşayan ya da hastalığı olan kişilerin ise doktor kontrolünde kefir tüketmeleri tavsiye edilir.

Kefir Mayası İlk Nasıl Bulundu?

Kafkas halkı fermente sütün bir kısmını tulumdan aldıktan sonra yerine tekrar yeni süt ekleyerek fermantasyon işleminin sürekliliğini gerçekleştirmelerinden sonra birkaç hafta içerisinde tulumda süngerimsi yapılar halinde protein pıhtıları oluşturmuştur, böylelikle kefir mayası bulunduğu bilinmektedir.

Kefir Mayası Kaç Derecede Ölür?

Dikkat edilecek hususlar arasında öncelikle mayalanacak sütün sıcaklığı oda sıcaklığında olması gerektiğidir. Biraz fazla ısıtılma durumunda, örneğin 35-40 dereceye kadar bakıldığında kefir yine tutmaktadır. Ancak 40 derecenin üzerine çok çıkmamak önem arz etmektedir. Çünkü 43 derecenin üzerinde mayalar ölmeye başladıkları gözlemlenmiştir.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir