Horlama Hastalık Mıdır?

Horlama Hastalık Mıdır?
14.06.2022 13:15
Horlama konusunda oldukça merak edilen pek çok farklı konu vardır. Horlama konusunda oldukça merak edilen konular arasında yer alan; horlama hastalık mıdır, horlama için hangi doktora gidilir, horlamaya zeytinyağı iyi gelir mi gibi farklı soruların cevaplarına yazımızda yer verdik.

Horlama toplumda yaygındır, ancak aynı zamanda hastalığın habercisi olabilir. Horlama ile nefes almayı durdurmak, iyi bir gece uykusu çekmenizi engeller. Yorgun bir güne başlamak dışında sağlığınızı ciddi şekilde tehlikeye atabilir.

Horlama, uyku sırasında sesli solunum olarak tanımlanır. Horlama, insan hastalığının bir belirtisi olarak kabul edilmez ve şikâyet olarak bildirilmez. Tıp uzmanları hastanın şikayetini sorarken her zaman hastanın şikayetini takip etmezler, bu nedenle ilişkili sendrom teşhis edilemeyebilir veya çok geç kalınmayabilir.

Zor bir günün ardından gece horlaması masum olabilir. Horlamanın hastalık belirtisi olabilmesi için solunum durması (apne) veya solunum yetmezliğinin (hipopne) eşlik etmesi gerekir. Aslında, horlama apne ve hipopneye işaret edebilir. Sadece horlama cerrahi olarak tedavi edilebilirken, apne ve hipopnenin devam etmesi obstrüktif uyku apnesi tanısını zorlaştırabilir.

Uykuda horlama ve gündüz aşırı uyku hali ile ilişkili apne veya hipopne eklenmesi obstrüktif uyku apne sendromunun önemli bir belirtisidir. Sendrom, 100 kişiden 5-6'sında, 20-40 yaşlarındaki erkeklerde iki kat daha sık görülür, ayrıca yaşlılarda da görülür.

Obstrüktif uyku apne sendromu; hipertansiyon, unutkanlık, bilişsel gerileme, kalp hastalığı, uykuda ani ölüm, şeker hastalığı, hormonal ve metabolik bozukluklar, felç, trafik ve iş kazaları gibi ciddi hastalıklarla ilişkili olabilir.

Horlama Geçer Mi?

Horlama sorunu olan kişilerin en çok araştırdığı konulardan biri; bu sorunun geçmesinin mümkün olup olmadığıdır. Eğer horlama bir sağlık sorunundan kaynaklanmıyorsa; ilaç tedavisi veya doğal çözümlerle horlama sorununun giderilmesi mümkün olmaktadır.

Horlama Genetik Mi?

Horlamanın en büyük nedenlerinden biri genetiktir. Genetik olarak bize miras kalabilir. Rahat nefes alabiliyor olmamız için; çene, burun, boğaz, boğaz ve dil tabanımızın yapısının şekli önemlidir. Bu alanlar doğal olarak küçük olduğundan, bazı insanlar zaten horlamaya eğilimlidir. Horlamayı artırmanın bir diğer önemli nedeni de kilo artışıdır.

Horlama İçin Hangi Doktora Gidilir?

Horlama sorunu ile başa çıkmak isteyen kişiler her zaman bu konuda başarılı olamamaktadır. Bu durumda yapılması gereken en sağlıklı süreç; doktor kontrolüne gitmektir. Horlama sorunundan şikayetçiyseniz hastanelerde Kulak Burun Boğaz doktorlarına görünebilirsiniz.

Horlamaya Zeytinyağı İyi Gelir Mi?

Zeytinyağı kullanarak horlamadan kurtulabilirsiniz. Sağlığa birçok faydası bulunan bu gizemli yağ, horlama tedavisinde de oldukça etkilidir. Bunu yapmak için bir bardak oda sıcaklığındaki suya bir çay kaşığı bal ve sızma zeytinyağı ekleyin. Az miktarda taze zencefil kökü rendeleyin. Yatmadan 30 dakika önce alın. Diğer formül ise: 1 veya 2 yemek kaşığı zeytinyağı içmenizden geçer.

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir