Kefir Hakkında Merak Edilenler Nelerdir?

Kefir Hakkında Merak Edilenler Nelerdir?
19.11.2022 17:52
Kefir, süt ürünleri arasında probiyotik özelliği en fazla olan besinlerden biridir. Kefir helal midir, probiyotik midir, yan etkileri nelerdir, yağ yakar mı? Kefir ile ilgili en çok merak edilenleri sizler için araştırdık.

İnsanlar oldukça şifalı olduğu herkes tarafından bilinen kefir hakkında pek çok merak edilmekte olan sorular olmaktadır. Kefir hakkında en çok merak edilmekte olan sorular; kefirin faydaları, kefirin ne olduğu, kefirin mayası, kalorisi, kefirin nasıl yapıldığı, ne işe yaradığı ve kefirin çeşitleri olmaktadır.

Kefir Helal Midir?

Evet, kefir helal olmakta olan besinlerden biri olmaktadır. Kefirin mayalanması sonucunda bir miktar alkol bulunmaktadır. Ancak bu alkol insanı sarhoş edecek türden olmadığı için içilmesinde herhangi gibi bir sakınca olmadığını pek çok uzman beyan etmiştir. Uzmanlar yıllardır merak edilen bu konu hakkında uzmanlar, sütten kefir oluşurken doğal olarak ortaya çıkan alkolün insanı sarhoş etmediği gerekçesiyle içilmesinde herhangi gibi bir sakınca görmemişlerdir. Bazı fermente edilmiş olan gıdalarda da sık sık alkole rastlanılmaktadır. Alkol oranı en sert, en ekşi olan kefirde bile en fazla on binde beş oranında olmaktadır. Evde yapılan ya da marketlerde satılan kefirlerde bu oran on binde 1 ya da 2 olmaktadır.

Kefir Probiyotik Midir?

Kefir probiyotik olan fermente bir süt ürünü olmaktadır. Aynı şekilde yoğurtta probiyotik içeriğe sahip olan fermente bir süt ürünü olmaktadır. Kefirin düzenli bir şekilde tüketimi sonucunda bağırsak florasını düzenlediği bilinmektedir. Her ne kadar bağırsak florasını düzenlese de tam olarak hastalıklar üzerinde kanıtlanmış kesin bir etkisi yoktur. Bu yüzden sahip olunan herhangi bir sağlık probleminin tedavisi için her zaman ilk önce hekimlere danışılması gerekmektedir ve doktorların planladığı tedavi ile birlikte yine doktorun önerisi ile kefir tüketilmesi gerekmektedir.

Kefir Yan Etkileri Nelerdir?

Bütün besinlerde olduğu gibi kefirde tüketimi sonucunda birtakım yan etkiler oluşabilir. Bazı durumlarda kefir bağırsakta kramplara neden olabilir. Aynı şekilde bazı durumlarda kefirin tüketimi kabızlığa da neden olabilmektedir. Aktif bir biçimde büyüyen bakteri ve maya içeren kefir, bağışıklık sistemi ile alakalı olan hastalıkların tedavisinde enfeksiyona sebebiyet verebilir.

Özellikle emziren ve hamile olan annelerin kefir tüketmesi önerilmemektedir. Sindirim sistemi rahatsızlığı olan ve hastalığı olan bireylerin kefir tüketmeden önce doktorlarına danışmaları oldukça önemli olmaktadır. Bazı durumlarda da kefirin tüketilmesi yan etkilere sebebiyet verebilmektedir. Bu yüzden kefir tüketirken dikkatli olunmalıdır.

Kefir Yağ Yakar Mı?

Kefir özellikle yağ yakımına oldukça yardımcı olan bir besin olmaktadır. Düzenli bir şekilde kefir tüketen bir kişi sağlıklı bir şekilde kilo verebilmektedir. Diyetin daha da etkili sonuçlar verebilmesi için kefirin sebzeler ve meyveler ile birlikte tüketilmesi gerekmektedir.

Her gün kefir içen bir kişi bağırsağında bulunan sağlıklı bakterilerin sayısını arttırmış olur. Sağlıklı bakterilerin artması ile genel bağırsak sağlığı da artmış olur. Kefirin lif oranı yüksek olan bir diyette içilmesi ile ülserin ve bağırsak iltihaplarının azaldığı, sindiriminde kolaylaştığı fark edilmiştir.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir