Herkesin Terapiye İhtiyaç Duymasının 5 Nedeni!

Herkesin Terapiye İhtiyaç Duymasının 5 Nedeni!
29.07.2022 19:51
Terapi, önemli duygusal zorluklar için en iyi tedavilerden biridir. Bazı zamanlar, kişi bir terapiste gitmek konusunda iyi hissetmez, çünkü o anda kişi fiziksel veya zihinsel olarak hasta hissetmeyebilir. Peki, insanlar neden terapiye ihtiyaç duyar? Terapi herkes için gerekli midir? İşte, herkesin terapiye ihtiyaç duymasının nedenleri...

Yıllar boyunca, zihinsel ve fiziksel sağlık hakkındaki görüşler farklılık gösterdi. Zihinsel rahatsızlıklar, damgalanma ile karakterize edildi. Bir kişi, fiziksel ağrıları nedeniyle doktora gitmeyi seçtiğinde, kimse sessizce yargılamalarda bulunmaz, ancak her gün duygusal sorunlarla yüzleşen kişilerin durumu görmezden gelinir ve zayıflık olarak adlandırılır. Kariyer yaşamında, iş yerindeki taleplerde ve ailede zorluklarla karşılaşıldığında veya dengesiz bir ruh sağlığı sorunuyla karşı karşıya kalındığında terapinin değerli bir araç olabileceğini belirtmekte fayda var. Aynı zamanda, kişinin farklı bir bakış açısına ihtiyacı olduğunda, terapi yardımcı olabilir. İşte, hepimizin terapiye ihtiyaç duymamızın bazı nedenleri...

1) Yeni Başa Çıkma Mekanizmaları Geliştirmenize Destek Olur

İnsanların çocukluktan itibaren belirli alışkanlıkları geliştirmesi ve ergenlik döneminden önce bile karşılaşılan zorluklarla başa çıkmak için çeşitli yöntemler kullanması muhtemeldir. Yeterince uyumaya yardımcı olacak ilaçlar ve yaşamın stresiyle başa çıkmaya yardımcı olacak belirli bir yiyecek çeşitliliği gibi çocuklukta veya yaşamın erken evrelerinde geliştirilebilecek farklı stratejiler terapi ile değiştirilebilir. Kişi, başa çıkmanın olumsuz bir yönüyle ilgili bir sorun yaşayabilirken, bir terapisti ziyaret etmek, belirli stratejilerin neden benimsendiğini analiz etmede ve bunların gerçekten işe yarayıp yaramadığını veya daha sonraki bir zamanda stres hissini daha da kötüleştirip kötüleştirmediğini sorgulamada kişiye yardımcı olabilir. Bu nedenle, bir terapist, katılaşmış alışkanlıkları tersine çevirme ve yeni üretken alışkanlıklar oluşturma gibi karmaşık süreçte ölçeklendirmeye yardımcı olmak için en iyi seçenek olabilir.

2) Kendine Yardım Konusunda Bilgi Edinebilir

Terapötik seanslar, bireylerin kendilerini suçlu veya güvensiz hissetmedikleri sakin ve huzurlu bir ortamda gerçekleşir. Bir terapist her zaman bireylere bir toplantıda yapmaları gereken her şeyi söylemeyebilir, ancak söylenenlerden ve rehberlik yoluyla olmayanlardan düşünce süreçlerini ortaya koymaya çalışır. Terapist ayrıca bireylerin neyi sevdiklerini ve istediklerini ortaya çıkarmalarına yardımcı olmak için daha profesyonel eğitim, destek ve empatik geri bildirim sağlayabilir. Tedavinin çeşitli yönlerinde uzmanlaşmış farklı terapistler, bireylere duygu ve semptomların nereden kaynaklanabileceğini ve farklı durumlarda bu duyudan daha iyi hissetme tekniklerini öğretebilir.

3) Deneme Fırsatı Sunar

Terapistler, belirli bir zorluğu çözmek için uygun olan bireylere yardım etmek için çeşitli seçenekler sunar. Yetişkinlerin bildiği şeyler, çocukluktan itibaren yapılan deneylerden kaynaklanmaktadır. Bazı insanlar belirli kararlar almakta katıdırlar ve hata yapmaktan kaçınmak için deney yapmaya daha az isteklidirler. Bir terapistin yargısız kararlar vermesi ve daha az zorlayıcı bir durumda yeni şeyler denemesi için bir fırsat olabilir. Bireyler, günlük yaşamda kaygı uyandıran duyguları keşfetmek ve davranışlarda bulunmak ve bu tür zorluklara yeni çözümler bulmak için güvenlidir.

4) Bakış Açınızı Değiştirir


Her düşünce ve eylemin arkasındaki amacı anlamak beklenir. Çeşitli zorluklarda zorluklar yaşansa da, bu, devam eden zor durumlara değer ve anlam kazandırmaya ve herhangi bir zorluğun karmaşıklığını azaltmaya yardımcı olur. Terapötik seanslarla, zor bir durumdan öğrenilecek dersi keşfetmeye ve zorlukların üstesinden gelme umutlarını görmeye yardımcı olan bir düşünme süreci kolaylaştırılabilir. Terapi, psikolojik durumları önceliğiniz haline getirdiği ve sağlıklı öz bakım uygulamalarını teşvik ettiğinden, onu çevreleyen zor durumlara yaklaşmakla bağlantılı olarak zihinsel dengesizliğin fiziksel hastalığa nasıl yol açabileceğini aramaya yardımcı olur. Hassas olduğu düşünülen herhangi bir ayrıntıyı sansürlemeden, eğitimli bir danışmanla sadece sorunları hakkında konuşmak faydalı, canlandırıcı ve özgürleştiricidir.

5) Kendinizi Geliştirmenize Alan Sağlar

Son on yılda, önemli bir çalışma, duyarlılığa izin vermenin daha mutlu, kendini gerçekleştiren ve daha bağlantılı bir yaşam için gerekli olduğunu gösteriyor. Terapi aramak için bir motivasyon, kişiyi istikrarlı ve rahat ortamının dışına itmeye yardımcı olmasıdır. Tanıdık olmayan bir kişiye veya yabancıya korkuları, özel düşünceleri ve ihtiyaçları sunma düşüncesi bunaltıcı gelebilir, ancak daha sonra gelişme ve öz farkındalık için yer sağlar. Mutlu insanlarla mutlu olmayanlar arasındaki bağlantı, hesaplanmış bir risk alma yeteneğidir. Bu nedenle, kişi sağlıklı olduğu için terapi almak rahatsız edici geliyorsa veya terapinin sadece akıl hastası olanlar için olduğunu düşünüyorsa, bu muhtemelen tatmin edici bir amaca hizmet edebileceğinin bir işaretidir. Terapiye gitmek ve kendinizi bir yabancıya açmak korkutucu olabilir. Ancak terapi, size farklı bir bakış açısı kazandırmak için sorunlarınızı tarafsız bir üçüncü tarafla paylaşmanıza olanak tanır.


Arkadaşlarınız ve aileniz tavsiye verebilir, ancak bu sadece belirli bir yere kadar faydalı olur. Bir terapist, size başa çıkma mekanizmaları ve durumunuza farklı bir bakış açısı verebilir. Bazı insanlar hala, terapinin sadece akıl hastalığı olan insanlar için olduğuna dair asırlık damgaya inanıyor. Ancak herkes bir terapistle görüşüp kalbini açma fırsatından yararlanabilir. İhtiyacınız olan yardımı almak için diğer insanların görüşlerinden etkilenmeyin!

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir