Geniz Akıntısı Neden Olur?

Geniz Akıntısı Neden Olur?
28.04.2022 23:00
Geniz akıntısı hemen herkesin hayatında en az bir dönem yaşadığı olumsuz bir durumdur. Geniz akıntısı farklı nedenlerden dolayı ortaya çıkarak kişilerin hayatlarına doğrudan etki eder. Bu bağlamda geniz akıntısının nedenleri ve tedavi yöntemleri her daim araştırma konusu olmuştur.

Geniz akıntısı tıbbi tanımı ile postnazal sızıntı hemen herkesin hayatında en az bir kere yaşamış olduğu olumsuz bir durum olarak karşımıza çıkıyor. Geniz akıntısı genelde mevsimsel geçiş dönemlerinde bireylerde gözlenir. Geniz akıntısı; alerjiler, viral enfeksiyonlar, sinüs enfeksiyonları, havadaki tahriş edici maddelerden oluşabilir. Geniz akıntısı alerjik enfeksiyonlardan ve çeşitli sebeplerden oluşmaktadır.

Geniz Akıntısı Evde Nasıl Tedavi Edilir?

Geniz akıntısı pek çok insanın hayatının en az bir döneminde mücadele etmek zorunda olduğu olumsuz bir rahatsızlık durumu olarak karşımıza çıkıyor. Geniz akıntısı bu denli yaygın bir durum iken geniz akıntısının evde tedavisi bu olumsuz durumlar ile savaşmak zorunda kalan kişiler tarafından aktif anlamda araştırılıyor. Geniz akıntısı evde bol sıvı tüketimi ile tedavi edilebilir. Geniz akıntısı evde; zencefil çayı, sarımsak, limon suyu, portakal suyu, elma sirkesi, ananas suyu, nane yağı, lavanta yağı, bal, yeşil çay ve adaçayı tüketimi ile tedavi edilebilir.

Geniz Akıntısı Tedavi Edilmezse Ne Olur?

Kişilerin hayatlarını olumsuz anlamda etkileyen geniz akıntısının alternatif ve nispeten pratik kabul edilen tedavi yöntemleri bulunuyor. Ancak geniz akıntısının üzerine yeteri kadar düşülmediği, önemsenmediği ve hatta tedavi edilmediği durumlarda neler olduğu hastalar tarafından sıklıkla araştırılıyor. Geniz akıntısı tedavi edilmezse; kronikleşerek, boğazlarda, kulaklarda şişkinlik, sızı ve ağrılara sebep olabilir. Bu sebeple vakit kaybetmeden geniz akıntısı için tedavi yöntemlerine başvurmakta fayda var.

Geniz Akıntısı İçin Uyku Pozisyonu

Geniz akıntısı; alerjiler, viral enfeksiyonlar, sinüs enfeksiyonları, havadaki tahriş edici maddeler sebebiyle ortaya çıkabilir. Geniz akıntısı evde tedavi edilebildiği gibi, alternatif tıp yöntemleri dâhilinde doktor gözetiminde de gerçekleşebilir. Geniz akıntısı yaşayan ya da önüne geçmek isteyenler için uyku pozisyonları da araştırma konusu olmuştur. Geniz akıntısı için uyku pozisyonu genelde yan yatarak ya da yüz üstü yatarak tavsiye edilmektedir. Geniz akıntısı yaşayan birinin düz pozisyonda uyuması durumun daha da olumsuz ve sıkıntılı bir süreç haline gelmesine neden olabilir. Geniz akıntısı için en ideal uyku pozisyonları, yan ve yüz üstü olarak nitelendirilmiştir.

Geniz Akıntısı Yutulursa Ne Olur?

Halk arasında geniz akıntısı ile ilgili bilinmeyen ve merak edilen pek çok soru türemiştir. Geniz akıntısı tedavi süreci ve bu durum ile alakalı bilinmeyen aşamalar her daim merak konusu olmayı başarmıştır. Geniz akıntısı yutulursa neler olacağı da bu sorular arasında yer bulmuştur. Geniz akıntısı her insan için günde yaklaşık 1 litreyi bulabilen bir akıntıdır. Sürekli şekilde üretilen bu sıvı, solunum yollarına giren yabancı madde ve mikropları yakalamak, temizlenmesini sağlamak ve mukozaları nemlendirmek amacı ile üretilir. Burun ve sinüslerde üretilmekte olan geniz akıntısı, boğaza doğru iner yutulduğu zaman sindirim sistemi üzerinden temizlenir. Bu gibi bir durumda geniz akıntısı yutulursa herhangi bir sorun ortaya çıkmaz. Ancak geniz akıntısının artması veya kıvamının yoğunlaşmasında boğazda balgam, yapışkanlık hissi, kuru gıcık hissi gibi şikâyetler gözlenir. 

Yorumlar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

İlginizi Çekebilir