İşaret Parmağına Yüzük Takmak Günah Mı?

İşaret Parmağına Yüzük Takmak Günah Mı?
18.11.2022 18:52
İslam dininde hangi durumlarda günaha girilir, bu konuyu araştırdık. İşaret parmağına yüzük takmak, iddaa oynamak, İncil okumak, intikam almak günah mı? İnşallah demek, içki satılan yerden alışveriş yapmak, jambon, jilet ile tıraş günah mı?

İşaret parmağına takılan yüzük hakkında kuranda ve ayetlerde günah sayılabilecek bir sure yoktur. Ancak Hz. Ali ve peygamber efendimiz işaret parmağını yüzük takılmadığına dair aralarında bir konuşma geçmiştir. Günah sayılmaz ama yapılmaması gereken durumlar arasında kabul edilir.

İddaa Oynamak Günah Mı?

İddaa oynamak haksız kazanç sayıldığı için günah sayılır. Emek vermeden az miktarda para yatırıp üzerinden iddaa kazanmak haram sayılır. Gerçekten inanan Müslümanlar bunu oyun olarak görmez ve oynamaz. Ama inanıp sadece oyun şeklinde gören kişilerin günaha girdiğini belirtmek isteriz. Çünkü iddaa da kumar olmaktadır. Kumarın karşılıklı olması iddianın da aynı tarzda haksız yere para kazanılmasına neden olur. Dinen hiçbir şekilde kabul görmez. Yani iddaa oynayarak kazandığınız her lokma kursağınızda haram olarak geçecektir.

İncil Okumak Günah Mı?

İncili inanmak için okuyorsanız günah sayılır. Eğer bilimsel ve bir şeyleri merak ederek okursanız günah sayılmaz. Şimdiki zamanda yazılan inciler gerçek olmayabilir. Allah’ın emri diye okunup aslında yalan bir öğretiye inanmış oluruz. Bu yüzden incili okurken Allah’ın emri diye değil bilgi ve merak açısından okumanız daha sağlıklı olacaktır.

İntikam Almak Günah Mı?

İntikam almak kin güttüğü için günah sayılır. Yani siz başkasına zarar vererek kul hakkına girmiş olursunuz. Allah katında yeri olmayan kul hakkını tüm Müslümanlar bilir. Bu sebepten ötürüeğer birine sinirlenmiş ya da kin duyuyorsanız onu Allah’a havale etmek en mantıklı davranış olacaktır. Aksi takdirde ntikam tekrar size misliyle geri döner. Psikoloji de intikam almayı şöyle açıklar. Bireylerin intikam duyguları ve bunu uygulamaları onları daha fazla öfkelenmesine ve sonunda kendilerine zarar vermesine neden olur.

İnşallah Demek Günah Mı?

İnşallah demenin dinen bir sakıncası yoktur. Allah’ın izniyle anlamında kullanılır. Yani istenilen bir hayalin tekrar edilmesinde ya da yapacağınız bir durumu birine anlattığınız da bu kelimeyle başlarsanız daha hayırlı olacaktır.

İçki Satılan Yerden Alışveriş Yapmak Günah Mı?

Cenab-ı Hakkın buyurduğu bir ayet vardır. Helal olan yerlerden yardımlaşın, haram ve helal olan yerlerden yardımlaşmayın diye bir ayeti vardır. Bu ayetten anlaşılıyor ki içki satılan yerlerden alışveriş yapmak günah sayılır. Buradaki haram malların yanında helal malın olması alacağımız malın helal olduğu anlamına gelmediği için günah sayılır.

Jambon Günah Mı?

Domuz etinden yapılmış jambonlar günah sayılır. Dinen domuz eti yememiz yasak olduğu için domuz etinden olan jambonlar Müslümanlar tarafından tüketilmesi günah sayılır. Ülkemizde ve Müslüman ülkelerinde pek tercih edilmediği için bu sorunla karşı karşıya kalmayız.

Jilet İle Tıraş Olmak Günah Mı?

Jiletin sakalların tümünü keserek tabiri caizse sinekkaydı tıraş yapması günah sayılabilir. İslami dinlerde sakal sünnet olduğu için. Jiletin sinekkaydı tıraş yapması mekruh olarak kabul edilir. Tabi eğer iş hayatında böyle bir durum söz konusu ise işte Müslümanın sakallarına jilet kullanmasında bir sakınca yoktur. 

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir