İş Sağlığı Ve Güvenliği Teknikeri Kaç Lira Maaş Alır?

İş Sağlığı Ve Güvenliği Teknikeri Kaç Lira Maaş Alır?
18.11.2021 14:13
İş Sağlığı Ve Güvenliği Teknikeri Kaç Lira Maaş Alır? İş sağlığı ve güvenliği sertifikası ne kadar geçerlidir, eğitimi ne kadar sürüyor, iş sağlığı ve güvenliği ataması var mı konularını sizler için derledik.

İş sağlığı ve güvenliği, bir iş ortamında çalışan kişilere, uygun bir iş ortamı sunmak ve çalışanların, iş ortamında olabilecek olumsuzluklardan etkilenmesini önlemek için yapılan çalışmalar olarak tanımlanmaktadır. İş sağlığı ve güvenliğinin amaçları ve hedefledikleri şunlardır:

·        İş ortamında yaşanabilecek iş kazaları riskini azaltmak

·        Meslek hastalığına neden olabilecek riskleri önlemek

·        İş ve işçi arasında uyum sağlamak

·        Maddi ve manevi riskleri önlemek

·        Kısa vadeli sağlık problemlerini önlemek

İş sağlığı ve güvenliği uzmanı iş ortamında uyum ve düzeni sağlamak için uğraşır. Ayrıca iş ortamında:

·        İşçilere iş güvenliği eğitimi verir.

·        İş ortamında aylık ve yıllık çalışma programı hazırlar.

·        İşçi ve işverene iş güvenliği hakkında rehberlik hizmeti verir.

·        İş ortamında oluşabilecek riskleri ortadan kaldırır.

·        Acil bir durum söz konusu olduğunda neler yapılabileceğini planlar.

·        Sağlık ve güvenlik planlar.

İş sağlığı ve güvenliği nedir, iş sağlığı ve güvenliği uzmanı neler yapar, iş sağlığı ve güvenliği uzmanı olmak için neler yapmak gerekir, iş sağlığı ve güvenliği uzmanı kaç lira maaşla çalışır ve bunun gibi merak edilen diğer sorular ve cevapları için yazımızın devamını okumalısınız.

(2021 yılı fiyatlarıdır)

İş Sağlığı Ve Güvenliği Sertifikası Ne Kadar Geçerlidir?

Bir iş ortamında işçi ve iş arasında uyumu düzenleyen, iş ortamında oluşabilecek kazaları önleyen ve işçilere bu konuda eğitim veren kişiye iş sağlığı ve güvenliği uzmanı denir. İş sağlığı ve güvenliği uzmanı olmak için gereken eğitimi almak ve bakanlıktan lazım olan belgeleri almak gerekiyor. İş sağlığı ve güvenliği uzmanı olmak istiyorsanız, üniversitelerin lisans programlarından mezun olmanız gerekiyor. Mezun olduktan sonra ise iş sağlığı ve güvenliği genel müdürlüğüne başvurarak, bir süre eğitim görmek ve sertifika almak gerekiyor. İş sağlığı ve güvenliği sertifikasının 5 yıl geçerli olduğu belirtiliyor. 5 yıl sonra sertifikanın yenilenmesi gerekiyor.

İş Sağlığı Ve Güvenliği Eğitimi Ne Kadar Sürüyor?

İş sağlığı ve güvenliği uzmanı olabilmek ve bu alanda çalışabilmek için kişinin en az üniversitelerin lisans programından mezun olması gerekiyor. Lisans programından sonra bakanlığa giderek eğitim almak için başvuru yapılmalıdır. İş sağlığı ve güvenliği eğitimi yüz yüze ve teorik olarak gerçekleştirilmektedir. İş sağlığı ve güvenliği eğitimi toplamda 180 saat sürmektedir. Dersler günde 6 saat olarak planlanır ve bu hesaba göre 30 gün kadar sürer. Bu teorik eğitimden sonra eğitim alan kişiler için 40 saat kadar saha eğitimi verilir. Burada uygulama eğitimi alınır ve sonunda bakanlık tarafından yapılan sınav sonucunda başarılı olan kişilere iş sağlığı ve güvenliği sertifikası verilir.

İş Sağlığı Ve Güvenliği Ataması Var Mı?

İş sağlığı ve güvenliği uzmanı, iş ortamında işçi ve iş arasında uyumun sağlanmasına yardımcı olur, olabilecek iş kazalarını önlemek için planlar kurar ve yıllık çalışma planı hazırlar. 2017 yılında çıkarılan kanuna göre her iş ortamında iş sağlığı ve güvenliği uzmanı olması gerekmektedir. İş sağlığı ve uzmanı olabilmek için kişinin lisans eğitimi alması gerekmektedir. Lisans eğitiminden sonra 180 saatlik iş sağlığı ve güvenliği eğitimi alması ve yapılan sınavlardan başarılı olması gerekiyor. Bakanlık tarafından yapılan sınavlardan başarılı olan kişilere sertifika verilir. Bu sertifika ile iş bulunabilir. İş sağlığı ve güvenliği ataması için 80’in üzerinde puan almak gerekiyor. İş sağlığı ve güvenliği uzmanı en az 5000 lira civarı, en fazla ise 7500 lira civarı arasında maaş alır. 

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir